Ingredienser
-
1 stk lammelår à 3 kg
-
5 stk hvitløksfedd
-
3 kvaster fersk rosmarin
-
3 ss olje
-
3 stk gulrøtter
-
2 skiver sellerirot
-
2 store løk
-
4 ss soyasausDu kan bruke glutenfri soyasaus om du ikke tåler gluten!
-
5 dl vann
-
salt og pepper
-
Saus
-
2 ss meierismør
-
2 ss hvetemel
-
2 dl kremfløte
-
Kraft fra lammet
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen! Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!
Lukten av lammelår med hvitløk og rosmarin hører påsken til, og er nydelig sammen med fløtegratinerte poteter og deilig saus laget på kraft fra lammelåret. Lammelåret gjør seg egentlig selv i ovnen, noe som gir deg god tid til å lage godt tilbehør. Jeg har lagt ut oppskrift på fløtepoteter med rosmarin, løk og hvitløk som passer perfekt til lam. Enkel saus laget på kraften fra lammelåret finner du lengre ned i denne oppskriften.
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Steg
1
Ferdig
|
Skrell hvitløksfedd og del hvert fedd i 2. |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Øs litt kraft over lammelåret og hell av resten av kraften over i en skål. Sett lammelåret inn igjen i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
LAG SAUS |
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|