Ingredienser
-
1 kg ferske blåskjell
-
2 gulrøtter
-
0.5 purreløk
-
3 hvitløksfedd
-
2 dl hvitvin
-
500 gram jordskokk
-
3 dl kremfløte
-
1 sitron
-
Litt salt og pepper
-
2 ss meierismør
-
Valgfritt
-
filet av hvit fisk eller laks
-
Litt fersk dill
-
Litt fersk gressløk
-
pinjekjerner
Fremgangsmåte
Reklame – Innlegget inneholder produkter fra K-Fisk Haugesund
Jordskokk- og blåskjellsuppe er så utrolig godt, og den passer perfekt som både forrett og hovedrett.
Blåskjellene og skatefileten i denne oppskriften er fra K-Fisk Haugesund. K-Fisk er et fisk- og skalldyrmottak som tar imot fangst fra ca. 40-50 fiskebåter. De har utsalgssted i Haugesund og på Vea. De har mye forskjellig og spennende i disken, og det er utrolig gøy å ta turen innom her hvis man har lyst til å lage noe litt annerledes 🙂
Hvis du ikke får tak i skatevinge, kan du selvfølgelig bruk en annen fisk. Stekt filet av torsk, lange, lyr og sprøstekt makrell er også veldig godt! Får du tak i sjøkreps, har du en superfresh forrett som jeg har servert i mange bryllup 🙂
Leser du oppskriften fra mobil eller nettbrett, må du trykke på plusstegnet ved siden av der det står “ingredienser” for å få opp ingredienslisten 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Gjør klar grønnsakene |
2
Ferdig
|
Vask blåskjelleneHa blåskjellene i en bakebolle og fyll opp med kaldt vann. Kast blåskjellene som er knust. Vask blåskjellene godt slik at sand og annet grums blir fjernet. |
3
Ferdig
|
Varm opp en mellomstor gryte. Ha i litt olje og fres grønnsakene til de er blanke. |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Når blåskjellkraften har kokt i 20 minutter, sil kraften og ha kraften tilbake igjen i kjelen. Kast skjellene. Ha de skrelte jordskokkene og kremfløten oppi blåskjellkraften, ha på lokk og la koke i ca 15-20 minutter til jordskokkene er helt møre. Kjør deretter suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og en liten skje med smør. |
9
Ferdig
|
STEK FISKHa salt på begge sider av fiskefileten. Varm opp en stekepanne, la den bli skikkelig varm, tilsett olje og stek fiskefiletene ett par minutter på den ene siden på høy varme. Den skal gå en gylden skorpe på den ene siden før du snur filetene. Skru av platen, tilsett smør og øs over med en spiseskje. Ikke stek fiskefilene for lenge. La de ligge å hvile litt i stekepannen før du serverer de i suppen. Skatevinge er litt spesiell i konsistensen, og som du ser på bildet har den en helt spesiell struktur i kjøttet. |
10
Ferdig
|
Server! |