Kringle med vaniljekrem
kanel og sukker

6 1
Kringle med vaniljekrem

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

800 gram hvetemel
5 dl melk
150 gram meierismør
150 gram melis
0.5 pakke fersk gjær
1 ts kardemomme
FYLL
1 pakke vaniljekrem
sukker
kanel
meierismør
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 TIMER
  • Enkel

Ingredienser

  • FYLL

Fremgangsmåte

Del

Gjærbakst er aldri feil! Kringle med vaniljekrem, kanel og sukker er godt å ha liggende i fryseren, og faller i smak for både store og små.  Sjekk ut flere gjærbakstoppskrifter i kategorien “gjærbakst” 🙂

(Visited 44 358 times, 4 visits today)

Steg

1
Ferdig

LAG DEIGEN

Kutt smør i terninger og sett til sides slik at det blir romtemperert. Smøret skal røres inn i deigen helt til slutt.

2
Ferdig

Ha hvetemel, melis, kardemomme og fersk gjær i en bakebolle. Gjæren skal ikke røres ut i melken, men blir blandet inn når alt eltes sammen.

3
Ferdig

Varm opp melk til den er fingervarm, det er viktig å ikke varme melken for mye, da kan gjæren bli ødelagt.
Ha melken over de tørre ingrediensene og elt i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 5-10 minutter.

4
Ferdig

Tilsett deretter litt og litt smør mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet. Deigen vil bli litt klissete i starten, men la maskinen gå i ca. 10 minutter på lav hastighet til alt smøret er blandet inn og til deigen slipper bollen. Jo lengre du elter deigen, jo bedre blir resultatet.

5
Ferdig
45 minutter

Sett deigen til heving

Når alt smøret er eltet godt inn, dekk bakebollen med plastikk eller et rent kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving. Det kan være lurt å sette bakebollen på varmekablene på badet, eller fylle opp litt lunket vann i oppvaskkummen og sette bakebollen oppi. La deigen heve i ca 45. minutter til deigen har vokst seg dobbel så stor.

6
Ferdig

Når deigen har hevet ferdig, triller du ut en stor rektangel. Bland sammen smør, kanel og sukker og smør det utover hele deigen. Ha vaniljekrem i en sprøytepose og sprøyt det utover den ene langsiden på rektangelen, som på bildet over. Rull deretter deigen, slik at vaniljekremen blir liggende i midten av rullen.

7
Ferdig

Legg deretter hele rullen over på et brett med bakepapir. Form rullen i en stor sirkel.
Bruk en ren saks og klipp halveis ned i rullen rundt hele med ca. 3 cm mellomrom. Legg et rent kjøkkenhåndkle over og la heve i 20 minutter.

8
Ferdig

Når kringla har hevd i ca 20 minutter, pensle med sammenvispet egg, og sett i forvarmet stekeovn, midt i ovnen, over- og undervarme, 180 grader i ca 15-20 minutter. Det varierer litt fra ovn til ovn. Kringla er ferdig når den er gylden rundt hele, sjekk også under kringla at den er blitt gylden.
Kjøl kringla ned på en rist før du kutter den opp!

Skal kringla spises en annen dag enn den lages, er det lurt å fryse den ned, og ta den opp til tining ett par timer før servering. Den smaker som nybakt om du varmer den ett par minutter i ovnen før servering :)
Ha gjerne over litt melis og kokos om du ønsker det, men da må kringla være kald.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
KYLLING PAD THAI
neste
Laks i karrisaus
forrige
KYLLING PAD THAI
neste
Laks i karrisaus

3 Kommentarer Skjul Kommentar

Hver gang jeg lager denne så blir den tre ganger så stor som din. Den blir så luftig og fin helt til den kolapser når «lufta går ut». Hva gjør jeg feil? Den er så god på smak, men jeg får ikke til utseendemessig

Legg Til Din Kommentar

+