Ingredienser
-
Bolledeig
-
3 dl H-melk
-
12 gram fersk gjær
-
75 gram sukker
-
75 gram meierismør
-
500 gram hvetemel
-
0.5 ts salt
-
0.5 ts kardemomme
-
Fyll til kanelsnurrer:
-
4 ss sukker
-
2 ts kanel
-
100 gram meierismør
-
rosiner
-
Annet:
-
1 boks vaniljekrem
-
1 dl melis
-
2 ss vann
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av der det står “Ingredienser” for å få frem ingredienslisten 🙂
1 oppskrift gir 1 prinsessekake, som holder til 6-8 personer
Her får du oppskrift på en utrolig god prinsessekake! Denne prinsessekaken må være noe av det bedre jeg har smakt, når det kommer til søt gjærbakst! Supermyk, luftig og saftig! 🙂
Vi er i en særdeles vanskelig situasjon om dagen, med koronaviruset som gjør at livet til veldig mange er snudd opp ned. Mange er i karantene, har hjemmekontor, i tillegg til at skoler og barnehager er stengt. Jeg tenkte derfor å dele denne oppskriften, som et tips til hva dere kan gjøre om dagene skulle bli lange, eller om dere rett og slett bare ønsker å unne dere noe ekstra godt! <3
Prinsessekake, er vel egentlig en god blanding av både kanellboller, skoleboller og rosinboller, bare at det er samlet i en kakeform! Jeg viser dere steg for steg hvordan dere lager deilig prinsessekake! Håper dere vil teste ut oppskriften og legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet <3
Steg
1
Ferdig
|
LAG BOLLEDEIGENLun melken slik at den blir litt kjøligere enn fingervarme. Det er viktig at den ikke blir for varm. |
2
Ferdig
|
Ha alle ingrediensene UTENOM meierismør, i oppi en bakebolle, og la kjøkkenmaskinen med eltekrok gå på lav hastighet i ca. 10 minutter. Meierismøret kutter du i terninger. Hvis smøret er kaldt, kan du gjerne ta det noen sekunder i mikroen for å myke det litt, men pass på, det skal ikke smeltes. |
3
Ferdig
|
Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, må du kna for godt sammen hånd. |
4
Ferdig
|
Når deigen er blandet godt sammen, tilsetter du litt og litt romtemperert smør i terninger, mens eltekroken går på lav/middels hastighet. Når alt smøret er blandet inn i deigen, la deigen elte videre i ca.20 minutter (gjerne lenger). Jo lengre du elter deigen, jo bedre blir det. Knar du for hånd, må du kna lenge, (veldig lenge) for at deigen skal bli smidig og god! Se på det som en grei treningsøkt! ? |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
|
15
Ferdig
|
|
16
Ferdig
|
Jeg anbefaler deg å fryse ned kaken om du ikke skal spise den samme dag. Selvom det bare er neste dag, anbefaler jeg å fryse den og ta den opp ett par timer før servering. I tillegg til å lune den 5 minutter på 120 grader i ovnen, eller ett par minuttter i mikroen. |
6 Kommentarer Skjul Kommentar
Hvor stor er kake form?
Det er så mange år siden jeg lagde denne oppskriften, men brukte en vanlig rund kakeform. Det er ikke så nøye hvor stor den er. Så lenge den ikke er knøttliten 🙂 Du må få plass til alle bollene, og husk at de hever 🙂
Hvor mye tørrgjær skal jeg bruke i denne oppskriften?
Beklager sent svar, men en halv pakke bør holde 🙂
Lagde denne i kveld. Beste deigen jeg noen gang har jobbet med . Fantastisk !
Så koselig! ❤️ Takk for tilbakemelding