Eltefrie rundstykker

0 0
Eltefrie rundstykker

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

4 gram tørrgjær 4 gram = ca. 1 ts
4 dl kaldt vann
75 gram sammalt speltmel
430 gram hvetemel
1 ts salt
sesamfrø/valmuefrø
Inneholder:
  • Gluten
Kjøkken:
  • 9 timer (inkl. heving)
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

Er du elendig på bakst? Da bør du prøve deg på denne oppskriften! Dette er noe garantert ALLE får til 🙂

Her får du oppskriften på utrolig enkle, eltefrie rundstykker! Du blander sammen deigen på kvelden, lar deigen stå over natten og har da en god deig som du kan steke til frokost. Selvom det tar lang tid å heve deigen, tar selve jobben med å blande deigen 5 minutter, pluss noen minutter til å brette og fordele deigen etter den har hevet! Jeg skal forklare alt, steg for steg lengre ned i oppskriften!

Eltefrie rundstykker

1 oppskrift gir ca.12 eltefrie rundstykker

 

(Visited 23 773 times, 8 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha alle ingrediensene utenom sesamfrø/valmuefrø i en bakebolle. Bland alt sammen med en sleiv/slikkepott. Du trenger ikke kna eller elte deigen lenge. Deigen skal være klissete.

2
Ferdig

Dekk med plastikkfolie og la stå på kjøkkenbenken i 8-9 timer.

3
Ferdig

Når deigen har hevet ferdig, vil den se ca. slik ut. Den skal være klissete.

4
Ferdig

Sett ovnen på over- og undervarme, 250 grader!

5
Ferdig

Strø godt med hvetemel på benkeplaten

6
Ferdig

Hell deigen ut av bakebollen.

7
Ferdig

Ta litt hvetemel på fingertuppene og press deigen litt utover til en rektangel.

8
Ferdig

Brett alle sidene inn mot midten

9
Ferdig

Snu deigen rundt og legg et rent kjøkkenhåndkle eller plastikkfolie over. La ligge i 30-60minutter.

10
Ferdig

Finn frem et stekebrett med bakepapir. Del deigen i 12 ca. like store deler og løft ett og ett stykke over på stekebrettet. Ikke kna eller press på deigen. De skal ikke trilles runde og fine. Deigen skal være klissete, så prøv så godt du kan å forme litt med fingrene. Det gjør ingenting om det blir litt bretter og skavanker, da blir de bare ekstra rustikke og pene når de er ferdig!

11
Ferdig

Spray vann over rundstykkene og strø på ønsket frø; valmuefrø, sesamfrø, solsikkefrø, linfrø eller gresskarkjerner. Du bestemmer selv. Har du ikke vannflaske, bruk en bakepensel.

12
Ferdig

Sett brettet inn i ovnen, en rille under midterste rille, på 250 grader. Stek rundstykkene i 13-15 minutter, til de er gyldenbrune.

13
Ferdig

Ta rundstykkene ut fra ovnen og legg rett over på rist! Oppbevar i papirpose for å beholde sprøheten. Hvis du ikke har papirpose kan du ha de i en plastikkpose. Se tips i steg 15?

14
Ferdig

Avkjøl rundstykkene på rist til de er lune, før du deler dem med en brødkniv og har pålegg på ❤️

15
Ferdig

Tips!
Hvis rundstykkene ikke blir spist opp samme dag som de lages, kan det være lurt å steike de ett par minutter på 180 grader, rett før servering, for å få de gode og sprø igjen!?

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
eggesalat
forrige
Eggesalat
Nuddelsalat med laks og peanøtter
neste
Nuddelsalat med laks og peanøtter
eggesalat
forrige
Eggesalat
Nuddelsalat med laks og peanøtter
neste
Nuddelsalat med laks og peanøtter

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Fantastiske rundstykker til helgefrokosten! Aldri fått så luftige og sprø rundstykker før, terningkast 6! ??

Legg Til Din Kommentar