Lammelår med hvitløk og rosmarin

1 0
Lammelår med hvitløk og rosmarin

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1 stk lammelår à 3 kg
5 stk hvitløksfedd
3 kvaster fersk rosmarin
3 ss olje
3 stk gulrøtter
2 skiver sellerirot
2 store løk
4 ss soyasaus Du kan bruke glutenfri soyasaus om du ikke tåler gluten!
5 dl vann
salt og pepper
Saus
2 ss meierismør
2 ss hvetemel
2 dl kremfløte
Kraft fra lammet
salt og pepper
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 3 TIMER
  • Porsjoner 6
  • Middels

Ingredienser

  • Saus

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen! Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Lukten av lammelår med hvitløk og rosmarin hører påsken til, og er nydelig sammen med fløtegratinerte poteter og deilig saus laget på kraft fra lammelåret. Lammelåret gjør seg egentlig selv i ovnen, noe som gir deg god tid til å lage godt tilbehør. Jeg har lagt ut oppskrift på fløtepoteter med rosmarin, løk og hvitløk som passer perfekt til lam. Enkel saus laget på kraften fra lammelåret finner du lengre ned i denne oppskriften.

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

 

Lammelår med hvitløk og rosmarin

 

(Visited 15 973 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Skrell hvitløksfedd og del hvert fedd i 2.

2
Ferdig

Stikk hull i lammelåret med en spiss kniv. Press de delte hvitløksfeddene inn i lommene. Del rosmarinkvastene i litt mindre biter, og press rosmarin inn i lommene med hvitløken. Ha litt olje over lammelåret og ha på godt med salt og pepper, gni det godt rundt.

3
Ferdig

Legg lammelåret i en langpanne med vann, soyasaus, gulrøtter, sellerirot og løk.

4
Ferdig

Sett langpannen midt i ovnen på 140 grader varmluft i 2 timer. Spe på med litt mer vann underveis om kraften fordamper. Ta lammelåret så ut av ovnen og la det hvile på benken en halvtime.

5
Ferdig

Øs litt kraft over lammelåret og hell av resten av kraften over i en skål. Sett lammelåret inn igjen i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.

6
Ferdig

Ta lammelåret deretter ut av ovnen og dekk det til med aluminiumsfolie, la det ligge å hvile på benken i ca. 20 minutter.

7
Ferdig

LAG SAUS

Smelt meierismør i en kjele og tilsett hvetemel. La det surre litt sammen før du tilsetter kraften fra lammelåret til du får passe tykkelse. Ha i litt fløte og la det koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Spe med kraft/vann om den blir for tykk.

8
Ferdig

Del lammelåret i skiver, legg opp på fat og ha over litt av den varme sausen.

9
Ferdig

Server lammelåret med deilige fløtepoteter, den gode sausen og smørdampede grønnsaker.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Fløtegratinerte poteter med rosmarin og hvitløk
neste
SJOKOLADESUFFLÉ
forrige
Fløtegratinerte poteter med rosmarin og hvitløk
neste
SJOKOLADESUFFLÉ

Legg Til Din Kommentar

+