Jordskokk- og blåskjellsuppe med stekt skatevinge

0 0
Jordskokk- og blåskjellsuppe med stekt skatevinge

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 1 time
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • Valgfritt

Fremgangsmåte

Del

Reklame – Innlegget inneholder produkter fra K-Fisk Haugesund

Jordskokk- og blåskjellsuppe er så utrolig godt, og den passer perfekt som både forrett og hovedrett.

Blåskjellene og skatefileten i denne oppskriften er fra K-Fisk Haugesund. K-Fisk er et fisk- og skalldyrmottak som tar imot fangst fra ca. 40-50 fiskebåter. De har utsalgssted i Haugesund og på Vea. De har mye forskjellig og spennende i disken, og det er utrolig gøy å ta turen innom her hvis man har lyst til å lage noe litt annerledes 🙂

Hvis du ikke får tak i skatevinge, kan du selvfølgelig bruk en annen fisk. Stekt filet av torsk, lange, lyr og sprøstekt makrell er også veldig godt! Får du tak i sjøkreps, har du en superfresh forrett som jeg har servert i mange bryllup 🙂

Leser du oppskriften fra mobil eller nettbrett, må du trykke på plusstegnet ved siden av der det står “ingredienser” for å få opp ingredienslisten 🙂

(Visited 2 139 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Gjør klar grønnsakene

Skrell jordskokk og legg i kaldt vann. Kutt jordskokkene i mindre biter om de er litt store.
Kutt gulrøtter, purreløk og hvitløk.

2
Ferdig

Vask blåskjellene

Ha blåskjellene i en bakebolle og fyll opp med kaldt vann. Kast blåskjellene som er knust. Vask blåskjellene godt slik at sand og annet grums blir fjernet.

3
Ferdig

Varm opp en mellomstor gryte. Ha i litt olje og fres grønnsakene til de er blanke.

4
Ferdig

Ha høy varme på platen. Sil vannet vekk fra blåskjellene og ha de oppi den varme gryta med grønnsakene. Rør godt rundt og tilsett hvitvin. Sett på lokk!

5
Ferdig

La blåskjellene koke under lokk i 1 minutt. Når alle blåskjellene har åpnet seg, fisk ut halvparten med en øse og legg i en skål.

6
Ferdig

Hell vann i gryta så det dekker de blåskjellene som er igjen. Sett på lokk og la det koke godt i 20 minutter. Dette skal bli kjempegod kraft!

7
Ferdig

Når blåskjell kraften koker, kan du rense blåskjellene som du har fisket ut av gryta. Legg de ferdig rensa blåskjellene i en skål, og kast skallene.

8
Ferdig

Når blåskjellkraften har kokt i 20 minutter, sil kraften og ha kraften tilbake igjen i kjelen. Kast skjellene. Ha de skrelte jordskokkene og kremfløten oppi blåskjellkraften, ha på lokk og la koke i ca 15-20 minutter til jordskokkene er helt møre. Kjør deretter suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og en liten skje med smør.

9
Ferdig

STEK FISK

Ha salt på begge sider av fiskefileten. Varm opp en stekepanne, la den bli skikkelig varm, tilsett olje og stek fiskefiletene ett par minutter på den ene siden på høy varme. Den skal gå en gylden skorpe på den ene siden før du snur filetene. Skru av platen, tilsett smør og øs over med en spiseskje. Ikke stek fiskefilene for lenge. La de ligge å hvile litt i stekepannen før du serverer de i suppen.

Skatevinge er litt spesiell i konsistensen, og som du ser på bildet har den en helt spesiell struktur i kjøttet.

10
Ferdig

Server!

Server suppen med blåskjell, stekt fiskefilet, urter og ristede pinjekjerner. Det passer veldig godt med dill til jordskokk og blåskjell :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kveite med risotto og smørsaus
neste
Skinnstekt lysing med sellerikrem og løkkompott
forrige
Kveite med risotto og smørsaus
neste
Skinnstekt lysing med sellerikrem og løkkompott

Legg Til Din Kommentar

+