Ingredienser
-
KYLLING I MARINADE
-
700 gram kyllingfilet
-
2 ss soyasaus
-
2 ss ketchap manis
-
2 ss srirachasaus (sterk chilisaus)
-
1 ss balsamikoeddik
-
2 ts bakepulver
-
1 ts kvernet pepper
-
UTENOM
-
6 hvitløksfedd
-
2 ts tørkede chiliflak
-
4 ss olje til steking
-
SAUS
-
1.5 dl kaldt vann
-
1 ss kyllingfond
-
3 ts maisenna
-
2 ss balsamikoeddik
-
2 ss ketchap manis
-
1 ss soyasaus
-
1 ss srirachasaus (sterk chilisaus)
-
3 ss mangochutney
-
3 ss lys sirup eller akasiehonning
-
GRØNNSAKER OG DIVERSE
-
6 vårløk
-
1 paprika
-
3 gulrøtter
-
2 rødløk
-
100 gram peanøtter
-
4 porsjoner ris
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten☺️
Jeg la ut en videosnutt av kylling i sticky chilisaus på Instagram for en stund siden, og responsen var enorm! Jeg har testet og skrevet ned oppskriften, slik at jeg endelig kan dele den her med dere. Dette er en forholdsvis sterk rett, så om du foretrekker det litt mildere kan du justere ned mengden med srirachasaus og chiliflak.
Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:
- Kutt og legg kyllingen i marinade, men IKKE ha i bakepulveret. Dette kan du vente med å blande inn, til ca. 15 minutter før du skal steke alt sammen.
- Bland sammen sausen, husk å rør den godt sammen igjen før bruk (maisennaen legger seg på bunn).
- Kutt grønnsakene.
Tips:
• Du kan også bruke andre grønnsaker grønnsaker som brokkoli, blomkål og sukkererter.
• Bytt ut peanøtter med cashewnøtter om du liker det bedre.
Følg meg gjerne på INSTAGRAM for å holde deg oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer.
Håper du vil teste ut denne oppskriften på kylling i sticky chilisaus. Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften om du tester den ut ❤️
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
Sett på ris til koking. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|