Kyllingsalat med fetaostkrem og syltet rødløk

1 0
Kyllingsalat med fetaostkrem og syltet rødløk

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1 hel grillet kylling
1 stor pakke romanosalat/hjertesalat/crispysalat
1 pakke rucculasalat
100 gram parmesan
Syltet rødløk
2 rødløk
0.5 dl sitronsaft Du kan også bruke vanlig eddik
1 dl sukker
1.5 dl vann
Fetaostkrem
0.5 glass fetaost med olje
2 ss snøfrisk naturell
2 ss creme fraiche/rømme
salt og pepper
Saltbakte tomater
15 stk cherrytomater
havsalt
Inneholder:
  • Gluten Free
  • Laktose
Kjøkken:

Ingredienser

  • Syltet rødløk

  • Fetaostkrem

  • Saltbakte tomater

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Her skal du få oppskrift på en supergod og enkel kyllingsalat med fetaostkrem og syltet rødløk, i tillegg til saltbakte cherrytomater og parmesan. Det er egentlig bare tre ting du trenger å lage; syltet rødløk, bakte tomater og fetaostkrem, men det går så fort og er superenkelt, så dette er noe alle klarer. Følg steg for steg, så ender du opp med en utrolig god salat! ♥

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Dette kan du lage klart dagen i forveien:

  • Syltet rødløk
  • Saltbakte cherrytomater
  • Fetaostkremen
  • Salaten kan kuttes opp, vaskes og legges i en pose med litt kaldt vann, i kjøleskapet. Knyt igjen posen slik at det er mye luft i posen. Da holder salaten seg sprø og fin.
  • Kyllingen kan renses (varmes litt i stekovnen eller raskt i stekepannen før servering)

Tips!

  • Dette er en salat med få, men gode elementer. Om du ønsker å tilsette noe mer kan det være godt med feks. sprøstekt bacon, bakte søtpoteter, bakt squash, krutonger eller salte nøtter.
  • I stedet for grillet kylling kan du steke kyllingfilet eller kyllinglårfilet. Dette kan du også gjøre klart dagen i forveien, men det blir best om du steker det samme dag.
(Visited 12 029 times, 3 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag de saltbakte tomatene

Kutt cherrytomater i to. Ha salt i bunn av en ildfast form eller brødform. Legg de halve tomatene med skinnsiden ned oppå saltet. Sett formen i ovnen på 100 grader varmluft i 20-40 minutter minutter, til tomatene ser ut som på det andre bilde.

2
Ferdig

Lag syltet rødløk

Bland sammen sitronsaft, sukker og vann i en kjele. Kok opp. I stedet for sitronsaft, kan du bruke eddik. Kutt løk i tynne båter og ha over i laken når laken har kokt opp. Trekk kjelen vekk fra varmen og la rødløken trekke i laken i ca. 15-20 minutter. Det beste er om du lager denne dagen før slik at løken får tid til å trekke lenge nok i laken og at den er kald når du har den i salaten.

3
Ferdig

Lag fetaostkrem

Kna fetaost med en gaffel og tilsett kremost naturell, fetaostoljen og creme fraiche/rømme. Ha oppi litt salt og pepper.

4
Ferdig

Rens kyllingen

Ta av skinnet på den stekte kyllingen. Bruk rene hender og rens kyllingkjøttet fri for ben, brusk og skinn.

5
Ferdig

Lag salaten

Kutt salat i store biter - legg i en stor bakebolle med kaldt vann noen minutter. Da blir salaten skikkelig crispy og ren for sand/jord.

6
Ferdig

Sil vekk vannet på salaten. Legg gjerne salaten på tørkepapir slik at alt vannet trekkes vekk. Ha deretter salaten og rucculasalaten i en bakebolle og tilsett den rensede kyllingen, ruccula og fetaostkrem. Bland det godt sammen og ha over i en stor salatskål.

7
Ferdig

Plukk rødløken opp av laken med en gaffel og ha over salaten. Syltelaken kan du ta vare på til en annen gang- da koker du bare opp på nytt og tilsetter rødløk på samme måte.

8
Ferdig

Ha på de saltbakte tomatene og riv over masse deilig parmesan. Pynt med urter og spirer om du har det ☺️

9
Ferdig

Server med deilig foccaciabrød eller bare som den er ❤️

10
Ferdig

Håper du vil teste ut oppskriften og gi meg gjerne en tilbakemelding om hva du synes 😊

11
Ferdig

NYT! ❤️

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Verdens beste kyllingsuppe
Fish and chips med remulade
neste
Fish and chips med remulade og ovnsbakte potetbåter
forrige
Verdens beste kyllingsuppe
Fish and chips med remulade
neste
Fish and chips med remulade og ovnsbakte potetbåter

7 Kommentarer Skjul Kommentar

Fikk denne salaten til lunsj av min svigerdatter i dag. Alle som satt rundt bordet gikk hjem med oppskriften! Salaten er supergod, og elsket, selv av de som vanligvis ikke er så glad i salat.

Veldig god salat med mye god smak. Enkel å lage.
Den kan jeg absolutt anbefale .😋

Legg Til Din Kommentar