Ingredienser
-
Bolledeig:
-
6 dl H-melk
-
950 gram hvetemel
-
150 gram sukker
-
150 gram meierismør
-
1 ts kardemomme
-
20 gram fersk gjær
-
1 ts kanel
-
1 klype salt
-
Kanelfyll:
-
100 gram mørk/lys sirup
-
100 gram meierismør
-
4 ss sukker
-
4 ts kanel
-
0.5 ts salt
Fremgangsmåte
Kjært barn har mange navn, og det samme gjelder vel for denne baksten! Kanelboller er en absolutt favoritt når det kommer til gjærbakst, og jeg elsker når kanelfyllet blir litt klissete! For å få til det må man ha litt sirup i fyllet, alt står forklart nedover i oppskriften 🙂
1 oppskrift gir 30-35 boller
Steg
1
Ferdig
|
Lag deigenHa romtemperert melk (varm opp litt av melken og bland med resten av den kalde melken) i en bakebolle. Melken skal være romtemperert, ikke for varm. Ha oppi gjær, hvetemel, sukker, kanel, salt og kardemomme. Bruk eltekrok, og la maskinen gå i ca. 10 minutter. |
2
Ferdig
|
Kutt romtemperert smør i terninger. Hvis smøret er kaldt, kutt i terninger og varm noen sekunder i mikrobølgeovnen. |
3
Ferdig
|
Når deigen har eltet i ca. 10 minutter, tilsett litt og litt smør, og la deigen elte videre i 10 - 20 minutter. Jo lenger du elter deigen, jo bedre resultat får du! |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
Skal bollene spises en annen dag, kjøl de ned på rist, og pakk de deretter i poser og ha de i fryseren. Ta de opp til tining en liten time før de skal spises, og varm de gjerne 3-4 minutter på 150 grader varmluft, før de skal serveres. |
3 Kommentarer Skjul Kommentar
Aldri før har kanelboller jeg har bakt blitt så gode, luftige og perfekte. Takk for oppskrift på verdens beste kanelboller.
Så hyggelig å høre! Tusen takk?
Helt Fantadtisk Ida????verdens bestbkokk??