Ingredienser
-
4 stk nakkekoteletter
-
4 hvitløksfedd
-
3 løk
-
2 liter kjøttkraft
-
1 sellerirot
-
5 gulrøtter
-
6 middels store poteter
-
1 stor purreløk
-
1 kålrot
-
5 kvaster fersk timian
-
0.5 kg kjøttpølser
Fremgangsmåte
Deilig grønnsakssuppe med pølser, kjøtt og timian er utrolig godt! Det er litt jobb å kutte alle grønnsakene, men utenom det lager suppen seg selv. I denne oppskriften har jeg brukt nakkekoteletter, i tillegg til kjøttpølser. Du kan også bruke røkt svineknoke om du får tak i det, det gir ekstra god smak på kraften! Du kan såklart velge å lage suppen uten kjøtt, da kan det være greit å bruke grønnsakskraft/grønnsaksbuljong.
Ingrediensene er oppgitt i ca. mengde, for det har ingenting å si om du har litt mer av det ene eller det andre! Ta det du har av rotgrønnsaker og poteter og lag en deilig, sunn og mettende suppe 🙂
Oppskriften gir en god gryte med suppe, nok til 8-10 personer 🙂
The recipe is translated into English by New Sccandinavian Cooking 🙂
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “Ingredienser” for å få frem ingredienslisten 🙂
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
Når kotelettene har kokt i ca. 45 minutter, ta kjøttet ut av gryta. Ha alle grønnsakene over i kjelen med timian. Ha på mer kraft slik at grønnsakene dekkes av kraften. La det hele småkoke i 30-45 minutter. |
4
Ferdig
|
Mens grønnsakene koker, kan du rense kotelettene fri for bein - kutt kjøttet i mindre biter. |
5
Ferdig
|
Når grønnsakene og potetene er ferdig kokt, tilsett kjøttet og pølsene og la småkoke/trekke i 10-15 minutter. |
6
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Hvilken kjøttkraft bruker du?
Av og til lager jeg selv og har i fryseren, andre ganger bruker jeg fond, buljongterning eller pulver 🙂