Ingredienser
-
Kylling:
-
600 gram kylling lårfilet
-
2 ss olje til steking
-
2 ss gult karripulver
-
1 ts salt
-
Suppe:
-
2 ss meierismør
-
1 rød chili
-
3 stk hvitløksfedd
-
2 løk
-
0.5 purreløk
-
0.5 paprika
-
0.5 squash
-
3 ss gult karripulver
-
150 gram tomatpuré
-
400 gram hakkede tomater
-
1 liter kokt vann
-
2 terninger hønsebuljong
-
0.5 boks creme fraishe
-
3 dl kremfløte
-
4 ss sweet chili saus
-
2 ss sitronsaft
-
Valgfritt:
-
fersk koriander
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Her skal du få oppskriften på verdens beste kyllingsuppe! Jeg mener det helt oppriktig, dette er absolutt min favorittsuppe både i smak, konsistens og utseende! Jeg har brukt squash, purreløk, paprika og løk, men har jeg blomkål, brokkoli eller feks. kål, bruker jeg dette også oppi! Bruk fantasien og det du liker ❤️ Det går fint an å bytte ut kremfløte med kokosmelk, om du foretrekker det, men den blir absolutt best hvis du følger oppskriften!
Ser den ikke god ut? ❤️ Jeg mener dette må være verdens beste kyllingsuppe, er du enig?
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Steg
1
Ferdig
|
Stek kylling: |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
Kok vannKok opp vann og tilsett hønsebuljong/kyllingbuljong |
5
Ferdig
|
Kutt grønnsaker |
6
Ferdig
|
Lag suppen:Smelt smør i en stor kjele, tilsett løk, hvitløk og chili. La dette frese i et lite minutt før du tilsetter gult karripulver og lar det steke videre. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Ha deretter oppi tomatpure og hakkede tomater. Rør dette rundt og la steke med grønnsakene i ca. 2 minutter. |
9
Ferdig
|
Tilsett creme fraiche og kremfløte - rør godt rundt. Ha det varme vannet med hønsebuljongen oppi. La det hele småkoke i ca. 5 minutter. |
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
Ha oppi sweet chilisaus, og smak til med salt, chilipulver og sitronsaft. |
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
38 Kommentarer Skjul Kommentar
Hei! Gul karri, er det pulver eller paste?
Vanlig gult karripulver ja 🙂
Fantastisk god suppe????laget den til klubben, og alle ville ha oppskriften????
Åååå så gøy 🙂
Meget god suppe, – gode smaker, familien gir en 6’er på terningen?
Det neste herfra blir BLT Pastasalat med kylling
Så koselig å høre ?
Trur detta er den besta kyllingsuppa eg har smakt. Fantastisk god??
Ååå så hyggelig å høre ?
Denne suppa her fikk stjerner i mine øyne?Helt vannvittig gode og fantastiske smaker???Denne blir laget flere ganger ja??Du er dyktig på det du gjør?
Så hyggelig! Tusen hjertelig takk 🙂
Hei, og takk for spennende oppskrift. Suppen ble kjempe god, selv om jeg synes det ble litt mye karripulver. Stemmer det at det er spise skjeer, og ikke teskjeer? Og: er det en spesiell type karripulver du vil anbefale?
Hei! Ja, det som står i ingredienslisten stemmer. Jeg bruker vanlig gul karri – men du kan godt ta litt mindre ☺️
Du harhelt rett, dette er virkelig verdens beste kyllingsuppe! Jeg er en av fem i en Suppeklubb og serverte denne suppen i går kveld med surdeigsbrød til. Vi har hatt denne klubben i nesten 30 år og suppen seilte opp og la seg blant de aller beste, det sier mye. Anbefales varmt!
Tusen takk for en utrolig flott tilbakemelding! Utrolig kjekt å høre ?
Dette VAR virkelig verdens beste suppe!! Ny favorittmiddag! Takk?
Neimen så hyggelig! Takk for tilbakemelding ☺️
Hei! Forsøkte meg på oppskriften, men baserte meg på hva jeg hadde i kjøleskapet. Kyllingrester fra en annen middag, stangselleri i stedet for squash, Heinz ketchup i stedet for tomatpuré osv. Dog var jeg nøye med krydringen og resultatet meget bra. Flott oppskrift.
Så bra at du likte oppskriften! Kjekt når man kan mikse og trikse litt med det man har, og at det blir vellykket. Takk for tilbakemelding!
Er det ferske eller hermetiske tomater?
Hei, det bestemmer du helt selv, men jeg har brukt hermetiske i denne oppskriften. Har du gode tomater og tid til å kutte selv så kan du gjøre det ☺️
Har du noe tips til hva man kan erstatte sitronsaft med? Glemte å kjøpe det. ?
Litt sent svar, men om du har noe annet syrlig; lime, sylteagurklake eller litt eddik så kan du bruke det ☺️
Hei!
Har du forslag til vin til denne suppen?
Ble anbefalt Gewurstraminer fra Alsace, Frankrike, av en vinkelner jeg kjenner 🙂
Ååååå, tidenes kyllingsuppe!!! Dette er en fantastisk matblogg ??? Gleder meg til å prøve andre oppskrifter du har!
Så utrolig hyggelig å høre!! Det setter jeg stor pris på. Godt du likte den like godt som meg, hehe ☺️
Kan man bruke kokosmelk istedet for matfløte i denne?
Ja det går helt fint, blir nok litt tynnere da og annerledes på smak, men det blir nok veldig godt det også ☺️
Hei. Er denne suppa grei å lage en dag eller ti før den skal serveres?
Hei! Du kan lage suppen dagen/ett par dager før, men det aller beste er om du kutter absolutt alt klart, stek kyllingen ferdig og kutt den i biter. Da er der bare å slenge alt sammen en halvtime før den skal serveres ?
Helt fantastisk suppe, å ja, det må være verdens beste kyllingsuppe. Jeg anbefaler Bakerinnen sitt stabelbrød til…syyyykt godt ?
Så hyggelig å høre! ?
Nydelig suppe! Takk for herlig oppskrift!
Tusen takk, så hyggelig!
Er det mulig med vanlig kylling filet, eller blir den bedre med lår filet ? Lurte også på hvilken type knuste tomater du bruker, synes noen er litt skarpe ?
Det går helt fint å bruke vanlig kyllingfilet. Jeg bruker litt forskjellige! Hvis det blir litt skarpt på smak, er det lurt å justere dette med ett par ts med sukker 🙂
Er det veldig utpreget tomatpuré smak i denne siden det er såpass mye tomatpuré som tre bokser?
Hei! Det er ikke tre bokser med tomatpure. 150 gram er 1 lite glass/boks. Blir ikke utpreget tomatsmak 🙂