Ingredienser
-
700 gram filet av hvit fisk eller laksDu kan velge selv. Det er godt med torsk og lyr, men du kan også ha laks i om du liker det.
-
60 gram hvetemel
-
60 gram meierismør
-
1 liter H-melk
-
3 egg
-
1.5 dl makaroni
-
1/2 purreløk
-
1 løk
-
1/2 blomkål
-
TILBEHØR OM ØNSKELIG:
-
poteter
-
meierismør
-
gulrøtter
-
brokkoli
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!
Hjemmelaget fiskegrateng er så mye bedre enn den ferdige fiskegratengen du får kjøpt i frysedisken. Det er faktisk veldig enkelt å lage hjemmelaget fiskegrateng, og mye mindre jobb enn hva man kanskje tror. Fiskegratengen kan serveres som den er, siden den både inneholder makaroni og litt grønnsaker. Men om du ønsker tilbehør ved siden er det godt med poteter, brokkoli, gulrøtter og litt smeltet smør, men dette velger du helt selv.
Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter❤️
Steg
1
Ferdig
|
Start med å sette på poteter og kok makaroni etter anvisningen på pakken. Kjøl ned makaronien i kaldt vann når den er ferdig og sett til sides. |
2
Ferdig
|
KUTT ALT SOM SKAL KUTTES |
3
Ferdig
|
Skill egg og visp eggehviterDel eggehviter og eggeplommer fra hverandre og ha i separate skåler. Pass på at du ikke får eggeplommer i eggehviten, da klarer du ikke vispe eggehviten luftig. Visp eggehvitene til en hvit luftig konsistens med en miksmaster eller for hånd. Sett eggehvitene til sides, de skal blandes i sausen litt seinere i prosessen. Eggehviten skal se slik ut som på bildet. |
4
Ferdig
|
Lag sausenNår du har kuttet alt, lagt det klart i skåler, pisket eggehvite, satt på poteter og makaroni, kan du begynne med sausen. |
5
Ferdig
|
Når sausen har kokt i 10 minutter tilsetter du finhakket løk og purreløk. Rør dette godt inn og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke videre i 2 minutter, ta deretter kjelen vekk fra varmen før du rører inn eggeplommene. |
6
Ferdig
|
Tilsett deretter de små blomkålbukettene, den kokte makaronien og de rå fiskebitene. Bruk en slikkepott og rør det godt sammen. Rør deretter inn stivpisket eggehvite med en slikkepott. Vend de forsiktig inn til det er godt blandet. Ha deretter alt over i en ildfast form og strø over med griljermel eller pankomel (lyse brødsmuler). |
7
Ferdig
|
Sett formen midt i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 30-40 minutter, over- og undervarme. |
4 Kommentarer Skjul Kommentar
Jeg liker ikke fiskegrateng, men denne elsket jeg! Måtte jo prøve å lage den siden Ida la den ut på bloggen, og det angrer jeg ikke på!
Så bra 🙂 🙂
Hei, hvor stor form bruker du til denne?
Husker ikke nøyaktig målene på denne formen, men bedre å bruke en litt for stor enn litt for liten 😉