Kyllingsalat med rips og mandler

0 0
Kyllingsalat med rips og mandler

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
2 stk hjertesalat
1 liten boks cherrytomater
1 stk rødløk
0.5 agurk agurk
1 stk avokado
2 stk gulrøtter
1 stk fetaost blokk
150 gram rips
1 stk grillet kylling
100 gram mandler
4 ss chiafrø
4 ss olivenolje
0.5 sitron
Valgfri dressing kesam eller rømme
Inneholder:
  • Nøtter
Kjøkken:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten

Her skal du få oppskrift på en superenkel, men utrolig god kyllingsalat med rips og mandler. Ja, du hørte rett; rips! Du har kanskje aldri før smakt eller hørt om rips i salat før? Det hadde ikke jeg heller, før jeg bestemte meg for å ha det i salaten min.

Kyllingsalat med rips og mandler

Når jeg lager salater er jeg opptatt av flere ting. Jeg tenker på smakssammensetningene og vil alltid ha et syrlig innslag som feks. syltede grønnsaker, granateple eller rødløkschutney. Denne gangen skulle jeg hive sammen en rask og enkel salat av det jeg hadde i kjøleskapet, uten å varmebehandle noe. Dermed passet det ekstra godt at jeg hadde en boks med rips på lur. Ripsen blir som små, syrlige smakseksplosjoner i munnen som tilfører salaten små, herlige overraskelser. Du kan lage denne salaten om du ikke har rips også, men jeg anbefaler deg å tilføre et syrlig som element for best mulig smak.

Det er også viktig med ett par sprø elementer i salaten som nøtter, ristede gresskarkjerner eller krutonger. Denne gangen falt valget på mandler og chiafrø.

Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her ♥

Håper du vil teste ut denne oppskriften på kyllingsalat med rips og mandler. Gi meg gjerne en tilbakemelding eller spør hvis det er noe du lurer på.

(Visited 401 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Rens den grillede kyllingen. Om den er ferdig stekt, men kald, kan det være lurt å steke den noen minutter i ovnen. Da blir den enklere å rense og den smaker bedre når den er lun og ikke kjøleskapskald. Du kan også steke kyllingfilet eller bruke kjøtt fra stekte kyllinglår om du foretrekker det.

2
Ferdig

Kutt cherrytomater, rødløk, avokado og agurk i små biter. Kutt gulrøtter i tynne-tynne skiver (bruk mandolin om du har).

3
Ferdig

Bland alt oppi en skål og tilsett chiafrø, grovhakkede mandler, fetaost, rips, olivenolje og sitronsaft. Bland alt godt sammen.

4
Ferdig

Vend inn kylling og grovhakket salat.

5
Ferdig

Server med kesam, rømme eller hvitløksdressing om du liker det.

6
Ferdig

Håper du vil teste ut oppskriften eller finner litt inspirasjon her, spør hvis du lurer på noe.

- Ida Marie

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Rød pizzasaus
forrige
Rød pizzasaus
Kveite med hvitløksbakte blomkål og sandefjordsmør
neste
Kveite med hvitløksbakte blomkål og sandefjordsmør
Rød pizzasaus
forrige
Rød pizzasaus
Kveite med hvitløksbakte blomkål og sandefjordsmør
neste
Kveite med hvitløksbakte blomkål og sandefjordsmør

Legg Til Din Kommentar