Kylling og potetstappe med brokkolini og soya-limesmør

0 0
Kylling og potetstappe med brokkolini og soya-limesmør

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 kyllingfilet
potetstappe
1 kg melne poteter (feks. mandelpotet)
1.5 dl melk
2 ss meierismør
Saus
150 gram meierismør
4 ss soyasaus
2 hvitløksfedd
1 ss lys sirup eller akasiehonning
1 rød chili
1 lime
Annet
0.5 granateple
12 stilker brokkolini
salt og pepper

Ingredienser

  • potetstappe

  • Saus

  • Annet

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!♥

Kylling og potetstappe med brokkolini og soya-limesmør, en nydelig rett med smak av både søtt, salt og syrlig. Jeg fant brokkolini i butikken, men om de ikke har det går det fint an å bruke vanlig brokkoli eller blomkål om du foretrekker det. Granateplekjernene tilfører retten små syrlige overraskelser og knasende sprø konsistens.

Den gode soya- og limesmør-sausen, passer både til fisk, skalldyr og kylling. Den er så utrolig enkel, men så smakfull.

Kylling og potetstappe med brokkolini og soya-limesmør

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

  • Rens granateplet.
  • Lag soya- limesmøret (det vil stivne og se litt rart ut i kjøleskapet, men blir bra når du varmer det opp igjen).
  • Kok brokkolini i 1 minutt og avkjøl i kaldt vann.
  • Potetmosen kan også lages, men ikke tilsett salt før du varmer den opp igjen.

Da gjenstår det å varme opp potetmosen og smake til med salt, steke kyllingfiletene og varme opp smørsausen og brokkolien.

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

Tagg meg gjerne eller send meg bilde om du tester denne oppskriften på kylling og potetstappe med brokkolini og soya-limesmør ♥

(Visited 13 341 times, 21 visits today)

Steg

1
Ferdig

LAG POTETSTAPPE

Skrell potetene og kutt de i store terninger. Kok til de er møre og hell av vannet (10-15 minutter). Sett tilbake på varmen, slik at vannet i potetene fordamper. Mos potetene, gjerne gjennom et dørslag/sikt, eller med en visp. Hell i melk og rør godt til mesteparten av klumpene er ute. Rør inn smør og smak til med salt. Det er viktig å ikke røre for mye etter du har hatt i saltet, da blir potetstappen seig.

Hell i litt mer melk, om du ønsker litt løsere konsistens. Har du gressløk kan du finkutte dette og blande inn i potetstappen.

La potetstappen stå på svak varme, med lokk slik at den holder seg varm mens du gjør klart det andre.

2
Ferdig

RENS OG KUTT GRØNNSAKER

Rens granateplet mens potetene koker. Finhakk hvitløksfedd og chili til sausen.

3
Ferdig

STEK KYLLINGEN

Del kyllingfiletene i to på tvers, slik at de ikke blir så tykke. Ha maldonsalt og pepper på begge sidene. Ha litt olje i stekepannen og brun filetene godt på begge sider, før du skrur ned varmen og lar de gjennomstekes. Legg de over på en tallerken og la de hvile 10 minutter, før servering.

4
Ferdig

LAG SAUSEN

Smelt smøret i stekepannen du allerede har stekt kyllingen i. Når smøret er smeltet, lar du det stå på varmen til det begynner å skumme og får en nøtteaktig lukt. Trekk stekepannen vekk fra varmen og tilsett hvitløken og chilien. La dette frese litt før du tilsetter soyasausen, honningen og limesaft. Rør godt rundt. Sausen kommer til å skille seg, noe den skal. Rør godt rundt i bunn og få med alle gode smakene når den helles over kyllingen.

Sausen blir ganske salt og konsentrert på smak, og man trenger derfor bare noen spiseskjeer pr. porsjon.

5
Ferdig

KOK BROKKOLINIEN

Kok brokkoliniene i 1,5 minutt. Hell av vannet og strø på litt salt og gjerne en skje med meierismør om du har.

6
Ferdig

Legg tre brokkolinier på hver tallerken, deretter en god kladd med potetstappe og kyllingfileten. Strø granateplekjerner rundt og hell på soya- limesmøret.

7
Ferdig

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften, om du tester den ut!

Ida Marie Aamot Storbakken

Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Fiskesuppe med laks og asparges
neste
Bakt grønnsakssalat med fetaost og kylling
forrige
Fiskesuppe med laks og asparges
neste
Bakt grønnsakssalat med fetaost og kylling

Legg Til Din Kommentar

+