Verdens beste kyllingsuppe

12 3
Verdens beste kyllingsuppe

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Kylling:
600 gram kylling lårfilet
2 ss olje til steking
2 ss gult karripulver
1 ts salt
Suppe:
2 ss meierismør
1 rød chili
3 stk hvitløksfedd
2 løk
0.5 purreløk
0.5 paprika
0.5 squash
3 ss gult karripulver
150 gram tomatpuré
400 gram hakkede tomater
1 liter kokt vann
2 terninger hønsebuljong
0.5 boks creme fraishe
3 dl kremfløte
4 ss sweet chili saus
2 ss sitronsaft
Valgfritt:
fersk koriander
Inneholder:
  • Laktose
  • Spicy

Ingredienser

  • Kylling:

  • Suppe:

  • Valgfritt:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Her skal du få oppskriften på verdens beste kyllingsuppe! Jeg mener det helt oppriktig, dette er absolutt min favorittsuppe både i smak, konsistens og utseende! Jeg har brukt squash, purreløk, paprika og løk, men har jeg blomkål, brokkoli eller feks. kål, bruker jeg dette også oppi! Bruk fantasien og det du liker ❤️ Det går fint an å bytte ut kremfløte med kokosmelk, om du foretrekker det, men den blir absolutt best hvis du følger oppskriften!

Verdens beste kyllingsuppe

Ser den ikke god ut? ❤️ Jeg mener dette må være verdens beste kyllingsuppe, er du enig?

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

(Visited 400 848 times, 325 visits today)

Steg

1
Ferdig

Stek kylling:

Ha karri, olje og salt i en brødpose, bland sammen. Ha oppi kylling lårfilet og kna marinaden godt inn i kyllingen.

2
Ferdig

Varm opp en stekepanne, og ha de marinerte kylling lårfiletene i. La de ligge å steke på den ene siden på middels/høy varme, i 4-5 minutter uten at du snur på dem.

3
Ferdig

Snu de deretter rundt og la de steke 3-4 minutter på den andre siden også. Skru deretter av platen og la den stå å hvile, imens du gjør klar grønnsakene.

4
Ferdig

Kok vann

Kok opp vann og tilsett hønsebuljong/kyllingbuljong

5
Ferdig

Kutt grønnsaker

Kutt hvitløk, chili og løk i små biter. Kutt squash i litt større terninger. Kutt purreløk og paprika i passe biter.

6
Ferdig

Lag suppen:

Smelt smør i en stor kjele, tilsett løk, hvitløk og chili. La dette frese i et lite minutt før du tilsetter gult karripulver og lar det steke videre.

7
Ferdig

Ha oppi resten av grønnsakene og la dette steke sammen i et minutt.

8
Ferdig

Ha deretter oppi tomatpure og hakkede tomater. Rør dette rundt og la steke med grønnsakene i ca. 2 minutter.

9
Ferdig

Tilsett creme fraiche og kremfløte - rør godt rundt. Ha det varme vannet med hønsebuljongen oppi. La det hele småkoke i ca. 5 minutter.

10
Ferdig

Kutt den stekte kyllingen i skiver, og ha oppi suppen, la småkoke ett par minutter.

11
Ferdig

Ha oppi sweet chilisaus, og smak til med salt, chilipulver og sitronsaft.

12
Ferdig

Strø over fersk koriander ved servering ?

13
Ferdig

Denne suppen er bare så god!! Håper du liker den og spør hvis det er noe du lurer på! ❤️

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
TEMPURA SCAMPI MED CHILIMAJONES
neste
Kyllingsalat med fetaostkrem og syltet rødløk
forrige
TEMPURA SCAMPI MED CHILIMAJONES
neste
Kyllingsalat med fetaostkrem og syltet rødløk

38 Kommentarer Skjul Kommentar

Meget god suppe, – gode smaker, familien gir en 6’er på terningen?
Det neste herfra blir BLT Pastasalat med kylling

Denne suppa her fikk stjerner i mine øyne?Helt vannvittig gode og fantastiske smaker???Denne blir laget flere ganger ja??Du er dyktig på det du gjør?

Hei, og takk for spennende oppskrift. Suppen ble kjempe god, selv om jeg synes det ble litt mye karripulver. Stemmer det at det er spise skjeer, og ikke teskjeer? Og: er det en spesiell type karripulver du vil anbefale?

Hei! Ja, det som står i ingredienslisten stemmer. Jeg bruker vanlig gul karri – men du kan godt ta litt mindre ☺️

Du harhelt rett, dette er virkelig verdens beste kyllingsuppe! Jeg er en av fem i en Suppeklubb og serverte denne suppen i går kveld med surdeigsbrød til. Vi har hatt denne klubben i nesten 30 år og suppen seilte opp og la seg blant de aller beste, det sier mye. Anbefales varmt!

Hei! Forsøkte meg på oppskriften, men baserte meg på hva jeg hadde i kjøleskapet. Kyllingrester fra en annen middag, stangselleri i stedet for squash, Heinz ketchup i stedet for tomatpuré osv. Dog var jeg nøye med krydringen og resultatet meget bra. Flott oppskrift.

Så bra at du likte oppskriften! Kjekt når man kan mikse og trikse litt med det man har, og at det blir vellykket. Takk for tilbakemelding!

Hei, det bestemmer du helt selv, men jeg har brukt hermetiske i denne oppskriften. Har du gode tomater og tid til å kutte selv så kan du gjøre det ☺️

Litt sent svar, men om du har noe annet syrlig; lime, sylteagurklake eller litt eddik så kan du bruke det ☺️

Ååååå, tidenes kyllingsuppe!!! Dette er en fantastisk matblogg ??? Gleder meg til å prøve andre oppskrifter du har!

Så utrolig hyggelig å høre!! Det setter jeg stor pris på. Godt du likte den like godt som meg, hehe ☺️

Ja det går helt fint, blir nok litt tynnere da og annerledes på smak, men det blir nok veldig godt det også ☺️

Hei! Du kan lage suppen dagen/ett par dager før, men det aller beste er om du kutter absolutt alt klart, stek kyllingen ferdig og kutt den i biter. Da er der bare å slenge alt sammen en halvtime før den skal serveres ?

Helt fantastisk suppe, å ja, det må være verdens beste kyllingsuppe. Jeg anbefaler Bakerinnen sitt stabelbrød til…syyyykt godt ?

Er det mulig med vanlig kylling filet, eller blir den bedre med lår filet ? Lurte også på hvilken type knuste tomater du bruker, synes noen er litt skarpe ?

Det går helt fint å bruke vanlig kyllingfilet. Jeg bruker litt forskjellige! Hvis det blir litt skarpt på smak, er det lurt å justere dette med ett par ts med sukker 🙂

Er det veldig utpreget tomatpuré smak i denne siden det er såpass mye tomatpuré som tre bokser?

Hei! Det er ikke tre bokser med tomatpure. 150 gram er 1 lite glass/boks. Blir ikke utpreget tomatsmak 🙂

Legg Til Din Kommentar

+