2 0
SJOKOLADESUFFLÉ

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Pensling av formene:
Litt smeltet meierismør
4 ss sukker
Sufflérøren:
120 gram mørk kokesjokolade
50 gram meierismør
40 gram hvetemel
10 ss H-melk
2 eggeplommer
1 klype salt
4 eggehvite
40 gram sukker

SJOKOLADESUFFLÉ

Inneholder:
 • Egg
 • Gluten
 • Laktose
Kjøkken:
  • 1 TIME
  • Porsjoner 4
  • Middels

  Ingredienser

  • Pensling av formene:

  • Sufflérøren:

  Fremgangsmåte

  Del

  Reklame – Innlegget inneholder reklame for Litt Norge

  Det å lage sjokoladesufflé er ikke så vanskelig som alle tror. Det er et par ting man må være nøye med, men det forklarer jeg tydelig nedover i oppskriften. En ting man må huske på er at suffléen må stekes når gjestene sitter ved bordet, fordi med en gang suffléene tas ut av ovnen synker de raskt sammen. Gjestene kan vente på suffléen, men suffléen kan ikke vente på gjestene 😉

  Siden suffleene må serveres med en gang den tas ut av ovnen, er det lurt å gjøre klart alt du skal ha ved siden av, som for eksempel bær, frukt eller iskrem. Det kjekkeste er jo å servere suffléene høye og flotte, men om de faller litt sammen er ikke det krise. De smaker godt uansett 😉

   

  Om koppene fra Litt Norge:

  For at suffléene skal vokse seg fine og høye, er det viktig å ha små porsjonsformer som tåler varme og som er rette i kantene. Koppene fra Litt Norge er perfekte å bruke til dette. Denne oppskriften passer til 4 porsjoner i koppene som er 1,5 dl. Om du vil ha store sjokoladesuffléer kan du lage to store i koppene som er 2,5 dl. Koppene er håndlagde i emaljert stål, som gjør at de tåler høy varme og kan vaskes i oppvaskmaskinen. De har mange fine kopper på Litt Norge sin nettside i forskjellige farger, med forskjellig motiv og forskjellige størrelser.

   

  (Visited 6 360 times, 1 visits today)

  Steg

  1
  Ferdig

  Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

  2
  Ferdig

  Finn frem formene du skal bruke. Det er lurt å bruke former som er rette i kantene og som tåler varme, siden de skal stekes i ovnen. Koppene fra LittNorge er supre å bruke til dette, da de både tåler varme og de er rette i kantene som gjør det enkelt for suffléen å vokse seg høy og fin.

  Pensle formene med litt smeltet smør. Ha deretter litt sukker i hver form og vend rundt på formen slik at det blir et tynt sukkerlag inni hele formen. Det er viktig å tørke av øverst på kantene, slik at det ikke er smør og sukker der. Da kan suffléen velte seg over kanten og renne ned på sidene når de stekes.

  3
  Ferdig

  Finn frem og mål opp alle ingrediensene. Kutt sjokoladen i små biter.

  4
  Ferdig

  Ha den hakkede sjokoladen i en stor bakebolle, og sett den oppå en kjele med litt vann i bunn. Kok opp vannet og skru av platen. La sjokoladen smelte i vannbadet.

  5
  Ferdig

  Smelt smøret i en kjele, på middels varme. Når smøret har smeltet, rør inn hvetemel. La det småkoke i ett halvt minutt mens du rører hele tiden, tilsett melk og rør godt med visp. Det skal bli en tykk "grøt". Stek "grøten" ett minutt mens du rører godt.

  6
  Ferdig

  Rør den smeltede sjokoladen glatt med en slikkepott. Ha deretter oppi smør- og melblandingen, salt og eggeplommene. Rør dette godt sammen til en tykk masse. La bakebollen stå over kjelen slik at den ikke blir for kald. Da vil sjokoladen og smøret stivne og det vil bli vanskelig å vende inn eggehvitene.

  7
  Ferdig

  Ha eggehvitene i en ren bakebolle, og visp de for hånd til luftig hvitt skum. Ha deretter oppi litt og litt sukker og visp videre ett par minutter. Pass på at du ikke visper så lenge at eggehviten blir "tørr". Det skal bli en blank, luftig og myk marengs.

  8
  Ferdig

  Når eggehvitene og sukkeret er vispet sammen til en luftig glatt marengs, ha halvparten av marengsen over i bakebollen med sjokoladeblandingen. Rør inn halvparten slik at sjokoladerøren blir litt løsere. Ha deretter oppi resten av marengsen og VEND FORSIKTIG inn med eggehvitene med slikkepotten. Vend inn helt til all eggehviten er godt blandet med resten. Ikke rør for mye. Det er viktig at du vender det inn slik at du ikke presser all luften ut av eggehvitene. Det er eggehvitene som får suffléen til vokse seg høy og fin.

  9
  Ferdig

  Fyll opp formene ca. 3/4 fulle. Hvis du får røre øverst på kanten (den sorte), så tørk dette vekk. Blir det liggende røre der, kan suffléen vokse seg over kanten og renne ned på sidene når de settes i ovnen.

  10
  Ferdig
  12-14 minutter

  Steking av sufflé:

  Sett de i forvarmet ovn, 200 grader over- og undervarme i 12-14 minutter.
  OBS! Det er veldig viktig at du ikke åpner ovnen før de er ferdige, da kan de falle sammen. Følg med etter det har gått 10 minutter, og når de har løftet seg fint opp fra formen, er de ferdige.

  Åpne ovnen forsiktig og sett suffléene forsiktig på bordet. Det skal ikke så mye til før de faller sammen igjen, men som nevnt over smaker de like godt om de faller sammen ;)

  11
  Ferdig

  De synker kjapt, så det var ikke så enkelt å få tatt bilde før de var på vei ned igjen! ;) Men de smakte veldig godt, og ble perfekt stekt. De skal være litt bløte inni, nesten som sjokoladefondant :)

  12
  Ferdig

  Server med friske bær og gjerne vaniljeis :)

  13
  Ferdig
  14
  Ferdig

  Ida Marie Aamot Storbakken

  Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

  Oppskriftsanmeldelser

  Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
  Lammelår med hvitløk og rosmarin
  forrige
  Lammelår med hvitløk og rosmarin
  neste
  MINIFOCACCIA
  Lammelår med hvitløk og rosmarin
  forrige
  Lammelår med hvitløk og rosmarin
  neste
  MINIFOCACCIA

  2 Kommentarer Skjul Kommentar

  Veldig godt forklart oppskrift som er lett å følge.
  Dessverre altfor mye salt, det ødela mye av gleden.

  Hei! ☺️ Tusen takk for tilbakemelding! Jeg har nok trykket på feil når jeg skrev ingredienslisten. Det skal være en klype med salt. Beklager så mye, og håper du vil gi det en ny sjanse ved en annen anledning. Ha en fin kveld. Mvh Ida Marie

  Legg Til Din Kommentar

  +