Cheeseburger med hvitløk og chili
med hvitløksdressing og stekt sopp

2 2
Cheeseburger med hvitløk og chili

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
HAMBURGER
400 gram kjøttdeig
1 stk rød chili
1 fedd hvitløksfedd
1 stk eggeplomme
0.5 rødløk
1 bunt fersk persille
2 klyper salt og pepper
ost
DRESSING
3 ss rømme
3 ss majones
1 hvitløksfedd
salt og pepper
TILBEHØR
salat
4 skiver tomat
2 skiver rødløk
2 stk hamburgerbrød
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
Kjøkken:
  • 45
  • Porsjoner 2
  • Enkel

Ingredienser

  • HAMBURGER

  • DRESSING

  • TILBEHØR

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!

Ingenting er som en deilig hjemmelaget cheeseburger med hvitløk og chili med mange gode smaker og deilig dressing. Denne oppskriften gir to store digge burgere. I stedet for potetbåter eller pommes frites ved siden av, kan det være godt å steike båter av sopp og løk i litt olje og smør. Denne burgeren smaker ekstra godt om den blir stekt på grillen. Brun den da godt på hver side og la den ligge å steke på inndirekte varme under lokk og ha på ost mot slutten av steketiden.

Vil du lage hamburgerbrødene selv, har jeg lagt ut oppskrift på det her!

Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter❤️

Cheeseburger med hvitløk og chili

(Visited 24 450 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Steg 1 - Lag burgerne

Ha alle ingrediensene i en bolle, og kna det godt sammen til en fast deig.

2
Ferdig

Steg 2 - Form burgerne

Når deigen er godt blandet, form til to store fine burgere. Pass på at de blir like store slik at de trenger like lang tid på å stekes.

3
Ferdig

Steg 3 - Brun burgerne

Brun burgerne på hver side i steikepanna i litt olje. Sørg for at steikepanna er skikkelig varm, før du har burgerne oppi. La de brunes i 1-2 minutter på hver side før du legger de i en ildfast form og setter de i forvarmet ovn på 180 grader i 10-15 minutter. Ha på ett par skiver med ost når det er ett par minutter igjen av steketiden i ovnen. Velg den osten du synes er god, feks. jarlsberg, cheddar eller vanlig gulost.

Du kan sjekke om burgeren er ferdig ved å stikke en kniv i midten av burgeren for å se. Det er godt hvis den er litt lyse rosa inni :)

4
Ferdig

Steg 4 - Lag dressing og gjør klar tilbehøret

Når hamburgerne er i ovnen kan dressingen lages.
Bland sammen rømme, majones, finhakket hvitløk, litt salt og pepper.
Vask litt salat, kutt tomat og rødløk.
Gjør klar hamburgerbrødene.

5
Ferdig

Steg 5 - legg opp hamburgerne

Jeg pleier først å legge dressing på hamburgerbunnen og deretter hamburgeren oppå der. Så legger jeg tomat, rødløk og salat oppå, før jeg topper med hamburgerbrødet som jeg har smurt dressing på. Da ligger burgeren stabilt og slipper å skli av salataen og tomatene og resten av tilbehøret.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Laks med creme fraiche- og persillesaus
neste
KYLLING PAD THAI
forrige
Laks med creme fraiche- og persillesaus
neste
KYLLING PAD THAI

5 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar

+