MYKE HORN MED OST OG SKINKE

9 3
MYKE HORN MED OST OG SKINKE

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
5 dl H-melk
5 dl vann
1700 gram hvetemel
200 gram meierismør
1 pakke fersk gjær
2 ts salt
1 ss sukker
valmuefrø
Valgfritt fyll:
ost
skinke
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2.5 TIME
  • Porsjoner 42
  • Enkel

Ingredienser

  • Valgfritt fyll:

Fremgangsmåte

Del
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Veldig gode, myke horn med ost og skinke! Disse gode hornene er veldig enkle å lage, og deigen er helt fantastisk å jobbe med! Perfekt til frokost, lunsj eller kvelds, og et supert matpakketips!

Jeg har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger av lesere som har testet oppskriften, at de er enkle å lage og at de smaker godt! 😍

Følg meg på både INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Oppskriften gir 42 horn.Myke horn med ost og skinke

 

(Visited 54 235 times, 110 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag deigen

Bland sammen hvetemel, salt og sukker i en bakebolle.

2
Ferdig

Smelt smør i en kjele, ha oppi vann og melk. Varm opp til blandingen er fingervarm. Pass på at den ikke er for varm, da kan gjæren bli ødelagt.

3
Ferdig

Bland gjæren ut i melke og smørblandingen som er fingervarm, og hell over de tørre ingrediensene. La maskinen gå med eltekrok, på lav hastighet til alt er blandet godt sammen. i 5-10 minutter.

4
Ferdig

Sett deretter deigen til heving en lun plass i ca. 40 minutter. Til deigen har blitt dobbelt så stor.

5
Ferdig

Når deigen har oppnådd dobbel størrelse, ha den over på en ren kjøkkenbenk.
Smør litt smør eller litt olje på benkeplaten, så slipper du bruke hvetemel.

6
Ferdig

Trill ut deigen:

Del deigen i 6 like store deler. Bruk kjevle å trill ut 6 store sirkler.

Kutt deretter hver sirkel i 8 like store "pizzastykker" og ha ost og skinke på den bredeste delen av hvert stykke. Ha gjerne i ketchup, oregano eller andre krydder om du ønsker det.

7
Ferdig

Rull deretter sammen, og legg på steikebrett med bakepapir.
Pensle med egg og strø på valmuefrø eller sesamfrø om du har det.

8
Ferdig

Etter hornene er penslet med egg, la de heve i 10-20 minutter på benken, før du setter de i ovnen på 180 grader, over og undervarme, midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Hornene er ferdige når de har fått en gylden og fin farge.

9
Ferdig

Nyt de nybakte hornene med en gang, eller send de med i nistepakken. Skal de spises en annen dag enn de lages, kan det være lurt å fryse de ned. Og ta de opp ett par timer før de skal spises. De blir gode om de varmes ett par minutter i ovnen før servering. Dette gjelder all type gjærbakst ☺️

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
vårruller med kjøttdeig og nudler
forrige
Vårruller med kjøttdeig og nudler
neste
Lefserull med spekeskinke og ruccula
vårruller med kjøttdeig og nudler
forrige
Vårruller med kjøttdeig og nudler
neste
Lefserull med spekeskinke og ruccula

10 Kommentarer Skjul Kommentar

180 grader i 10-12 min???? Funker ikke her iallefall, og ovnen min er veldig nøyaktig. Litt lav temp kanskje?

Hei! Har endret litt på oppskriften. Det varierer veldig fra ovn til ovn. Men det står også beskrevet at de skal stekes til de er gyldne 😊

Legg Til Din Kommentar