Ingredienser
-
4 stk laksefilet
-
1 blomkål
-
2 gulrøtter
-
2 løk
-
2 ss olje
-
salt og pepper
-
1 lime
-
TZATZIKI:
-
0.5 stor boks naturell yoghurt
-
0.5 agurk
-
1 hvitløksfedd
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
Man trenger ikke alltid ha ris, pasta eller potet til middagen. I denne retten bruker jeg blomkål som jeg rasper og steiker sammen med raspet gulrøtter og løk. Sprøstekt laks med blomkålris er en enkel og kjapp middag å lage.
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 180 grader - varmluft. |
2
Ferdig
|
LAG TZATZIKI:Kutt en halv agurk i små terninger, bland dette med ett fedd hvitløk som er finhakket, et halvt stort beger med naturell yoghurt. Smak til med salt og pepper. |
3
Ferdig
|
Rasp blomkål på den groveste siden av raspen, gjør det samme med gulrøttene og kutt løk i små biter. |
4
Ferdig
|
STEK FISKENStrø maldonsalt eller litt vanlig salt på begge sider av laksefiletene. Varm opp en stekepanne med 3 ss nøytral olje (solsikkeolje, rapsolje eller soyaolje) |
5
Ferdig
|
La fisken ligge med skinnsiden ned til den er gylden og fin og skinnet er sprøtt, i ca 3 minutter. Ikke snu fileten frem og tilbake, la den ligge å få en gylden og fin stekeskorpe. |
6
Ferdig
|
STEK GRØNNSAKENENår laksen står i ovnen, kan du steke grønnsakene. |
7
Ferdig
|