MYKE HORN MED OST OG SKINKE

25 5
MYKE HORN MED OST OG SKINKE

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
5 dl H-melk
5 dl vann
1700 gram hvetemel
200 gram meierismør
1 pakke fersk gjær
2 ts salt
1 ss sukker
Til topping valmuefrø
Valgfritt fyll:
ost
skinke
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2.5 TIME
  • Porsjoner 48
  • Enkel

Ingredienser

  • Valgfritt fyll:

Fremgangsmåte

Del
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Veldig gode, myke horn med ost og skinke! Disse gode hornene er veldig enkle å lage, og deigen er helt fantastisk å jobbe med! Perfekt til frokost, lunsj eller kvelds, og et supert matpakketips!

Jeg har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger av lesere som har testet oppskriften, at de er enkle å lage og at de smaker godt! 😍

Følg meg på både INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Oppskriften gir 48 horn.Myke horn med ost og skinke

 

(Visited 126 804 times, 125 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha hvetemel, salt, sukker og gjær i en bakebolle. Du trenger ikke løse opp gjæren i lunket vann.

2
Ferdig

Smelt smør i mikroen eller i en kjele.

3
Ferdig

Varm melk og vann til det blir lunka/fingervarm. Pass på at den ikke er for varm, da kan gjæren bli ødelagt.

4
Ferdig

Ha alt i oppi bakebollen med eltekrok og la maskinen gå på lav hastighet til en fin deig som slipper kantene på bakebollen. Kjør i ca. 15 minutter. Pass på så deigen ikke blir for varm.

5
Ferdig

Sett deretter deigen til heving en lun plass i ca. 40 minutter. Til deigen har blitt dobbelt så stor.

6
Ferdig

Når deigen har oppnådd dobbel størrelse, ha den over på en ren kjøkkenbenk. Smør litt smør eller litt olje på benkeplaten, så slipper du bruke hvetemel.

7
Ferdig

Trill ut deigen:

Del deigen i 6 like store deler. Bruk kjevle å trill ut 6 store sirkler.

Kutt deretter hver sirkel i 8 like store "pizzastykker" og ha ost og skinke på den bredeste delen av hvert stykke. Ha gjerne på ketchup, oregano eller andre krydder om du ønsker det.

8
Ferdig

Rull deretter sammen, og legg på steikebrett med bakepapir. La heve under et rent kjøkkenhåndkle i ca.20 minutter, før du pensler med sammenvispet egg. Strø over valmuefrø.

9
Ferdig

Stek midt i ovnen, på 210 grader, over- og undervarme, i ca 10-12 minutter. Hornene er ferdige når de har fått en gyllen og fin farge.

10
Ferdig

Nyt de nybakte hornene med en gang eller send de med i nistepakken. Skal de spises en annen dag enn de lages, kan det være lurt å fryse de ned. Og ta de opp ett par timer før de skal spises. De blir gode om de varmes ett par minutter i ovnen før servering. Dette gjelder all type gjærbakst ☺️

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
vårruller med kjøttdeig og nudler
forrige
Vårruller med kjøttdeig og nudler
neste
Lefserull med spekeskinke og ruccula
vårruller med kjøttdeig og nudler
forrige
Vårruller med kjøttdeig og nudler
neste
Lefserull med spekeskinke og ruccula

23 Kommentarer Skjul Kommentar

«Koker» du opp vann og melk i samme kjele? Altså setter alt i samme kjele for å få det lunket? Skal lage i dag, så håper på svar fort

Jeg bruker som regel samme mengde med tørr og fersk gjær: om det står en pakke fersk, bruker jeg en pose med tørr.

Hei. Jeg lagte denne oppskriften idag. Veldig og og lett å lage. Jeg hadde ikke nok hvetemel så jeg brukte litt grovt sammalt hvetemel i tillegg. Det ble en veldig suksess. Denne oppskriften anbefales.

Har laget horn i dag av denne oppskriften. Fantastisk deig å jobbe med og bakverket ble veldig godt mottatt i hjemmet. Denne kommer jeg til å bruke ved senere anledninger,uten tvil!

Jeg har bakt disse i dag..kjempe god deig å kjevle ut…og så smakte de fortreffelig go🙋‍♀️🥰

180 grader i 10-12 min???? Funker ikke her iallefall, og ovnen min er veldig nøyaktig. Litt lav temp kanskje?

Hei! Har endret litt på oppskriften. Det varierer veldig fra ovn til ovn. Men det står også beskrevet at de skal stekes til de er gyldne 😊

Hei! Det målte jeg dessverre ikke opp. Jeg strødde bare litt inni hver ☺️

Legg Til Din Kommentar