Ingredienser
-
Kylling:
-
600 gram kylling lårfilet
-
2 ss olje til steking
-
2 ss gult karripulver
-
1 ts salt
-
Suppe:
-
2 ss meierismør
-
1 rød chili
-
3 stk hvitløksfedd
-
2 løk
-
0.5 purreløk
-
0.5 paprika
-
0.5 squash
-
3 ss gult karripulver
-
150 gram tomatpuré
-
400 gram hakkede tomater
-
1 liter kokt vann
-
2 terninger hønsebuljong
-
0.5 boks creme fraishe
-
3 dl kremfløte
-
4 ss sweet chili saus
-
2 ss sitronsaft
-
Valgfritt:
-
fersk koriander
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Her skal du få oppskriften på verdens beste kyllingsuppe! 😍 Jeg mener det helt oppriktig, dette er absolutt min favorittsuppe både i smak, konsistens og utseende! Jeg har brukt squash, purreløk, paprika og løk, men har jeg blomkål, brokkoli eller feks. kål, bruker jeg dette også oppi! Bruk fantasien og det du liker ❤️ Det går fint an å bytte ut kremfløte med kokosmelk, om du foretrekker det, men den blir absolutt best hvis du følger oppskriften!
Ser den ikke god ut? ❤️
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍
Steg
1
Ferdig
|
Stek kylling: |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
Kok vannKok opp en liter vann og tilsett hønsebuljong/kyllingbuljong |
5
Ferdig
|
Kutt grønnsaker |
6
Ferdig
|
Lag suppen:Smelt smør i en stor kjele, tilsett løk, hvitløk og chili. La dette frese i et lite minutt før du tilsetter gult karripulver og lar det steke videre. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Ha deretter oppi tomatpure og hakkede tomater. Rør dette rundt og la steke med grønnsakene i ca. 2 minutter. |
9
Ferdig
|
Tilsett creme fraiche og kremfløte - rør godt rundt. Ha det varme vannet med hønsebuljongen oppi. La det hele småkoke i ca. 5 minutter. |
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
Ha oppi sweet chilisaus, og smak til med salt, chilipulver og sitronsaft. |
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
6 Kommentarer Skjul Kommentar
Nydelig suppe! Takk for herlig oppskrift!
Tusen takk, så hyggelig!
Er det mulig med vanlig kylling filet, eller blir den bedre med lår filet ? Lurte også på hvilken type knuste tomater du bruker, synes noen er litt skarpe 😌
Det går helt fint å bruke vanlig kyllingfilet. Jeg bruker litt forskjellige! Hvis det blir litt skarpt på smak, er det lurt å justere dette med ett par ts med sukker 🙂
Er det veldig utpreget tomatpuré smak i denne siden det er såpass mye tomatpuré som tre bokser?
Hei! Det er ikke tre bokser med tomatpure. 150 gram er 1 lite glass/boks. Blir ikke utpreget tomatsmak 🙂