Vårruller med kjøttdeig og nudler
med kjøttdeig, risnudler og kål

34 16
Vårruller med kjøttdeig og nudler

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
400 gram kjøttdeig Du kan bruke kjøttdeig av storfe, kylling eller svin
4 gulrøtter
2 løk
0.5 hodekål
3 hvitløksfedd
1 rød chili
5 ss soyasaus
5 ss sweet chili saus
5 ss østerssaus
1 ss fishsauce Kan sløyfes!
100 gram glassnudler Ikke bruk risnudler som er egnet for Pad Thai, men bruk tynne glassnudler.
40 stk vårrullark/filodeig
1 egg
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Spicy
Kjøkken:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Her skal du få oppskrift på nydelige vårruller med kjøttdeig og nudler, i tillegg til knasende grønnsaker! Dette er noe som faller i smak for store og små. Vårrullene kan fryses og friteres/stekes både når de er ferske og når de er frosne.

Ønsker du å lage vårruller uten kjøtt, kan du bytte ut kjøttdeig med andre grønnsaker som sopp, selleri, blomkål, purreløk eller squash.

Ta kontakt om det er noe du lurer på og følg meg gjerne på INSTAGRAM for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍 Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften om du testen den ut!

20 porsjoner = 40 store vårruller (har beregnet 2 stk pr. pers.)

vårruller med kjøttdeig og nudler
Vårruller med kjøttdeig og nudler, og deilig chilidipp❤️

(Visited 330 778 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Legg pakken med vårrullark/filodeig på benken til tining. Jeg bruker vårrulldeigen som på bildet over. Det finner du i frysedisken i noen utvalgte dagligvarebutikker eller i asiatiske matvarebutikker.

2
Ferdig

Kutt grønnsaker

Finhakk løk, chili og hvitløk.

3
Ferdig

Kutt gulrøtter og kål i tynne strimler (for å spare tid kan du bruke en rasp).

4
Ferdig

Stek kjøttdeig

Når kjøttdeigen er ferdig stekt, tilsetter du finhakket løk, hvitløk og chili. La dette steke sammen med kjøttdeigen ca. ett minutt, før du tilsetter soyasaus, sweet chili saus og østerssaus. Tilsett fishsauce om du har det. Rør godt sammen og ha det over i en stor bakebolle.

5
Ferdig

KOK NUDLENE:

Kok opp en kjele med vann. Når vannet koker, trekk kjelen vekk fra varmen og ha nudlene oppi. La de ligge å trekke til de er ferdige (2-3 minutter).
Ikke la de ligge for lenge. Skyll nudlene i kaldt vann slik at kokeprosessen stopper. Kutt nudlene i mindre biter med en ren saks.

6
Ferdig

Bland deretter nudlene med grønnsakene og kjøttdeigen i den store bakebollen. Bland det godt sammen!

7
Ferdig

GJØR KLAR TIL RULLING

Rydd av kjøkkenbenken eller spisebordet. Sett frem skålen med vårrullfyllet, en skål med ett sammenpisket egg, en pensel og vårrullarkene. Ha klart en fat/brett som du kan legge de ferdig rullede vårrullene på.

8
Ferdig

RULL VÅRRULLENE:

1. Legg ett vårrullark slik som på bildet. Ha deretter litt fyll i midten av det firkantede vårrullarket.

9
Ferdig

2. Pensle egg godt utover hjørnet som peker fra deg

10
Ferdig

3. Brett hjørnet som peker mot deg, over fyllet og rull stramt sammen til du kommer ca. midt på arket, slik som på bildet

11
Ferdig

4. Brett hjørnene fra venstre og høyre inn mot midten som en konvolutt.

12
Ferdig

5. Rull deretter videre

13
Ferdig

6. Rull stramt og sørg for at arket limes godt igjen på slutten av rullen. Sjekk over vårrullen, at den er tett, jevn og fin.

14
Ferdig

Legg de ferdig rullede vårrullene på et brett, og legg gjerne bakepapir mellom lagene. Frys de ned i poser om du ikke skal steke de med en gang.

Det kan være lurt å fryse ned feks fem og fem i hver pose. Det kan være vanskelig å skille de i fra hverandre hvis man fryser alle sammen, og det kan fort bli rift/hull i vårrullarket.

15
Ferdig
VIKTIG!

NOEN FORHÅNDSREGLER DU MÅ TA FØR DU SKAL FRITERE:

1. Ha klart et lokk som passer kjelen du skal fritere i. Hvis det skulle ta fyr, skal lokket skyves forsiktig oppå kjelen for å kvele flammer.
2. ALDRI ha vann i varm olje. Da tar det fyr! Hvis det skulle begynne å brenne, se pubkt over.
3. Ikke forlat rommet når du har olje på komfyren! Du må alltid holde et øye med frityrkjelen.
4. IKKE LA UNGER GJØRE DETTE ALENE!
5. Når du er ferdig med friteringen, sett kjelen til sides og la oljen kjøle seg ned! IKKE HURTIGKJØL MED VANN!

16
Ferdig

ULIKE MÅTER Å STEKE VÅRRULLER PÅ

Fritering: Se steg 17

Steking i stekepanne: Ha olje i en stekepanne slik at det dekker bunnen. Bruk solsikke- eller rapsolje. Varm opp stekepannen og ha i vårrullene, snu de frem og tilbake slik at de blir jevnt stekt rundt hele.

Steking i ovn: Pensle vårrullene med olje, legg de på en rist og sett et stekebrett med bakepapir i bunn av ovnen. Stek vårrullene på 200 grader varmluft til de er gyldne og sprø.

17
Ferdig

FRITYRSTEKING AV VÅRRULLER:

Fyll opp en kjele halvfull med raps eller solsikkeolje. Har du frityrkoker kan du bruke det. Det er viktig at oljen er varm nok før du har vårrullene oppi, slik at vårrullene blir sprø. Temperaturen skal ligge på ca. 180 grader. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe bakenden på en tresleiv eller en vårrull ned i oljen, hvis den begynner å boble/frese umiddelbart, er oljen klar. Ikke ha for mange vårruller i oljen om gangen, da synker temperaturen på oljen og vårrullene blir ikke sprø.

18
Ferdig

La vårrullene steke i oljen til de gylden brune. Ta de så opp av kjelen og legg de på en rist med kjøkkenpapir under, slik at fettet renner av.

Du kan fryse vårrullene ned før du friterer de. Vårrullene kan stekes frosne, men jeg anbefaler deg å tørke av litt av frosten/fuktigheten rundt vårrullene før du har de oppi den varme oljen.

19
Ferdig

Server vårrullene med sweet chili saus :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Sprøstekt laks med blomkålris
neste
MYKE HORN MED OST OG SKINKE
forrige
Sprøstekt laks med blomkålris
neste
MYKE HORN MED OST OG SKINKE

19 Kommentarer Skjul Kommentar

Minn sønn på 14 og en venn fra klassen ville lage vårruller. Det har aldri tidligere blitt lagd hjemme hos oss. Med denne gode trinn for trinn oppskrift ble resultatet perfekt på første forsøk. Ungdommene fikk kun hjelp til friteringen. Varm olje har jeg respekt for. Nå har vi prøvesmakt. Smaken var super. Disse hadde jeg med glede betalt for 👍

Dette var en utrolig hyggelig tilbakemelding å få! Tusen hjertelig takk for at du tok deg tiden til å skrive dette 🙂

Pleier å lage vårruller, steker de stort sett i ovn, penslet med olje. Men, opplever innimellom at enkelte sprekker opp?? Har du noen forklaring på det?

Hei. Takk for at du tar kontakt. Vårrullene kan sprekke om de enten bli for tørre. Altså papiret kan sprekke når man ruller vårrullene sammen, hvis man ikke pakker vårrullarkene inn i et fuktig klede når man holder på med brettingen. De tørker fort ut om de blir liggende for lenge i luft. Den andre årsaken til at vårrullene kan sprekke, er at de blir for fuktige. Hvis det blir for mye “saus” inni vårrullene, eller at de blir liggende å tine i en klynge. Jeg pleier derfor å legge mellomleggspapir mellom vårrullene når jeg fryser dem, og tiner dem separat på et tørkehåndkle slik at de ikke blir liggende i vann. Håper dette ga deg noen svar 🙂

Utrolige gode vårruller!!! Jeg brukte kun en halv pakke nudler og det var perfekt mengde for min del

Takk for veldig lettfattelig oppskrift på kjempegode vårruller. Jeg brukte bønnespirer i stedet for kål og det var veldig vellykket. Den største jobben var egentlig å kutte grønnsakene, Disse skal jeg lage flere ganger 👏👏😊

Meget god og lettfattelig oppskrift. Kjempegodt og lett å lage. To innspill; trenger bare ett egg (jeg lagde 30 stk – dvs en pakke m flak) og retten kan gjerne varieres med fersk finkuttet ingefær for de som liker det. Tusen takk for flott oppskrift.

Hei! Jeg har endret litt i oppskriften nå. 1 Oppskrift er ca. 20 vårruller, så skal du lage 40 lager du “2 porsjoner” som er to oppskrifter 🙂

Hei! Det går fint an, men det er ikke sikkert de blir like sprø. Vil anbefale deg å rulle de dagen før, og steke de i olje en stund før servering og heller holde de varme i ovnen på 80-90 grader ☺️

Legg Til Din Kommentar

+