Ingredienser
-
2.5 dl risottoris
-
4 ss olje
-
1 løk
-
3 hvitløksfedd
-
1 gulrøtter
-
1.5 dl hvitvin
-
6 dl kraftDu kan bruke grønnsakskraft/buljong, kjøttkraft/buljong, blåskjellkraft, skalldyrkraft eller kyllingkraft.
-
100 gram revet parmesan
-
0.5 sitron sitron
-
500 gram kantareller
-
3 dl kremfløte
-
1 bunt fersk gressløk
Fremgangsmåte
Kantarellrisotto med smørstekte kantareller er så utrolig godt! Nå som man kan plukke masse deilige kantareller i skogen, tenkte jeg det passet fint å legge ut oppskrift på denne deilige retten. Risottoen passer godt til både hvit fisk, andebryst, kyllingfilet og til biff. Om du ikke får tak i kantareller kan du bruke en annen type sopp 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Start med å finkutte alle grønnsakene og rasp parmesanen. |
2
Ferdig
|
Krem kantarellene: |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Lag risottobasen:Varm opp en kjele med 4 ss olje. Når oljen er varm, ha på de finhakkede grønnsakene og fres de lett ett lite minutt. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
Ha deretter på hvitvin og la det koke på svak varme til hvitvinen er fordampet. Det er viktig at du rører hele tiden. |
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
Tilsett den kremede soppblandingen og resten av kremfløten når du kjenner riskornene fortsatt er litt harde, men har noen minutters koketid igjen. |
10
Ferdig
|
Rør godt rundt, og tilsett mer kraft om du merker den blir altfor tykk. |
11
Ferdig
|
Når risokornene kjennes ferdig ut, tilsett raspet parmesan, finhakket gressløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper til du synes den smaker godt! |
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|