IDA MARIES PRINSESSEKAKE

0 0
IDA MARIES PRINSESSEKAKE

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Bolledeig
3 dl H-melk
12 gram fersk gjær
75 gram sukker
75 gram meierismør
500 gram hvetemel
0.5 ts salt
0.5 ts kardemomme
Fyll til kanelsnurrer:
4 ss sukker
2 ts kanel
100 gram meierismør
rosiner
Annet:
1 boks vaniljekrem
1 dl melis
2 ss vann
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 3 timer (inkl. heving og steking)
  • Middels

Ingredienser

  • Bolledeig

  • Fyll til kanelsnurrer:

  • Annet:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av der det står “Ingredienser” for å få frem ingredienslisten 🙂

1 oppskrift gir 1 prinsessekake, som holder til 6-8 personer

Her får du oppskrift på en utrolig god prinsessekake! Denne prinsessekaken må være noe av det bedre jeg har smakt, når det kommer til søt gjærbakst! Supermyk, luftig og saftig! 🙂

Vi er i en særdeles vanskelig situasjon om dagen, med koronaviruset som gjør at livet til veldig mange er snudd opp ned. Mange er i karantene, har hjemmekontor, i tillegg til at skoler og barnehager er stengt. Jeg tenkte derfor å dele denne oppskriften, som et tips til hva dere kan gjøre om dagene skulle bli lange, eller om dere rett og slett bare ønsker å unne dere noe ekstra godt! <3

Prinsessekake, er vel egentlig en god blanding av både kanellboller, skoleboller og rosinboller, bare at det er samlet i en kakeform! Jeg viser dere steg for steg hvordan dere lager deilig prinsessekake! Håper dere vil teste ut oppskriften og legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet <3

 

(Visited 9 046 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

LAG BOLLEDEIGEN

Lun melken slik at den blir litt kjøligere enn fingervarme. Det er viktig at den ikke blir for varm.

2
Ferdig

Ha alle ingrediensene UTENOM meierismør, i oppi en bakebolle, og la kjøkkenmaskinen med eltekrok gå på lav hastighet i ca. 10 minutter.

Meierismøret kutter du i terninger. Hvis smøret er kaldt, kan du gjerne ta det noen sekunder i mikroen for å myke det litt, men pass på, det skal ikke smeltes.

3
Ferdig

Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, må du kna for godt sammen hånd.

4
Ferdig

Når deigen er blandet godt sammen, tilsetter du litt og litt romtemperert smør i terninger, mens eltekroken går på lav/middels hastighet. Når alt smøret er blandet inn i deigen, la deigen elte videre i ca.20 minutter (gjerne lenger). Jo lengre du elter deigen, jo bedre blir det.

Knar du for hånd, må du kna lenge, (veldig lenge) for at deigen skal bli smidig og god! Se på det som en grei treningsøkt! ?

5
Ferdig

Dekk deigen til med et rent kjøkkenhåndkle, og la deigen heve et lunt sted, i ca. 1 time til dobbel størrelse.

6
Ferdig

Dekk bunnen på en rund kakeform med bakepapir.

7
Ferdig

Ta 1/3 av deigen, og kjevle en sirkel som er på størrelse med bunnen i kakeformen. Legg den oppi kakeformen og press den ut mot kantene.

8
Ferdig

Smør utover et tynt lag med vaniljekrem.

9
Ferdig

Kjevle resten av deigen ut til en stor rektangel. Smør utover meierismør, strø over kanel og sukker + rosiner om du ønsker det. Rull den sammen og del i 10 like store deler.

10
Ferdig

Fordel bollene tett oppi kakeformen, oppå bunnen du har smurt med vaniljekrem.

11
Ferdig

Ha vaniljekrem i en sprøytepose og fyll alle tomrom med vaniljekrem. La deigen heve i 15 minutter under et rent kjøkkenhåndkle, på en lun plass.

12
Ferdig

Visp sammen ett egg og pensle utover bollene i kakeformen.

13
Ferdig

Stek kaken i forvarmet ovn, på 200 grader, over og undervarme i ca.30 minutter, på nederste rille. Steketiden kan variere litt fra ovn til ovn, så følg med. Det er viktig at kaken blir gjennomstekt, så ikke ta den ut før den er gylden og fin.

14
Ferdig

Bland sammen vann og melis til en tykk, men rennende glasur. Vent til kaken er avkjølt/lun før du har over melisglasuren.

15
Ferdig

Håper det smaker! Velbekomme :)

16
Ferdig

Jeg anbefaler deg å fryse ned kaken om du ikke skal spise den samme dag. Selvom det bare er neste dag, anbefaler jeg å fryse den og ta den opp ett par timer før servering. I tillegg til å lune den 5 minutter på 120 grader i ovnen, eller ett par minuttter i mikroen.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Chicken curry saus grønnsaker peanøtter koriander
forrige
Ida Maries Chicken Curry
Biffgryte med champignon og creme fraiche
neste
Biffgryte med champignon og crème fraîche
Chicken curry saus grønnsaker peanøtter koriander
forrige
Ida Maries Chicken Curry
Biffgryte med champignon og creme fraiche
neste
Biffgryte med champignon og crème fraîche

6 Kommentarer Skjul Kommentar

Det er så mange år siden jeg lagde denne oppskriften, men brukte en vanlig rund kakeform. Det er ikke så nøye hvor stor den er. Så lenge den ikke er knøttliten 🙂 Du må få plass til alle bollene, og husk at de hever 🙂

Legg Til Din Kommentar

+