Ingredienser
-
1 liter H-melk
-
200 gram meierismør
-
1 dl havregryn
-
4 ss solsikkekjerner
-
4 ss sesamfrø
-
4 ss linfrø
-
1700 gram hvetemel
-
2 egg egg
-
2 ss sukker
-
3 ts salt
-
1 pk fersk gjær
Fremgangsmåte
Hva med å lage opp masse deilige myke horn med havre, som kan spises til frokost eller kvelds? De kan lages nå og fryses, slik at det bare er å ta opp fra fryseren og nyte deilige myke horn med godt pålegg. De smaker like godt etter de er fryst som de gjør ferske. Passer perfekt i jobb- og skolematpakkene også 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Kutt 200 gram meierismør i terninger, ha det i en skål og sett det til sides. (Dette skal blandes i deigen mot slutten) |
2
Ferdig
|
Varm opp 1 liter melk til fingervarmt (ca 37 grader) |
3
Ferdig
|
Ha melka oppi en bakebolle. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok. |
4
Ferdig
|
Tilsett deretter 1700 gram hvetemel, 4 ss solsikkekjerner, 4 ss sesamfrø, 4 ss linfrø og 1 dl havregryn. |
5
Ferdig
|
La maskinen blande alt godt sammen på lav hastighet i ca 10-15 minutter |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
Sett deigen til heving en lun plass, (gjerne på varmekabler, eller i lunket vann i oppvaskkummen). Dekk til bollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plastikkfolie, og la den heve til dobbel størrelse! Det kan ta alt fra 30 minutter til 60 minutter. |
8
Ferdig
|
Når deigen har oppnådd dobbel størrelse ha deigen utover en ren kjøkkenbenk |
9
Ferdig
|
TIPS! Smør litt meierismør utover benken, så slipper du å bruke hvetemel! mye mindre søl av hvetemel og du slipper å få tørre horn. |
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
Rull deretter ett og ett stykke fra den bredeste delen og innover mot spissen for å få den rette formen |
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
Stek de i ovnen på 180 grader (over- og undervarme) i ca 15-20 minutter, til de har fått en gylden og fin farge. |
14
Ferdig
|
|
15
Ferdig
|
Når horna er ferdig stekt, avkjøl de på rist. Frys de ned i fryseposer hvis de skal brukes noen dager seinere. De er like gode etter de er fryst som de er når de er ferske. Anbefaler å fryse de ned hvis de ikke skal spises samme dag de er lagd |
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Nydelige Horn jeg får servert av min venninne på hver hyttetur . Anbefales!
Så hyggelig å høre 🙂