Ingredienser
-
FISK:
-
4 stk á 180 gram Kveitefilet
-
4 ss olje til steking
-
salt
-
RISOTTO:
-
2.5 dl risottoris
-
1 løk
-
1 gulrot
-
4 ss olje
-
6 dl kraft
-
2 dl kremfløte
-
1.5 dl hvitvin
-
50 gram parmesan
-
0.5 sitron
-
2 stk vårløk
-
1 dl frosne grønne erter
-
SMØRSAUS
-
3 dl kremfløte
-
200 gram meierismør
-
0.5 sitron
-
Litt salt og pepper
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!
Kveite med risotto og smørsaus er absolutt favorittretten min! Risotto med masse deilig parmesan og en syrlig smørsaus passer perfekt til kveite. Det ser og høres kanskje vanskelig ut, men det er det altså ikke! Hvis du ikke får tak i kveitefilet kan du bruke en annen hvit fisk.
Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her, for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, tips, bilder og videoer ♥
Ser det ikke godt ut? 🙂
Steg
1
Ferdig
|
STEK FISKEN:Strø salt rundt hele kveitefileten. |
2
Ferdig
|
Varm opp en stekepanne, ha i 4 spiseskjeer med olje og la det bli skikkelig varmt. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Sett den ildfaste formen med de brunede fiskefiletene inn i ovnen på 60 grader. Der kan fisken stå lenge, helt til risottoen er ferdig. Hvit fisk skal ha en kjernetemperatur på rundt 55 grader når den er ferdig. Da blir den saftig og god! Får hvit fisk kjernetemperatur på over 60 grader vil den slippe en del væske og bli ganske tørr. |
6
Ferdig
|
LAG SMØRSAUS:Ha kremfløte i en vid, stor kjele. Kok i noen minutter til kremfløten er blitt litt tykkere. |
7
Ferdig
|
Trekk kjelen vekk fra platen. Kutt smør i terninger, og tilsett den tykke varme kremfløten. Visp inn litt og litt smør. |
8
Ferdig
|
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Du kan også finraspe litt sitronskall å ha i sausen. Sett sausen til siden mens du lager risottoen. Du kan varme smørsausen opp igjen litt seinere, men pass på at den ikke koker, da kan den sprekke. |
9
Ferdig
|
LAG RISOTTO:Start med å finkutte hvitløk, løk og gulrot. Rasp parmesan. Hakk vårløk i biter og ta ut frosne erter til tining. |
10
Ferdig
|
Varm opp en kjele med 4 ss olje. Når oljen er varm, ha på finhakket løk, hvitløk og gulrot og fres de lett ett lite minutt. |
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
Ha deretter på hvitvin og la det koke på svak varme til hvitvinen er fordampet. Det er viktig at du rører slik at det ikke svir seg i bunnen. |
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
Når du kjenner at riskornene har 3-4 minutter igjen å koke, tilsett kremfløte. La det koke til du får en passe kremet konsistens, og til riskornene er ferdig. |
15
Ferdig
|
Tilsett grønne erter, vårløk og parmesan. Ha på litt mer kraft om den blir for tykk. Den skal ha samme konsistens som litt løs risengrynsgrøt. Smak til med salt, pepper og sitronsaft! Ha gjerne i finhakket gressløk eller persille. |
16
Ferdig
|
|
17
Ferdig
|
4 Kommentarer Skjul Kommentar
Hei kva type kraft anbefalar du her?
Hei! Her kan du bruke hva du måtte ønske av enten kyllingkraft, soppkraft, grønnsakskraft, skalldyrkraft eller fiskekraft. Alt passer, men jeg anbefaler kyllingkraft eller grønnsakskraft, da de andre har litt særpreg i smaken som kan bli litt overveldende.
Hei, er det mulig å sløyfe hvitvin? Evt
Noe annet å bruke i stedet?
Ellers masse gode oppskrifter, stå på!:-)
Hei! Tusen takk 🙂 Ja, du kan droppe hvitvinen om du ikke har det. Bare bruk kraft i stedet for 🙂