Myke horn med havre

0 0
Myke horn med havre

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1 liter H-melk
200 gram meierismør
1 dl havregryn
4 ss solsikkekjerner
4 ss sesamfrø
4 ss linfrø
1700 gram hvetemel
2 egg egg
2 ss sukker
3 ts salt
1 pk fersk gjær
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 TIMER
  • Porsjoner 48
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Hva med å lage opp masse deilige myke horn med havre, som kan spises til frokost eller kvelds? De kan lages nå og fryses, slik at det bare er å ta opp fra fryseren og nyte deilige myke horn med godt pålegg. De smaker like godt etter de er fryst som de gjør ferske. Passer perfekt i jobb- og skolematpakkene også 🙂

(Visited 14 404 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kutt 200 gram meierismør i terninger, ha det i en skål og sett det til sides. (Dette skal blandes i deigen mot slutten)

2
Ferdig

Varm opp 1 liter melk til fingervarmt (ca 37 grader)

3
Ferdig

Ha melka oppi en bakebolle. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok.
Ha i 1 pk fersk gjær, 2 egg, 2 spiseskjeer med sukker, 3 teskjeer salt. Bland dette godt sammen.

4
Ferdig

Tilsett deretter 1700 gram hvetemel, 4 ss solsikkekjerner, 4 ss sesamfrø, 4 ss linfrø og 1 dl havregryn.

5
Ferdig

La maskinen blande alt godt sammen på lav hastighet i ca 10-15 minutter

6
Ferdig

Når maskinen har blandet alt og deigen slipper kantene, tilsett 200 gram temperert smør i terninger. Tilsett litt og litt smør slik at det får blandet seg godt inn i deigen. Den skal bli litt klissete. La maskinen elte i 5-10 min sammen til deigen slipper bollen.

7
Ferdig

Sett deigen til heving en lun plass, (gjerne på varmekabler, eller i lunket vann i oppvaskkummen). Dekk til bollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plastikkfolie, og la den heve til dobbel størrelse! Det kan ta alt fra 30 minutter til 60 minutter.

8
Ferdig

Når deigen har oppnådd dobbel størrelse ha deigen utover en ren kjøkkenbenk

9
Ferdig

TIPS! Smør litt meierismør utover benken, så slipper du å bruke hvetemel! mye mindre søl av hvetemel og du slipper å få tørre horn.

10
Ferdig

Del deigen i 6 like store emner. Trill ut til en stor sirkel, og kutt i 8 "pizzastykker"

11
Ferdig

Rull deretter ett og ett stykke fra den bredeste delen og innover mot spissen for å få den rette formen

12
Ferdig

Legg på stekebrett med bakepapir og la de heve i minst 30 minutter før du pensler med sammenpiskede egg og strø sesamfrø eller solsikkefrø over. Vent med å pensle de, til rett før de skal inn i ovnen.

13
Ferdig

Stek de i ovnen på 180 grader (over- og undervarme) i ca 15-20 minutter, til de har fått en gylden og fin farge.

14
Ferdig

Det blir 48 horn fordelt på 4-5 stekebrett. Stek ett og ett brett om gangen. Lag de andre hornene klare, og legg de klart på bakepapir hvis du ikke har nok stekebrett. Vent med å pensle de med egg, til rett før de skal i ovnen.

15
Ferdig

Når horna er ferdig stekt, avkjøl de på rist. Frys de ned i fryseposer hvis de skal brukes noen dager seinere. De er like gode etter de er fryst som de er når de er ferske. Anbefaler å fryse de ned hvis de ikke skal spises samme dag de er lagd

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Fløtepoteter
neste
Franske makroner
forrige
Fløtepoteter
neste
Franske makroner

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar

+