Ingredienser
-
1,8 kg rå hel landkylling fra Stange
-
4 ss meierismør
-
5 hvitløksfedd
-
En halv bunt fersk persille
-
maldonsalt
-
kvernet pepper
-
1 sitron
-
0,33 l lyst øl
-
1 løk
-
0.5 purreløk
-
TILBEHØR
-
800 gram småpoteter
-
300 gram rosenkål
-
150 gram cherrytomater
-
1 rødløk
-
4 ss olivenolje
-
SAUS
-
3 dl kremfløte
-
1 ss maizenna
-
En kvart bunt fersk persille
Fremgangsmåte
Reklame for Cosori
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
I denne oppskriften skal jeg vise deg hvordan du får en utrolig saftig og smakfull, helstekt kylling i Cosori airfryer. Jeg har hatt airfryer fra Cosori i over ett år nå og er veldig fornøyd. Den har blitt brukt til alt fra å steke omelett og rundstykker til frokost, til langtidssteking av biff, bakte rotgrønnsaker og poteter, for å nevne noe. I tillegg er den super å bruke som supplement til den vanlige komfyren, når man skal ha mange gjester. Da lager jeg gjerne tilbehøret i airfryeren, siden kjøttet/fisken/kyllingen gjerne stekes på en annen temperatur i ovnen, eller omvendt.
Da Cosori utfordret meg til å lage en middagsrett i den nyeste airfryeren Cosori Dual Blaze, var det lett å si ja. Jeg synes den forrige airfryeren var fin, (sjekk det forrige innlegget her), men denne synes jeg var enda finere. Se så lekkert design! ♥ I tillegg var jeg spent på det doble varmeelementet som er det unike ved denne modellen.
Den er på 6,4 liter og har en kapasitet på 2,5kg. Den kommer i mørkegrå og lysegrå. Kurven er enklere å få på plass, enklere å rengjøre, pga. den lille risten i bunn i stedet for en kurv oppi kurven og den har wifi som gjør at du kan se hvor lang tid det er igjen, stille på minutter og grader. Håper du vil teste denne oppskriften på helstekt kylling i Cosori airfryer.
Følg meg gjerne på INSTAGRAM for å holde deg oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer♥
Steg
1
Ferdig
|
Tørk kyllingen godt med kjøkkenpapir. Varm meierismøret litt i mikroen, slik at det blir mykt. Finhakk halvparten av hvitløksfeddene og halvparten av persillen - bland det sammen med smøret. Ha også i godt med maldonsalt og kvernet sort pepper. |
2
Ferdig
|
Ha smørblandingen under skinnet på kyllingbrystene. Her kan det være lurt å bruke for eksempel håndtaket på en spiseskje, til å forsiktig lirke skinnet fra brystene. Skinnet skal ikke rives av kyllingen, det skal kun lages en liten åpning i front, slik at du får smørblandingen under skinnet. Press smørblandingen godt under hele skinnet for best mulig smak. Spar litt av smøret til å smøre rundt hele kyllingen. Strø deretter over maldonsalt og kvernet sort pepper. |
3
Ferdig
|
Forvarm airfryeren |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Stek kyllingen på 140 grader i 45 minutter. Snu deretter kyllingen forsiktig rundt, skru airfryeren opp til 180 grader og la stå i 15 minutter. Snu den deretter tilbake og la stå videre i 15 minutter. Har du et steketermometer, kan det være lurt å sjekke at temperaturen på kyllingen har nådd 68-70 grader. Stikk gjerne termometeret inn i låret, innerst mot lårleddet. |
6
Ferdig
|
Mens kyllingen stekes, kan du kutte og gjøre klar grønnsakene. Kutt rosenkålene i fire, cherrtomater i to, rødkål i båter og potetene kan deles i to om de ikke er veldig små. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
I bunn av airfryeren vil det nå ligge masse deilig kraft, blandet med ølet, hvitløkssmøret og digg smak fra grønnsakene. Sil alt som er igjen i airfryeren over i en liten kjele. Bruk en slikkepott til å presse ut all saften av grønnsakene. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
Mens tilbehøret stekes ferdig, kan du tilsette fløten i kjelen med kyllingkraften. Rør godt rundt mens du gir den ett lite oppkok. Bland maizenna med litt kaldt vann og spe til du får ønsket konsistens på sausen. La koke ett par minutter for å få vekk maizennasmaken. Smak til med salt, kvernet sort pepper. Finhakk resten av persillen og ha dette i sausen før servering. |
11
Ferdig
|
6 Kommentarer Skjul Kommentar
Lest igjennom oppskriften her nå, virker enkelt og ser fantastisk godt ut. Skal prøves. Takker.
Har fått min Cosori i dag. Denne oppskriften skal testes, ser utrolig god ut og så godt forklart for en nybegynner. Så takk til deg
Så kjekt å høre! Håper du liker oppskriften. Jeg synes det ble skikkelig digg, og kyllingen ble supersaftig! 🙂
Veldig fornøyd. Første forsøk med cosori airfryeren for meg og denne oppskriften falt i smak.
Kjekt å høre ❤️