Ingredienser
-
4 gram tørrgjær4 gram = ca. 1 ts
-
4 dl kaldt vann
-
75 gram sammalt speltmel
-
430 gram hvetemel
-
1 ts salt
-
sesamfrø/valmuefrø
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Er du elendig på bakst? Da bør du prøve deg på denne oppskriften! Dette er noe garantert ALLE får til 🙂
Her får du oppskriften på utrolig enkle, eltefrie rundstykker! Du blander sammen deigen på kvelden, lar deigen stå over natten og har da en god deig som du kan steke til frokost. Selvom det tar lang tid å heve deigen, tar selve jobben med å blande deigen 5 minutter, pluss noen minutter til å brette og fordele deigen etter den har hevet! Jeg skal forklare alt, steg for steg lengre ned i oppskriften!
1 oppskrift gir ca.12 eltefrie rundstykker
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
Sett ovnen på over- og undervarme, 250 grader! |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
Finn frem et stekebrett med bakepapir. Del deigen i 12 ca. like store deler og løft ett og ett stykke over på stekebrettet. Ikke kna eller press på deigen. De skal ikke trilles runde og fine. Deigen skal være klissete, så prøv så godt du kan å forme litt med fingrene. Det gjør ingenting om det blir litt bretter og skavanker, da blir de bare ekstra rustikke og pene når de er ferdig! |
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
|
15
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Fantastiske rundstykker til helgefrokosten! Aldri fått så luftige og sprø rundstykker før, terningkast 6! ??
Så hyggelig tilbakemelding! Det var kjekt å høre! ❤️