Ingredienser
-
8 stk egg
-
8 ss kremfløte
-
1.5 ts salt
-
fersk gressløk
-
1 ss meierismør
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Eggerøre med gressløk – et fast innslag på frokost- eller lunsjbordet hos oss på spesielle dager som 17.mai, julaften, bursdager og påske. Enkelt for noen av dere, men jeg vet at mange sliter med å lage en god og smakfull eggerøre. For meg er det flere avgjørende ting som skal til for å få en god eggerøre;
- Jeg pleier å bruke kremfløte, fremfor vann/melk når jeg skal lage en skikkelig god eggerøre. Til helgefrokosten bruker jeg melk/vann i røren, men når jeg skal lage til spesielle anledninger som nevnt over, bruker jeg fløte for å få en kremet, god og “luksuriøs” eggerøre.
- Jeg siler alltid eggerøren før jeg steker den. Dette for å fjerne de små “strengene” i eggene. I tillegg så er det en dobbel sikkerhet for å unngå eggeskall, for det er virkelig “no-go” i eggerøra!
- Finhakket, fersk gressløk er også noe som løfter eggerøren noen hakk.
- Eggerøren må stekes på svak-middels varme, under konstant omrøring og skal være helt uten brun stekeskorpe.
Håper du vil teste ut denne oppskriften på eggerøre med gressløk!
Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ♥
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
Rør rundt og trekk stekepannen vekk fra varmen når den begynner å stivne, men fremdeles er litt blank. Den vil fortsette å steke ett minutt etter du har trukket stekepannen vekk. |
8
Ferdig
|