Ingredienser
-
Pensling av formene:
-
Litt smeltet meierismør
-
4 ss sukker
-
Sufflérøren:
-
120 gram mørk kokesjokolade
-
50 gram meierismør
-
40 gram hvetemel
-
10 ss H-melk
-
2 eggeplommer
-
1 klype salt
-
4 eggehvite
-
40 gram sukker
Fremgangsmåte
Reklame – Innlegget inneholder reklame for Litt Norge
Det å lage sjokoladesufflé er ikke så vanskelig som alle tror. Det er et par ting man må være nøye med, men det forklarer jeg tydelig nedover i oppskriften. En ting man må huske på er at suffléen må stekes når gjestene sitter ved bordet, fordi med en gang suffléene tas ut av ovnen synker de raskt sammen. Gjestene kan vente på suffléen, men suffléen kan ikke vente på gjestene 😉
Siden suffleene må serveres med en gang den tas ut av ovnen, er det lurt å gjøre klart alt du skal ha ved siden av, som for eksempel bær, frukt eller iskrem. Det kjekkeste er jo å servere suffléene høye og flotte, men om de faller litt sammen er ikke det krise. De smaker godt uansett 😉
Om koppene fra Litt Norge:
For at suffléene skal vokse seg fine og høye, er det viktig å ha små porsjonsformer som tåler varme og som er rette i kantene. Koppene fra Litt Norge er perfekte å bruke til dette. Denne oppskriften passer til 4 porsjoner i koppene som er 1,5 dl. Om du vil ha store sjokoladesuffléer kan du lage to store i koppene som er 2,5 dl. Koppene er håndlagde i emaljert stål, som gjør at de tåler høy varme og kan vaskes i oppvaskmaskinen. De har mange fine kopper på Litt Norge sin nettside i forskjellige farger, med forskjellig motiv og forskjellige størrelser.
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme. |
2
Ferdig
|
Finn frem formene du skal bruke. Det er lurt å bruke former som er rette i kantene og som tåler varme, siden de skal stekes i ovnen. Koppene fra LittNorge er supre å bruke til dette, da de både tåler varme og de er rette i kantene som gjør det enkelt for suffléen å vokse seg høy og fin. Pensle formene med litt smeltet smør. Ha deretter litt sukker i hver form og vend rundt på formen slik at det blir et tynt sukkerlag inni hele formen. Det er viktig å tørke av øverst på kantene, slik at det ikke er smør og sukker der. Da kan suffléen velte seg over kanten og renne ned på sidene når de stekes. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Rør den smeltede sjokoladen glatt med en slikkepott. Ha deretter oppi smør- og melblandingen, salt og eggeplommene. Rør dette godt sammen til en tykk masse. La bakebollen stå over kjelen slik at den ikke blir for kald. Da vil sjokoladen og smøret stivne og det vil bli vanskelig å vende inn eggehvitene. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Når eggehvitene og sukkeret er vispet sammen til en luftig glatt marengs, ha halvparten av marengsen over i bakebollen med sjokoladeblandingen. Rør inn halvparten slik at sjokoladerøren blir litt løsere. Ha deretter oppi resten av marengsen og VEND FORSIKTIG inn med eggehvitene med slikkepotten. Vend inn helt til all eggehviten er godt blandet med resten. Ikke rør for mye. Det er viktig at du vender det inn slik at du ikke presser all luften ut av eggehvitene. Det er eggehvitene som får suffléen til vokse seg høy og fin. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
12-14 minutter
|
Steking av sufflé:Sett de i forvarmet ovn, 200 grader over- og undervarme i 12-14 minutter. Åpne ovnen forsiktig og sett suffléene forsiktig på bordet. Det skal ikke så mye til før de faller sammen igjen, men som nevnt over smaker de like godt om de faller sammen ;) |
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Veldig godt forklart oppskrift som er lett å følge.
Dessverre altfor mye salt, det ødela mye av gleden.
Hei! ☺️ Tusen takk for tilbakemelding! Jeg har nok trykket på feil når jeg skrev ingredienslisten. Det skal være en klype med salt. Beklager så mye, og håper du vil gi det en ny sjanse ved en annen anledning. Ha en fin kveld. Mvh Ida Marie