Ingredienser
-
2 kg ferske blåskjell
-
1 gulrøtter
-
3 hvitløksfedd
-
1 rød chili
-
2 stk sjalottløk
-
2 dl hvitvin
-
3 dl kremfløte
-
1 bunt fersk dill
-
0.5 sitron
Fremgangsmåte
Kremede blåskjell med chili og hvitløk er så godt og kan serveres som både forrett og hovedrett. Skal du servere det som forrett kan du beregne mellom 300-400 gram pr. person. Men det kommer litt an på hva du skal servere som hovedrett og hvor mange retter som skal serveres etterpå. Skal du servere blåskjell som hovedrett med pommes frites eller potetbåter, kan du regne ca. 800 gram – 1 kg pr. person.
Denne oppskriften serverte jeg til forrett til 3 voksne og 2 barn. Du kan endre antall personer du skal lage mat til, over ingredienslisten 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Bruk ferske blåskjell og lukt gjerne på blåskjellene for å sjekke om de er friske. Det skal lukte sjø. |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
Sett på en litt stor kjele og varm godt opp. Det er viktig at kjelen er litt stor slik at blåskjellene får plass til å åpne seg. Ha i litt olje og fres grønnsakene i et lite minutt. Hell det kalde vannet av blåskjellene og ha blåskjellene i kjelen med grønnsakene. Ha på full styrke på komfyren. Tilsett deretter hvitvin. Sett på lokk og la koke 2-3 minutter til blåskjellene åpner seg. |
4
Ferdig
|
Når blåskjellene åpner seg, tar du blåskjellene ut av kjelen. Legg de over i en bakebolle så lenge. |
5
Ferdig
|
Tilsett kremfløte i kjelen med hvitvin og grønnsakene. La koke i ca. 3 minutter til det blitt litt tykkere. Smak til "sausen" med litt salt og pepper. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
3 Kommentarer Skjul Kommentar
Fantastiske smaker?laget nå 11/11 22
Like godt hver gang???
Denne retten laget jeg i kveld, Fantastiske smaker, som anbefales ??.
Så hyggelig å høre. Bra retten falt i smak 🙂