Ingredienser
-
1 kg poteterBruk feks. mandelpoteter eller amadinepoteter.
-
2 stk løk
-
4 stk hvitløksfedd
-
3 dl kremfløte
-
0.5 boks creme fraiche
-
1 bunt gressløk
-
3 kvaster fersk timian
-
salt og pepper
-
4 ss olje
Fremgangsmåte
Disse fløtepotetene må du bare prøve! De er ekstra gode siden det er blanding av fløte og creme fraiche sammen med løk, hvitløk og urter. Fløtepoteter passer veldig godt til helstekt indrefilet av okse 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 200 grader, over og undervarme. |
2
Ferdig
|
Vask poteter og kutt de i skiver. Jeg brukte poteter som hadde tynt skall, så jeg slapp å skrelle de. Du kan bruke amadinepoteter eller mandelpoteter. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
Sett potetene i ovnen i 15 minutter. |
5
Ferdig
|
Når potetene står i ovnen - varm opp ett par ss med olje i en stekepanne, fres resten av løken sammen med 3 fedd hvitløk som du har kuttet i grove biter og 2-3 kvister med fersk timian. |
6
Ferdig
|
Når løken har blitt blank. Tilsett en boks med fløte og en halv boks med creme fraiche. Kok opp smak til med salt og pepper. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Ha i en halv bunt med finhakket gressløk eller persille om du har det. |
9
Ferdig
|
Sett formen i ovnen på 200 grader i ca 30-40 minutter. |
10
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Fantastisk oppskrift! Kommer til å bruke den fremover.
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemelding?