Ingredienser
-
800 gram hvetemel
-
5 dl melk
-
150 gram meierismør
-
150 gram melis
-
0.5 pakke fersk gjær
-
1 ts kardemomme
-
FYLL
-
1 pakke vaniljekrem
-
sukker
-
kanel
-
meierismør
Fremgangsmåte
Gjærbakst er aldri feil! Kringle med vaniljekrem, kanel og sukker er godt å ha liggende i fryseren, og faller i smak for både store og små. Sjekk ut flere gjærbakstoppskrifter i kategorien “gjærbakst” 🙂
Steg
1
Ferdig
|
LAG DEIGENKutt smør i terninger og sett til sides slik at det blir romtemperert. Smøret skal røres inn i deigen helt til slutt. |
2
Ferdig
|
Ha hvetemel, melis, kardemomme og fersk gjær i en bakebolle. Gjæren skal ikke røres ut i melken, men blir blandet inn når alt eltes sammen. |
3
Ferdig
|
Varm opp melk til den er fingervarm, det er viktig å ikke varme melken for mye, da kan gjæren bli ødelagt. |
4
Ferdig
|
Tilsett deretter litt og litt smør mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet. Deigen vil bli litt klissete i starten, men la maskinen gå i ca. 10 minutter på lav hastighet til alt smøret er blandet inn og til deigen slipper bollen. Jo lengre du elter deigen, jo bedre blir resultatet. |
5
Ferdig
45 minutter
|
Sett deigen til hevingNår alt smøret er eltet godt inn, dekk bakebollen med plastikk eller et rent kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving. Det kan være lurt å sette bakebollen på varmekablene på badet, eller fylle opp litt lunket vann i oppvaskkummen og sette bakebollen oppi. La deigen heve i ca 45. minutter til deigen har vokst seg dobbel så stor. |
6
Ferdig
|
Når deigen har hevet ferdig, triller du ut en stor rektangel. Bland sammen smør, kanel og sukker og smør det utover hele deigen. Ha vaniljekrem i en sprøytepose og sprøyt det utover den ene langsiden på rektangelen, som på bildet over. Rull deretter deigen, slik at vaniljekremen blir liggende i midten av rullen. |
7
Ferdig
|
Legg deretter hele rullen over på et brett med bakepapir. Form rullen i en stor sirkel. |
8
Ferdig
|
Når kringla har hevd i ca 20 minutter, pensle med sammenvispet egg, og sett i forvarmet stekeovn, midt i ovnen, over- og undervarme, 180 grader i ca 15-20 minutter. Det varierer litt fra ovn til ovn. Kringla er ferdig når den er gylden rundt hele, sjekk også under kringla at den er blitt gylden. Skal kringla spises en annen dag enn den lages, er det lurt å fryse den ned, og ta den opp til tining ett par timer før servering. Den smaker som nybakt om du varmer den ett par minutter i ovnen før servering :) |
3 Kommentarer Skjul Kommentar
Denne kringla er jo himmelsk!!!!!!
Så kjekt å høre ?❤️
Hver gang jeg lager denne så blir den tre ganger så stor som din. Den blir så luftig og fin helt til den kolapser når «lufta går ut». Hva gjør jeg feil? Den er så god på smak, men jeg får ikke til utseendemessig