Kremede blåskjell med chili og hvitløk

0 0
Kremede blåskjell med chili og hvitløk

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
2 kg ferske blåskjell
1 gulrøtter
3 hvitløksfedd
1 rød chili
2 stk sjalottløk
2 dl hvitvin
3 dl kremfløte
1 bunt fersk dill
0.5 sitron
Inneholder:
  • Laktose
  • Spicy
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Kremede blåskjell med chili og hvitløk er så godt og kan serveres som både forrett og hovedrett. Skal du servere det som forrett kan du beregne mellom 300-400 gram pr. person. Men det kommer litt an på hva du skal servere som hovedrett og hvor mange retter som skal serveres etterpå. Skal du servere blåskjell som hovedrett med pommes frites eller potetbåter, kan du regne ca. 800 gram – 1 kg pr. person.

Denne oppskriften serverte jeg til forrett til 3 voksne og 2 barn. Du kan endre antall personer du skal lage mat til, over ingredienslisten 🙂

 

(Visited 40 426 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Bruk ferske blåskjell og lukt gjerne på blåskjellene for å sjekke om de er friske. Det skal lukte sjø.
Ha blåskjellene i en stor bakebolle og vask de godt i kaldt vann. Skyll de godt til vannet er rent. Kast blåskjell som er ødelagt/knust eller blåskjell som ikke lukker seg igjen når du kakker på de.

2
Ferdig

La blåskjellene ligge i det kalde vannet, mens du kutter gulrøtter, sjalottløk, chili og hvitløk.

3
Ferdig

Sett på en litt stor kjele og varm godt opp. Det er viktig at kjelen er litt stor slik at blåskjellene får plass til å åpne seg. Ha i litt olje og fres grønnsakene i et lite minutt. Hell det kalde vannet av blåskjellene og ha blåskjellene i kjelen med grønnsakene. Ha på full styrke på komfyren. Tilsett deretter hvitvin. Sett på lokk og la koke 2-3 minutter til blåskjellene åpner seg.

4
Ferdig

Når blåskjellene åpner seg, tar du blåskjellene ut av kjelen. Legg de over i en bakebolle så lenge.

5
Ferdig

Tilsett kremfløte i kjelen med hvitvin og grønnsakene. La koke i ca. 3 minutter til det blitt litt tykkere. Smak til "sausen" med litt salt og pepper.

6
Ferdig

Ha blåskjellene over i kjelen igjen og sett på lokk. La koke et lite minutt. Strø over finhakket dill og skvis over sitronsaft. Server med en gang. Koker du blåskjellene for lenge blir de fort litt seige.

7
Ferdig

Server gjerne med pommes frites og hvitløksmajones.

Ida Marie Aamot Storbakken

Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Blomkålsuppe med sprøstekt blomkål
forrige
Blomkålsuppe med sprøstekt bacon
neste
Salat med sitronkylling, fetaost og pinjekjerner
Blomkålsuppe med sprøstekt blomkål
forrige
Blomkålsuppe med sprøstekt bacon
neste
Salat med sitronkylling, fetaost og pinjekjerner

3 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar

+