Ingredienser
-
5 dl H-melk
-
5 dl vann
-
1700 gram hvetemel
-
200 gram meierismør
-
1 pakke fersk gjær
-
2 ts salt
-
1 ss sukker
-
Til topping valmuefrø
-
Valgfritt fyll:
-
ost
-
skinke
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!
Veldig gode, myke horn med ost og skinke! Disse gode hornene er veldig enkle å lage, og deigen er helt fantastisk å jobbe med! Perfekt til frokost, lunsj eller kvelds, og et supert matpakketips!
Jeg har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger av lesere som har testet oppskriften, at de er enkle å lage og at de smaker godt! 😍
Følg meg på både INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍
Oppskriften gir 48 horn.
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
Smelt smør i mikroen eller i en kjele. |
3
Ferdig
|
Varm melk og vann til det blir lunka/fingervarm. Pass på at den ikke er for varm, da kan gjæren bli ødelagt. |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Sett deretter deigen til heving en lun plass i ca. 40 minutter. Til deigen har blitt dobbelt så stor. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
Trill ut deigen: |
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
38 Kommentarer Skjul Kommentar
Kjempe bra oppskrift. Brukte grov sammalt hvetemel og spelt mel. Ble kjempe god😊👍🏼
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemelding ☺️
Har bakt horn etter forskjellige oppskrifter i alle år, men den her har blitt favoritten!🤩
Veldig gode horn som nok blir bakt flere ganger. God deig å jobbe med 👍😊
Så hyggelig å høre!☺️
Helt fantastisk flott oppskrift! Kjempegode, store, luftige og smakfulle horn 🤩 Anbefales 😊👍🏻
Så utrolig stas å høre! Takk for tilbakemelding 😀
Tusen takk for en nydelig oppskrift!! Lagde de i dag og de ble så nydelig og saftige. Brukte også grønn pesto inni noen av de sammen med ost og skinke 🥰😍😋
Så hyggelig! Takk for tilbakemelding ☺️
Lagde disse i dag tidlig. Super oppskrift, blir en favoritt
Så fint! Tusen takk ❤️
Detta va en fantastisk deig å jobbe med🥰 smakte fantastisk gjorde de også
Så kjekt å høre 🙂
Fantastisk god oppskrift, gjærdeigen ble smidig og lett. Anbefales
Tusen takk for tilbakemelding. Kjekt å høre at oppskriften var vellykket
«Koker» du opp vann og melk i samme kjele? Altså setter alt i samme kjele for å få det lunket? Skal lage i dag, så håper på svar fort
Ja, bare en liten lunk! Trenger ikke bli noe særlig varmt.
Hei. Hvis jeg vil bruke tørrgjær, hvor mye må jeg bruke da ril ca 15 ostehorn?
Jeg bruker som regel samme mengde med tørr og fersk gjær: om det står en pakke fersk, bruker jeg en pose med tørr.
Sykt god og luftig Horn!🙏🏽✨ takk!! Dette kommer jeg til å bruke mye 😅
Så hyggelig, tusen takk for tilbakemelding!😍
Hei. Jeg lagte denne oppskriften idag. Veldig og og lett å lage. Jeg hadde ikke nok hvetemel så jeg brukte litt grovt sammalt hvetemel i tillegg. Det ble en veldig suksess. Denne oppskriften anbefales.
Fantastisk god oppskrift, gjærdeigen ble smidig og lett. Anbefales
Hei, så hyggelig tilbakemelding. Tusen takk!
Har laget horn i dag av denne oppskriften. Fantastisk deig å jobbe med og bakverket ble veldig godt mottatt i hjemmet. Denne kommer jeg til å bruke ved senere anledninger,uten tvil!
Det var kjekt å høre! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Jeg har bakt disse i dag..kjempe god deig å kjevle ut…og så smakte de fortreffelig go🙋♀️🥰
Så kjekt å høre! Takk for tilbakemelding 🤩
Har laget disse i dag og deigen var smidig og fin og jobbe med……😄👍og de smakte nydelig😄
Hei! Det var veldig hyggelig å høre! Tusen takk for fin tilbakemelding 🙂
Veldig lett å jobbe med, pleier å hate gjærbakst men nå elsker jeg det ❤
Så hyggelig! 😀😀
180 grader i 10-12 min???? Funker ikke her iallefall, og ovnen min er veldig nøyaktig. Litt lav temp kanskje?
Hei! Har endret litt på oppskriften. Det varierer veldig fra ovn til ovn. Men det står også beskrevet at de skal stekes til de er gyldne 😊
Hvor mange gram med ost og skinke brukte du til denne deigen?
Hei! Det målte jeg dessverre ikke opp. Jeg strødde bare litt inni hver ☺️
Luftig og god deig å jobbe med👍 Og di smakte veldig godt🤗
Så hyggelig tilbakemelding! ❤️