Laks med creme fraiche- og persillesaus
med pasta og blomkål

1 0
Laks med creme fraiche- og persillesaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk laksefilet
1 blomkål
1 løk
50 gram meierismør
50 gram hvetemel
1 boks creme fraiche
8 dl H-melk
1 bunt fersk persille
300 gram pasta
salt og pepper
100 gram ost
TILBEHØR
hvitløksbaguetter
salat
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:

Ingredienser

  • TILBEHØR

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!

Laks i form med creme fraiche- og persillesaus er en enkel, men god middag som passer perfekt til til både store og små. Det passer også veldig godt å bruke torsk, du følger bare samme fremgangsmåte. Server med hvitløksbagutetter eller focacciabrød og salat.

Laks med creme fraiche- og persillesaus

Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter❤️

(Visited 12 457 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett på en kjele med vann og kok pasta. Kjøl pastaen ned med kaldt vann når pastaen er ferdig kokt for å stoppe kokeprosessen.

Kutt blomkål i små buketter og ha i en ildfast form, sammen med store terninger av laks. Kutt løk i små biter og ha i en skål. Finhakk persille og ha i en annen skål.

2
Ferdig

Smelt smør og ha i hvetemel. Hell deretter oppi melk mens du rører hele tiden med en visp, for å unngå klumper. La dette småkoke på middels varme i 5-10 minutter. Den hvite sausen svir seg fort i bunn så det er viktig å røre godt.

3
Ferdig

Når den hvite sausen har kokt i ca. 10 minutter, ha oppi finhakket løk og en boks med creme fraiche og rør godt inn.
Smak til med salt og pepper. Når sausen smaker godt, ha oppi masse finhakket fersk persille. Du kan bruke både kruspersille og bladpersille, eller gressløk om du liker det bedre.

4
Ferdig

Bland den kokte pastaen i den hvite sausen, og hell det over i den ildfaste formen med laksen og blomkålen. Rør forsiktig rundt med en slikkepott og strø over ost.

5
Ferdig

Gratiner i ovnen

Sett formen i forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Server med hvitløksbaguetter og salat om du ønsker det.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Omelett
Cheeseburger med hvitløk og chili
neste
Cheeseburger med hvitløk og chili
forrige
Omelett
Cheeseburger med hvitløk og chili
neste
Cheeseburger med hvitløk og chili

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar

+