Ingredienser
-
400 gram kjøttdeigDu kan bruke kjøttdeig av storfe, kylling eller svin
-
4 gulrøtter
-
2 løk
-
0.5 hodekål
-
3 hvitløksfedd
-
1 rød chili
-
5 ss soyasaus
-
5 ss sweet chili saus
-
5 ss østerssaus
-
1 ss fishsauceKan sløyfes!
-
100 gram glassnudlerIkke bruk risnudler som er egnet for Pad Thai, men bruk tynne glassnudler.
-
40 stk vårrullark/filodeig
-
1 egg
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Her skal du få oppskrift på nydelige vårruller med kjøttdeig og nudler, i tillegg til knasende grønnsaker! Dette er noe som faller i smak for store og små. Vårrullene kan fryses og friteres/stekes både når de er ferske og når de er frosne.
Ønsker du å lage vårruller uten kjøtt, kan du bytte ut kjøttdeig med andre grønnsaker som sopp, selleri, blomkål, purreløk eller squash.
Ta kontakt om det er noe du lurer på og følg meg gjerne på INSTAGRAM for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften om du testen den ut!
20 porsjoner = 40 store vårruller (har beregnet 2 stk pr. pers.)
Vårruller med kjøttdeig og nudler, og deilig chilidipp❤️
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
Kutt grønnsaker |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
Stek kjøttdeig |
5
Ferdig
|
KOK NUDLENE:Kok opp en kjele med vann. Når vannet koker, trekk kjelen vekk fra varmen og ha nudlene oppi. La de ligge å trekke til de er ferdige (2-3 minutter). |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
GJØR KLAR TIL RULLINGRydd av kjøkkenbenken eller spisebordet. Sett frem skålen med vårrullfyllet, en skål med ett sammenpisket egg, en pensel og vårrullarkene. Ha klart en fat/brett som du kan legge de ferdig rullede vårrullene på. |
8
Ferdig
|
RULL VÅRRULLENE: |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
Legg de ferdig rullede vårrullene på et brett, og legg gjerne bakepapir mellom lagene. Frys de ned i poser om du ikke skal steke de med en gang. Det kan være lurt å fryse ned feks fem og fem i hver pose. Det kan være vanskelig å skille de i fra hverandre hvis man fryser alle sammen, og det kan fort bli rift/hull i vårrullarket. |
15
Ferdig
VIKTIG!
|
NOEN FORHÅNDSREGLER DU MÅ TA FØR DU SKAL FRITERE:1. Ha klart et lokk som passer kjelen du skal fritere i. Hvis det skulle ta fyr, skal lokket skyves forsiktig oppå kjelen for å kvele flammer. |
16
Ferdig
|
ULIKE MÅTER Å STEKE VÅRRULLER PÅFritering: Se steg 17 Steking i stekepanne: Ha olje i en stekepanne slik at det dekker bunnen. Bruk solsikke- eller rapsolje. Varm opp stekepannen og ha i vårrullene, snu de frem og tilbake slik at de blir jevnt stekt rundt hele. Steking i ovn: Pensle vårrullene med olje, legg de på en rist og sett et stekebrett med bakepapir i bunn av ovnen. Stek vårrullene på 200 grader varmluft til de er gyldne og sprø. |
17
Ferdig
|
FRITYRSTEKING AV VÅRRULLER:Fyll opp en kjele halvfull med raps eller solsikkeolje. Har du frityrkoker kan du bruke det. Det er viktig at oljen er varm nok før du har vårrullene oppi, slik at vårrullene blir sprø. Temperaturen skal ligge på ca. 180 grader. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe bakenden på en tresleiv eller en vårrull ned i oljen, hvis den begynner å boble/frese umiddelbart, er oljen klar. Ikke ha for mange vårruller i oljen om gangen, da synker temperaturen på oljen og vårrullene blir ikke sprø. |
18
Ferdig
|
La vårrullene steke i oljen til de gylden brune. Ta de så opp av kjelen og legg de på en rist med kjøkkenpapir under, slik at fettet renner av. Du kan fryse vårrullene ned før du friterer de. Vårrullene kan stekes frosne, men jeg anbefaler deg å tørke av litt av frosten/fuktigheten rundt vårrullene før du har de oppi den varme oljen. |
19
Ferdig
|
31 Kommentarer Skjul Kommentar
Hei. Kan de “friteres”i air fryer isteden for olje, frityr
Ja det går helt fint ☺️
Supert!
Savner at det står oppgitt hvor mye det skal være av hver ingrediens:(
Det står i ingredienslista 🙂
Det står i ingredienslisten 🙂
Kjempegode vårruller, takk for super oppskrift! ?
Så kjekt du likte dem! Tusen takk for fin tilbakemelding ☺️❤️
Jeg kjøper ferdig oppkuttet
Gulerøtter og kål på butikken, det gjør det enda lettere å lage vårrullene.
Smart!! 🙂
Skal kålen og gulrøttene bare blandes sammen med det andre innholdet rett før rulling? Det skal altså ikke varmebehandles noe før rulling?
Det stemmer! 🙂 Jeg kutter de i såpass tynne strimler at de blir ferdig når de friteres 🙂
Minn sønn på 14 og en venn fra klassen ville lage vårruller. Det har aldri tidligere blitt lagd hjemme hos oss. Med denne gode trinn for trinn oppskrift ble resultatet perfekt på første forsøk. Ungdommene fikk kun hjelp til friteringen. Varm olje har jeg respekt for. Nå har vi prøvesmakt. Smaken var super. Disse hadde jeg med glede betalt for ?
Dette var en utrolig hyggelig tilbakemelding å få! Tusen hjertelig takk for at du tok deg tiden til å skrive dette 🙂
Hvor lenge skal de stekes i stekeovnen på 200 grader
Ca.15 minutter, til de har fått litt gyllen farge ☺️
Pleier å lage vårruller, steker de stort sett i ovn, penslet med olje. Men, opplever innimellom at enkelte sprekker opp?? Har du noen forklaring på det?
Hei. Takk for at du tar kontakt. Vårrullene kan sprekke om de enten bli for tørre. Altså papiret kan sprekke når man ruller vårrullene sammen, hvis man ikke pakker vårrullarkene inn i et fuktig klede når man holder på med brettingen. De tørker fort ut om de blir liggende for lenge i luft. Den andre årsaken til at vårrullene kan sprekke, er at de blir for fuktige. Hvis det blir for mye “saus” inni vårrullene, eller at de blir liggende å tine i en klynge. Jeg pleier derfor å legge mellomleggspapir mellom vårrullene når jeg fryser dem, og tiner dem separat på et tørkehåndkle slik at de ikke blir liggende i vann. Håper dette ga deg noen svar 🙂
Utrolige gode vårruller!!! Jeg brukte kun en halv pakke nudler og det var perfekt mengde for min del
Har laget disse to ganger. Stekt i ovnen på 200 grader. Nydelige! Takk for oppskriften!
Tusen takk! Gøy å høre at de falt i smak ☺️
Takk for veldig lettfattelig oppskrift på kjempegode vårruller. Jeg brukte bønnespirer i stedet for kål og det var veldig vellykket. Den største jobben var egentlig å kutte grønnsakene, Disse skal jeg lage flere ganger ???
Meget god og lettfattelig oppskrift. Kjempegodt og lett å lage. To innspill; trenger bare ett egg (jeg lagde 30 stk – dvs en pakke m flak) og retten kan gjerne varieres med fersk finkuttet ingefær for de som liker det. Tusen takk for flott oppskrift.
Så hyggelig å høre! Tusen takk for innspill og god tilbakemelding <3
Hei, hvor kjøper du deigplatene du bruker ?
Hei! Er en porsjon det samme som en vårull? Viss jeg skal lage 40 så er det 40 porsjoner? ☺️
Hei! Jeg har endret litt i oppskriften nå. 1 Oppskrift er ca. 20 vårruller, så skal du lage 40 lager du “2 porsjoner” som er to oppskrifter 🙂
Kan de lages ferdig dagen før og varmes i ovn før serverimg?
Hei! Det går fint an, men det er ikke sikkert de blir like sprø. Vil anbefale deg å rulle de dagen før, og steke de i olje en stund før servering og heller holde de varme i ovnen på 80-90 grader ☺️
Har ikke så mye annet og si en FANTASTISK NYDELIGE ? De var enda bedre enn de på kinan og det trodde jeg ikke gikk Ann!
Tusen takk for fin tilbakemelding ❤️