• Hjem
  • 17. MAI
  • Grønnsakssuppe med pølser, kjøtt og timian

Grønnsakssuppe med pølser, kjøtt og timian

5 0
Grønnsakssuppe med pølser, kjøtt og timian

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk nakkekoteletter
4 hvitløksfedd
3 løk
2 liter kjøttkraft
1 sellerirot
5 gulrøtter
6 middels store poteter
1 stor purreløk
1 kålrot
5 kvaster fersk timian
0.5 kg kjøttpølser
Kjøkken:
  • ca. 1.5 time
  • Porsjoner 8
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Deilig grønnsakssuppe med pølser, kjøtt og timian er utrolig godt! Det er litt jobb å kutte alle grønnsakene, men utenom det lager suppen seg selv. I denne oppskriften har jeg brukt nakkekoteletter, i tillegg til kjøttpølser. Du kan også bruke røkt svineknoke om du får tak i det, det gir ekstra god smak på kraften! Du kan såklart velge å lage suppen uten kjøtt, da kan det være greit å bruke grønnsakskraft/grønnsaksbuljong.

Ingrediensene er oppgitt i ca. mengde, for det har ingenting å si om du har litt mer av det ene eller det andre! Ta det du har av rotgrønnsaker og poteter og lag en deilig, sunn og mettende suppe 🙂

Oppskriften gir en god gryte med suppe, nok til 8-10 personer 🙂

The recipe is translated into English by New Sccandinavian Cooking 🙂

 

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “Ingredienser” for å få frem ingredienslisten 🙂

(Visited 16 579 times, 4 visits today)

Steg

1
Ferdig

Varm opp en stekepanne med litt olje. Strø salt og pepper på begge sider av nakkekotelettene og brun 2-3 minutter på hver side. Ha høy varme på stekepannen. Ha de over i en gryte med 1 kuttet løk og hvitløksfedd. Fyll på med kraft og la koke under lokk i 45 minutter.

2
Ferdig

Mens kotelettene koker kan du kutte grønnsakene i terninger.

3
Ferdig

Når kotelettene har kokt i ca. 45 minutter, ta kjøttet ut av gryta. Ha alle grønnsakene over i kjelen med timian. Ha på mer kraft slik at grønnsakene dekkes av kraften. La det hele småkoke i 30-45 minutter.

4
Ferdig

Mens grønnsakene koker, kan du rense kotelettene fri for bein - kutt kjøttet i mindre biter.
Fjern skinnet på pølsene og kutt disse også i passe store biter.

5
Ferdig

Når grønnsakene og potetene er ferdig kokt, tilsett kjøttet og pølsene og la småkoke/trekke i 10-15 minutter.

6
Ferdig

Smak til med salt og pepper. Server med flattbrød og smør!

Ida Marie Aamot Storbakken

Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Pasta med kjøttsaus
neste
Kanelsnurrer – Kanelboller – Kanel i svingene
forrige
Pasta med kjøttsaus
neste
Kanelsnurrer – Kanelboller – Kanel i svingene

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Av og til lager jeg selv og har i fryseren, andre ganger bruker jeg fond, buljongterning eller pulver 🙂

Legg Til Din Kommentar

+