• Hjem
  • 17. MAI
  • Grønnsakssuppe med pølser, kjøtt og timian

Grønnsakssuppe med pølser, kjøtt og timian

5 0
Grønnsakssuppe med pølser, kjøtt og timian

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk nakkekoteletter
4 hvitløksfedd
3 løk
2 liter kjøttkraft
1 sellerirot
5 gulrøtter
6 middels store poteter
1 stor purreløk
1 kålrot
5 kvaster fersk timian
0.5 kg kjøttpølser
Kjøkken:
  • ca. 1.5 time
  • Porsjoner 8
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Deilig grønnsakssuppe med pølser, kjøtt og timian er utrolig godt! Det er litt jobb å kutte alle grønnsakene, men utenom det lager suppen seg selv. I denne oppskriften har jeg brukt nakkekoteletter, i tillegg til kjøttpølser. Du kan også bruke røkt svineknoke om du får tak i det, det gir ekstra god smak på kraften! Du kan såklart velge å lage suppen uten kjøtt, da kan det være greit å bruke grønnsakskraft/grønnsaksbuljong.

Ingrediensene er oppgitt i ca. mengde, for det har ingenting å si om du har litt mer av det ene eller det andre! Ta det du har av rotgrønnsaker og poteter og lag en deilig, sunn og mettende suppe 🙂

Oppskriften gir en god gryte med suppe, nok til 8-10 personer 🙂

The recipe is translated into English by New Sccandinavian Cooking 🙂

 

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “Ingredienser” for å få frem ingredienslisten 🙂

(Visited 15 994 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Varm opp en stekepanne med litt olje. Strø salt og pepper på begge sider av nakkekotelettene og brun 2-3 minutter på hver side. Ha høy varme på stekepannen. Ha de over i en gryte med 1 kuttet løk og hvitløksfedd. Fyll på med kraft og la koke under lokk i 45 minutter.

2
Ferdig

Mens kotelettene koker kan du kutte grønnsakene i terninger.

3
Ferdig

Når kotelettene har kokt i ca. 45 minutter, ta kjøttet ut av gryta. Ha alle grønnsakene over i kjelen med timian. Ha på mer kraft slik at grønnsakene dekkes av kraften. La det hele småkoke i 30-45 minutter.

4
Ferdig

Mens grønnsakene koker, kan du rense kotelettene fri for bein - kutt kjøttet i mindre biter.
Fjern skinnet på pølsene og kutt disse også i passe store biter.

5
Ferdig

Når grønnsakene og potetene er ferdig kokt, tilsett kjøttet og pølsene og la småkoke/trekke i 10-15 minutter.

6
Ferdig

Smak til med salt og pepper. Server med flattbrød og smør!

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Pasta med kjøttsaus
neste
Kanelsnurrer – Kanelboller – Kanel i svingene
forrige
Pasta med kjøttsaus
neste
Kanelsnurrer – Kanelboller – Kanel i svingene

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Av og til lager jeg selv og har i fryseren, andre ganger bruker jeg fond, buljongterning eller pulver 🙂

Legg Til Din Kommentar

+