Ingredienser
-
4 kyllingfilet
-
potetstappe
-
1 kg melne poteter (feks. mandelpotet)
-
1.5 dl melk
-
2 ss meierismør
-
Saus
-
150 gram meierismør
-
4 ss soyasaus
-
2 hvitløksfedd
-
1 ss lys sirup eller akasiehonning
-
1 rød chili
-
1 lime
-
Annet
-
0.5 granateple
-
12 stilker brokkolini
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!♥
Kylling og potetstappe med brokkolini og soya-limesmør, en nydelig rett med smak av både søtt, salt og syrlig. Jeg fant brokkolini i butikken, men om de ikke har det går det fint an å bruke vanlig brokkoli eller blomkål om du foretrekker det. Granateplekjernene tilfører retten små syrlige overraskelser og knasende sprø konsistens.
Den gode soya- og limesmør-sausen, passer både til fisk, skalldyr og kylling. Den er så utrolig enkel, men så smakfull.
Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:
- Rens granateplet.
- Lag soya- limesmøret (det vil stivne og se litt rart ut i kjøleskapet, men blir bra når du varmer det opp igjen).
- Kok brokkolini i 1 minutt og avkjøl i kaldt vann.
- Potetmosen kan også lages, men ikke tilsett salt før du varmer den opp igjen.
Da gjenstår det å varme opp potetmosen og smake til med salt, steke kyllingfiletene og varme opp smørsausen og brokkolien.
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Tagg meg gjerne eller send meg bilde om du tester denne oppskriften på kylling og potetstappe med brokkolini og soya-limesmør ♥
Steg
1
Ferdig
|
LAG POTETSTAPPESkrell potetene og kutt de i store terninger. Kok til de er møre og hell av vannet (10-15 minutter). Sett tilbake på varmen, slik at vannet i potetene fordamper. Mos potetene, gjerne gjennom et dørslag/sikt, eller med en visp. Hell i melk og rør godt til mesteparten av klumpene er ute. Rør inn smør og smak til med salt. Det er viktig å ikke røre for mye etter du har hatt i saltet, da blir potetstappen seig. Hell i litt mer melk, om du ønsker litt løsere konsistens. Har du gressløk kan du finkutte dette og blande inn i potetstappen. La potetstappen stå på svak varme, med lokk slik at den holder seg varm mens du gjør klart det andre. |
2
Ferdig
|
RENS OG KUTT GRØNNSAKER |
3
Ferdig
|
STEK KYLLINGEN |
4
Ferdig
|
LAG SAUSENSmelt smøret i stekepannen du allerede har stekt kyllingen i. Når smøret er smeltet, lar du det stå på varmen til det begynner å skumme og får en nøtteaktig lukt. Trekk stekepannen vekk fra varmen og tilsett hvitløken og chilien. La dette frese litt før du tilsetter soyasausen, honningen og limesaft. Rør godt rundt. Sausen kommer til å skille seg, noe den skal. Rør godt rundt i bunn og få med alle gode smakene når den helles over kyllingen. Sausen blir ganske salt og konsentrert på smak, og man trenger derfor bare noen spiseskjeer pr. porsjon. |
5
Ferdig
|
KOK BROKKOLINIEN |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|