Laksegrateng med makaroni

1 0
Laksegrateng med makaroni

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Fisk:
400 gram laksefilet
300 gram torskefilet Du kan bruke laks i stedet for hvit fisk
Saus:
60 gram meierismør
50 gram hvetemel
7 dl H-melk
0.25 ts malt muskattnøtt
1 ts gult karripulver
1 ts salt
2 stk eggeplommer
Annet:
150 gram makaroni
2 stk eggehvite
100 gram meierismør
panko/brødsmuler/griljermel
0.25 purreløk
Valgfritt tilbehør
poteter
gulrøtter
rucculasalat
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 45 min + 30 min steking
  • Porsjoner 6
  • Middels

Ingredienser

  • Fisk:

  • Saus:

  • Annet:

  • Valgfritt tilbehør

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Her får du oppskrift på en kjempegod middag som faller i smak for hele familien! Laksegrateng med makaroni og masse annet snadder! Jeg har også hatt torsk i denne gratengen, fordi jeg hadde fersk torskefilet etter fisketur i helgen! Du kan bytte ut torsken med laksefilet om du vil det!

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

 

Laksegrateng med makaroni

Retten kan lages klar dagen i forveien! Vent med å steke den til du kommer hjem fra jobb ☺️

(Visited 22 954 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kutt fiskefilet

Kutt fiskefiletene i store terninger.

Tips! Her kan du bruke den type fisk du selv ønsker eller har tilgjengelig! Jeg brukte laks og torsk, men det er godt med all type rød og hvit fisk.

2
Ferdig

Kok makaroni

Kok makaroni til det er litt igjen av koketiden. Hell av vannet og avkjøl med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. De kan godt være litt harde - de blir ferdig i ovnen.

3
Ferdig

Lag sausen

Smelt smør, ha i hvetemel og rør med visp. Tilsett deretter melk, under stadig omrøring. Visp godt i bunn slik at det ikke svir seg. La småkoke i ca. 5-10 minutter og tilsett krydder. Smak på sausen og tilsett mer salt, muskattnøtt eller karri om den trenger det. Skru av varmen, og tilsett eggeplommene og rør godt sammen med visp.

4
Ferdig

Kutt purreløk i tynne biter.

5
Ferdig

Ha eggehvitene i en bakebolle og visp til luftig skum. Når du kan snu bollen opp ned uten at det renner ut, er skummet ferdig vispet.

6
Ferdig

Nå er sausen klar, makaronien er kokt, fiskebitene og purreløken er kuttet og eggehviten er stivpisket.

7
Ferdig

Bland saus, makaroni, purreløk og fiskebiter.

8
Ferdig

Vend inn stivpiskede eggehviter med en slikkepott. Ha blandingen over i en ildfast form.

9
Ferdig

Strø over pankomel/brødsmuler/griljermel. Smelt smør og øs over.

10
Ferdig

Stek på over- og undervarme med vifte, 200 grader i 20-30 minutter

Stek til gratengen er gylden stekt.

11
Ferdig

Server med raspede gulrøtter, rucculasalat og poteter om du ønsker det!

12
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Nuddelsalat med laks og peanøtter
forrige
Nuddelsalat med laks og peanøtter
Hjemmelaget potetsalat
neste
Hjemmelaget potetsalat
Nuddelsalat med laks og peanøtter
forrige
Nuddelsalat med laks og peanøtter
Hjemmelaget potetsalat
neste
Hjemmelaget potetsalat

4 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar

+