Ingredienser
-
Vaniljepannacotta
-
4 dl kremfløte
-
2 ss sukker
-
1 vaniljestangDu kan bruke vaniljefrøpulver eller til nøds kan du bruke vaniljesukker
-
2.5 plater gelatin
-
Bjørnebærsaus
-
200 gram bjørnebær
-
2 ss sukker
-
1 stk kanelstangDu kan bruke en halv teskje med malt kanel
-
1.5 dl vann
Fremgangsmåte
Vaniljepannacotta med bjørnebærsaus er en veldig enkel, men så utrolig god dessert! Den serveres kald, og kan derfor lages klar en dag og to før den skal serveres. Nå på sensommeren vokser det frem masse deilige bjørnebær, og finner du de rette plassene kan du plukke så mye du måtte ønske. Om du ikke får tak i fra naturen, kan du kjøpe frosne bjørnebær i butikken 🙂
Se hvor mye jeg og mamma fikk av å plukke en liten halvtime 🙂
Bjørnebærene kan fryses ned, og det er så utrolig masse godt du kan lage ut av det. Bjørnebærsaft, varme bjørnebær til vaniljeis, bjørnebærpai, pavlova med bjørnebær, bjørnebæris, bjørnebærsaus, bjørnebærgele eller så kan du bruke det i smoothie. De er også gode som de er med litt fløte og sukker 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Legg gelatinplater i en skål med iskaldt vann. La de ligge der i 10 minutter til de blir bløte. |
2
Ferdig
|
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. |
3
Ferdig
|
Ha fløte, sukker og vaniljestang + vaniljefrø i en kjele. Varm opp til det koker. Rør godt rundt så vaniljefrøene får løst seg opp i fløten og tilsett deretter de bløte gelatinplatene. |
4
Ferdig
|
Trekk platen vekk fra varmen og la det trekke i 10 minutter. |
5
Ferdig
|
Sil deretter blandingen over i et desilitermål. Fordel det så i porsjonsskåler/glass og sett i kjøleskapet. Når de har blitt kalde, kan de dekkes med plastikkfolie. |
6
Ferdig
|
LAG BJØRNEBÆRSAUSHa bjørnebær, kanelstang, sukker og vann i en kjele. La småkoke i 10 minutter. |
7
Ferdig
|
Mos bærene med en visp og sil sausen over i en annen kjele. Småkok sausen videre i 10 minutter til den blir litt tykkere i konsistens. Ha den over i en boks og kjøl den ned i kjøleskapet. |
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Mmmm, dette så helt nydelig ut ? må prøves!
Tusen takk Lena 🙂 <3