Ingredienser
-
Fisk:
-
400 gram laksefilet
-
300 gram torskefiletDu kan bruke laks i stedet for hvit fisk
-
Saus:
-
60 gram meierismør
-
50 gram hvetemel
-
7 dl H-melk
-
0.25 ts malt muskattnøtt
-
1 ts gult karripulver
-
1 ts salt
-
2 stk eggeplommer
-
Annet:
-
150 gram makaroni
-
2 stk eggehvite
-
100 gram meierismør
-
panko/brødsmuler/griljermel
-
0.25 purreløk
-
Valgfritt tilbehør
-
poteter
-
gulrøtter
-
rucculasalat
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Her får du oppskrift på en kjempegod middag som faller i smak for hele familien! Laksegrateng med makaroni og masse annet snadder! Jeg har også hatt torsk i denne gratengen, fordi jeg hadde fersk torskefilet etter fisketur i helgen! Du kan bytte ut torsken med laksefilet om du vil det!
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Retten kan lages klar dagen i forveien! Vent med å steke den til du kommer hjem fra jobb ☺️
Steg
1
Ferdig
|
Kutt fiskefilet |
2
Ferdig
|
Kok makaroniKok makaroni til det er litt igjen av koketiden. Hell av vannet og avkjøl med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. De kan godt være litt harde - de blir ferdig i ovnen. |
3
Ferdig
|
Lag sausenSmelt smør, ha i hvetemel og rør med visp. Tilsett deretter melk, under stadig omrøring. Visp godt i bunn slik at det ikke svir seg. La småkoke i ca. 5-10 minutter og tilsett krydder. Smak på sausen og tilsett mer salt, muskattnøtt eller karri om den trenger det. Skru av varmen, og tilsett eggeplommene og rør godt sammen med visp. |
4
Ferdig
|
Kutt purreløk i tynne biter. |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Nå er sausen klar, makaronien er kokt, fiskebitene og purreløken er kuttet og eggehviten er stivpisket. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
Stek på over- og undervarme med vifte, 200 grader i 20-30 minutter |
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
4 Kommentarer Skjul Kommentar
Når det står under og overvarme med luft, er det varmluft du mener da?
Mener nok varmluft ja. Lenge siden jeg la ut denne oppskriften ?
Dette var godt, og enkelt å lage! Kan restene legges i frysen? 🙂
Så hyggelig å høre! Ja det går fint, men blir nok ikke helt som fersk ☺️