Kveite med risotto og smørsaus

0 1
Kveite med risotto og smørsaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
FISK:
4 stk á 180 gram Kveitefilet
4 ss olje til steking
salt
RISOTTO:
2.5 dl risottoris
1 løk
1 gulrot
4 ss olje
6 dl kraft
2 dl kremfløte
1.5 dl hvitvin
50 gram parmesan
0.5 sitron
2 stk vårløk
1 dl frosne grønne erter
SMØRSAUS
3 dl kremfløte
200 gram meierismør
0.5 sitron
Litt salt og pepper
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:

Ingredienser

  • FISK:

  • RISOTTO:

  • SMØRSAUS

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Kveite med risotto og smørsaus er absolutt favorittretten min! Risotto med masse deilig parmesan og en syrlig smørsaus passer perfekt til kveite. Det ser og høres kanskje vanskelig ut, men det er det altså ikke! Hvis du ikke får tak i kveitefilet kan du bruke en annen hvit fisk.

Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her, for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, tips, bilder og videoer ♥

Ser det ikke godt ut? 🙂

(Visited 24 070 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

STEK FISKEN:

Strø salt rundt hele kveitefileten.

2
Ferdig

Varm opp en stekepanne, ha i 4 spiseskjeer med olje og la det bli skikkelig varmt.

3
Ferdig

Legg fiskestykkene med den siden skinnet har vært på, ned i steikepanna. For å få en fin stekeskorpe slik som på bildet, er det viktig at du ikke snur fiskefileten. Den skal ligge å brune seg i 2-3 minutter på høy varme.

4
Ferdig

Når fiskefiletene har fått en fin gylden farge på den ene siden, legg de over i en ildfast form. Legg den stekte siden opp.

5
Ferdig

Sett den ildfaste formen med de brunede fiskefiletene inn i ovnen på 60 grader. Der kan fisken stå lenge, helt til risottoen er ferdig. Hvit fisk skal ha en kjernetemperatur på rundt 55 grader når den er ferdig. Da blir den saftig og god! Får hvit fisk kjernetemperatur på over 60 grader vil den slippe en del væske og bli ganske tørr.

6
Ferdig

LAG SMØRSAUS:

Ha kremfløte i en vid, stor kjele. Kok i noen minutter til kremfløten er blitt litt tykkere.

7
Ferdig

Trekk kjelen vekk fra platen. Kutt smør i terninger, og tilsett den tykke varme kremfløten. Visp inn litt og litt smør.

8
Ferdig

Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Du kan også finraspe litt sitronskall å ha i sausen. Sett sausen til siden mens du lager risottoen. Du kan varme smørsausen opp igjen litt seinere, men pass på at den ikke koker, da kan den sprekke.

9
Ferdig

LAG RISOTTO:

Start med å finkutte hvitløk, løk og gulrot. Rasp parmesan. Hakk vårløk i biter og ta ut frosne erter til tining.

10
Ferdig

Varm opp en kjele med 4 ss olje. Når oljen er varm, ha på finhakket løk, hvitløk og gulrot og fres de lett ett lite minutt.

11
Ferdig

Tilsett deretter risottorisen, og stek sammen med grønnsakene i 3-4 minutter, til risen er blitt litt blank på kantene. Bruk en slikepott som tåler varme, til å røre rundt med! Da slipper du å få harde riskorn oppover kantene som blander seg med risottoen når den er ferdig.

12
Ferdig

Ha deretter på hvitvin og la det koke på svak varme til hvitvinen er fordampet. Det er viktig at du rører slik at det ikke svir seg i bunnen.

13
Ferdig

Når hvitvinen har fordampet, tilsett litt og litt kraft, ca. en halv desiliter om gangen. Rør rundt til det fordamper før du heller på mer. Hvis den blir som en tykk grøt, må du tilsette litt mer kraft.

14
Ferdig

Når du kjenner at riskornene har 3-4 minutter igjen å koke, tilsett kremfløte. La det koke til du får en passe kremet konsistens, og til riskornene er ferdig.

15
Ferdig

Tilsett grønne erter, vårløk og parmesan. Ha på litt mer kraft om den blir for tykk. Den skal ha samme konsistens som litt løs risengrynsgrøt. Smak til med salt, pepper og sitronsaft! Ha gjerne i finhakket gressløk eller persille.

16
Ferdig

Når risottoen smaker godt, varm smørsausen forsiktig opp. Legg opp på tallerken med risotto, kveitefilet og avslutt med den deilige smørsausen.

17
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kantarellrisotto
neste
Jordskokk- og blåskjellsuppe med stekt skatevinge
forrige
Kantarellrisotto
neste
Jordskokk- og blåskjellsuppe med stekt skatevinge

4 Kommentarer Skjul Kommentar

Hei! Her kan du bruke hva du måtte ønske av enten kyllingkraft, soppkraft, grønnsakskraft, skalldyrkraft eller fiskekraft. Alt passer, men jeg anbefaler kyllingkraft eller grønnsakskraft, da de andre har litt særpreg i smaken som kan bli litt overveldende.

Hei, er det mulig å sløyfe hvitvin? Evt
Noe annet å bruke i stedet?
Ellers masse gode oppskrifter, stå på!:-)

Hei! Tusen takk 🙂 Ja, du kan droppe hvitvinen om du ikke har det. Bare bruk kraft i stedet for 🙂

Legg Til Din Kommentar

+