Ingredienser
-
400 gram kjøttdeigDu kan bruke kjøttdeig av storfe, kylling eller svin
-
4 gulrøtter
-
2 løk
-
0.5 hodekål
-
3 hvitløksfedd
-
1 rød chili
-
5 ss soyasaus
-
5 ss sweet chili saus
-
5 ss østerssaus
-
1 ss fishsauceKan sløyfes!
-
1 pakke tynne glassnudlerIkke bruk risnudler som er egnet for Pad Thai, men bruk tynne glassnudler.
-
20 stk vårrullark/filodeig
-
2 egg
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Her skal du få oppskrift på nydelige vårruller med kjøttdeig og nudler, i tillegg til knasende grønnsaker! Dette er noe som faller i smak for store og små. Vårrullene kan fryses og friteres/stekes både når de er ferske og når de er frosne.
Ønsker du å lage vårruller uten kjøtt, kan du bytte ut kjøttdeig med andre grønnsaker som sopp, selleri, blomkål, purreløk eller squash.
Ta kontakt om det er noe du lurer på og følg meg gjerne på INSTAGRAM for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍 Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften om du testen den ut!
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
Kutt grønnsaker |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
Stek kjøttdeig |
5
Ferdig
|
KOK NUDLENE:Kok opp en kjele med vann. Når vannet koker, trekk kjelen vekk fra varmen og ha nudlene oppi. La de ligge å trekke til de er ferdige (2-3 minutter). |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
GJØR KLAR TIL RULLINGRydd av kjøkkenbenken eller spisebordet. Sett frem skålen med vårrullfyllet, en skål med ett sammenpisket egg, en pensel og vårrullarkene. Ha klart en fat/brett som du kan legge de ferdig rullede vårrullene på. |
8
Ferdig
|
RULL VÅRRULLENE: |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
Legg de ferdig rullede vårrullene på et brett, og legg gjerne bakepapir mellom lagene. Frys de ned i poser om du ikke skal steke de med en gang. Det kan være lurt å fryse ned feks fem og fem i hver pose. Det kan være vanskelig å skille de i fra hverandre hvis man fryser alle sammen, og det kan fort bli rift/hull i vårrullarket. |
15
Ferdig
VIKTIG!
|
NOEN FORHÅNDSREGLER DU MÅ TA FØR DU SKAL FRITERE:1. Ha klart et lokk som passer kjelen du skal fritere i. Hvis det skulle ta fyr, skal lokket skyves forsiktig oppå kjelen for å kvele flammer. |
16
Ferdig
|
ULIKE MÅTER Å STEKE VÅRRULLER PÅFritering: Se steg 17 Steking i stekepanne: Ha olje i en stekepanne slik at det dekker bunnen. Bruk solsikke- eller rapsolje. Varm opp stekepannen og ha i vårrullene, snu de frem og tilbake slik at de blir jevnt stekt rundt hele. Steking i ovn: Pensle vårrullene med olje, legg de på en rist og sett et stekebrett med bakepapir i bunn av ovnen. Stek vårrullene på 200 grader varmluft til de er gyldne og sprø. |
17
Ferdig
|
FRITYRSTEKING AV VÅRRULLER:Fyll opp en kjele halvfull med raps eller solsikkeolje. Har du frityrkoker kan du bruke det. Det er viktig at oljen er varm nok før du har vårrullene oppi, slik at vårrullene blir sprø. Temperaturen skal ligge på ca. 180 grader. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe bakenden på en tresleiv eller en vårrull ned i oljen, hvis den begynner å boble/frese umiddelbart, er oljen klar. Ikke ha for mange vårruller i oljen om gangen, da synker temperaturen på oljen og vårrullene blir ikke sprø. |
18
Ferdig
|
La vårrullene steke i oljen til de gylden brune. Ta de så opp av kjelen og legg de på en rist med kjøkkenpapir under, slik at fettet renner av. Du kan fryse vårrullene ned før du friterer de. Vårrullene kan stekes frosne, men jeg anbefaler deg å tørke av litt av frosten/fuktigheten rundt vårrullene før du har de oppi den varme oljen. |
19
Ferdig
|
10 Kommentarer Skjul Kommentar
Meget god og lettfattelig oppskrift. Kjempegodt og lett å lage. To innspill; trenger bare ett egg (jeg lagde 30 stk – dvs en pakke m flak) og retten kan gjerne varieres med fersk finkuttet ingefær for de som liker det. Tusen takk for flott oppskrift.
Så hyggelig å høre! Tusen takk for innspill og god tilbakemelding <3
Hei, hvor kjøper du deigplatene du bruker ?
Hei! Vårrullarkene kjøper jeg i invandrerbutikk, men de selger de også på Meny og Coop. Du finner de i frysedisken 🙂
Hei! Er en porsjon det samme som en vårull? Viss jeg skal lage 40 så er det 40 porsjoner? ☺️
Hei! Jeg har endret litt i oppskriften nå. 1 Oppskrift er ca. 20 vårruller, så skal du lage 40 lager du “2 porsjoner” som er to oppskrifter 🙂
Kan de lages ferdig dagen før og varmes i ovn før serverimg?
Hei! Det går fint an, men det er ikke sikkert de blir like sprø. Vil anbefale deg å rulle de dagen før, og steke de i olje en stund før servering og heller holde de varme i ovnen på 80-90 grader ☺️
Har ikke så mye annet og si en FANTASTISK NYDELIGE ? De var enda bedre enn de på kinan og det trodde jeg ikke gikk Ann!
Tusen takk for fin tilbakemelding ❤️