Enchiladas med kylling og grønnsaker
guacamole og salsa

2 0
Enchiladas med kylling og grønnsaker

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk kyllingfilet
1 løk
1 rødløk
1 paprika
2 ss tacokrydder Du kan lage ditt eget tacokrydder. Oppskrift finner du her på bloggen.
3 stk hvitløksfedd
1 rød chili
1 boks hakkede tomater
8 stk tortillalefser
200 gram ost
3 ss olje til steking
Inneholder:
  • Gluten
Kjøkken:
    • 45
    • Porsjoner 4
    • Enkel

    Ingredienser

    Fremgangsmåte

    Del

    Denne retten faller i smak for både store og små. Du kan bytte ut kyllingfilet med biffkjøtt, kjøttdeig eller bare grønnsaker om du ønsker et kjøttfritt måltid. Du justerer selv styrken med å ha i så mye chili du ønsker.

    Lag gjerne hjemmelaget guacamole, tomatsalsa eller fetaostsalat som passer godt til denne retten. Oppskriftene finner du i kategorien “Sauser og dressinger”.

    Du kan lage klart alt dagen i forveien. Ta den ut neste dag av kjøleskapet, ha aluminiumsfolie rundt og stek i 45 minutter på 160 grader slik at kyllingfyllet blir gjennomvarmet. Ta av folien de siste 5 minuttene for å få osten gratinert.

    (Visited 7 122 times, 4 visits today)

    Steg

    1
    Ferdig

    Kutt grønnsaker og kylling:

    Kutt 1 gul løk, 1 rødløk og 1 rød paprika i strimler.
    Finkutt 1 rød chili og 3 fedd med hvitløk.
    Kutt kyllingfilet i passe store strimler
    Rasp ca 200 gram ost til gratinering.

    2
    Ferdig

    Mariner kyllingbitene:

    Ha kyllingbitene i en brødpose med 3 ss olje, og 2 ss tacokrydder. Bland det godt sammen.

    Du kan bruke ferdig tacokrydder du får kjøpt i butikken, men råder deg til å lage selv med min enkle oppskrift. Du finner oppskriften i kategorien "Krydder". Du kan lage opp masse om gangen, så du har stående i skapet.

    3
    Ferdig

    Steik kyllingbitene:

    Varm opp en steikepanne og sørg for at steikepannen er skikkelig varm før du har de marinerte kyllingbitene oppi.
    La kyllingen ligge å steke ett par minutter før du snur det rundt og steker det lett på andre siden.

    4
    Ferdig

    Når kyllingkjøttet begynner å bli ferdig, tilsett chili, hvitløk, gul løk, rødløk og paprika som du har kuttet på forhånd.

    5
    Ferdig

    Rør grønnsakene godt rundt og la steke sammen med kyllingen ett lite minutt før du tilsetter en boks med hakkede tomater.
    Rør det godt sammen og la det putre i 5 minutter.
    Smak til med eventuelt mer krydder eller salt.

    6
    Ferdig

    Pakk i tortillalefser:

    Fordel blandingen på 8 store tortillalefser. Bruk gjerne glutenfrie hvis du er allergisk mot det.
    Pakk lefsene inn slik at fyllet ikke renner ut.
    Legg de deretter i en ildfast form og strø ost over.

    7
    Ferdig

    Sett formen i forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter, til osten er gylden og fin

    8
    Ferdig

    Server gjerne de fylte lefsene sammen med hjemmelaget salsa, hjemmelaget guacamole, fetaostsalat og rømme. Oppskrift finner du i kategorien "Sauser og dressinger".

    9
    Ferdig
    Ida Marie Aamot Storbakken

    Ida Marie Aamot Storbakken

    Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

    Oppskriftsanmeldelser

    Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
    forrige
    Kylling Tikka Masala
    neste
    Guacamole
    forrige
    Kylling Tikka Masala
    neste
    Guacamole

    Legg Til Din Kommentar