Ingredienser
-
1 hel grillet kylling
-
1 stor pakke romanosalat/hjertesalat/crispysalat
-
1 pakke rucculasalat
-
100 gram parmesan
-
Syltet rødløk
-
2 rødløk
-
0.5 dl sitronsaftDu kan også bruke vanlig eddik
-
1 dl sukker
-
1.5 dl vann
-
Fetaostkrem
-
0.5 glass fetaost med olje
-
2 ss snøfrisk naturell
-
2 ss creme fraiche/rømme
-
salt og pepper
-
Saltbakte tomater
-
15 stk cherrytomater
-
havsalt
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Her skal du få oppskrift på en supergod og enkel kyllingsalat med fetaostkrem og syltet rødløk, i tillegg til saltbakte cherrytomater og parmesan. Det er egentlig bare tre ting du trenger å lage; syltet rødløk, bakte tomater og fetaostkrem, men det går så fort og er superenkelt, så dette er noe alle klarer. Følg steg for steg, så ender du opp med en utrolig god salat! ♥
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Dette kan du lage klart dagen i forveien:
- Syltet rødløk
- Saltbakte cherrytomater
- Fetaostkremen
- Salaten kan kuttes opp, vaskes og legges i en pose med litt kaldt vann, i kjøleskapet. Knyt igjen posen slik at det er mye luft i posen. Da holder salaten seg sprø og fin.
- Kyllingen kan renses (varmes litt i stekovnen eller raskt i stekepannen før servering)
Tips!
- Dette er en salat med få, men gode elementer. Om du ønsker å tilsette noe mer kan det være godt med feks. sprøstekt bacon, bakte søtpoteter, bakt squash, krutonger eller salte nøtter.
- I stedet for grillet kylling kan du steke kyllingfilet eller kyllinglårfilet. Dette kan du også gjøre klart dagen i forveien, men det blir best om du steker det samme dag.
Steg
1
Ferdig
|
Lag de saltbakte tomatene |
2
Ferdig
|
Lag syltet rødløkBland sammen sitronsaft, sukker og vann i en kjele. Kok opp. I stedet for sitronsaft, kan du bruke eddik. Kutt løk i tynne båter og ha over i laken når laken har kokt opp. Trekk kjelen vekk fra varmen og la rødløken trekke i laken i ca. 15-20 minutter. Det beste er om du lager denne dagen før slik at løken får tid til å trekke lenge nok i laken og at den er kald når du har den i salaten. |
3
Ferdig
|
Lag fetaostkrem |
4
Ferdig
|
Rens kyllingenTa av skinnet på den stekte kyllingen. Bruk rene hender og rens kyllingkjøttet fri for ben, brusk og skinn. |
5
Ferdig
|
Lag salaten |
6
Ferdig
|
Sil vekk vannet på salaten. Legg gjerne salaten på tørkepapir slik at alt vannet trekkes vekk. Ha deretter salaten og rucculasalaten i en bakebolle og tilsett den rensede kyllingen, ruccula og fetaostkrem. Bland det godt sammen og ha over i en stor salatskål. |
7
Ferdig
|
Plukk rødløken opp av laken med en gaffel og ha over salaten. Syltelaken kan du ta vare på til en annen gang- da koker du bare opp på nytt og tilsetter rødløk på samme måte. |
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
10 Kommentarer Skjul Kommentar
Forbereder denne nok en gang før personalmøte i morgen. Alle jubler når de får denne servert????
Vi googlet verdens beste salat, og fikk opp denne. Vi ble ikke skuffet! Denne vil vi servere til flere, familie og venner. Utrolig god!
Utrolig stas ?
Fikk denne salaten til lunsj av min svigerdatter i dag. Alle som satt rundt bordet gikk hjem med oppskriften! Salaten er supergod, og elsket, selv av de som vanligvis ikke er så glad i salat.
For en hyggelig tilbakemelding! Kjekt å høre! ?
Fantastisk god salat?Vi får gjester i dag og skal lage den til dem også?
Sååå kjekt å høre! Nå ble jeg glad ❤️ Tusen takk! ?
Veldig god og smakfull salat. Enkel å lage.
Denne kan jeg anbefale ?
Så hyggelig å høre Liv Kjersti! ?
Veldig god salat med mye god smak. Enkel å lage.
Den kan jeg absolutt anbefale .?