Eggerøre med gressløk

0 0
Eggerøre med gressløk

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
8 stk egg
8 ss kremfløte
1.5 ts salt
fersk gressløk
1 ss meierismør
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
Kjøkken:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Eggerøre med gressløk – et fast innslag på frokost- eller lunsjbordet hos oss på spesielle dager som 17.mai, julaften, bursdager og påske. Enkelt for noen av dere, men jeg vet at mange sliter med å lage en god og smakfull eggerøre. For meg er det flere avgjørende ting som skal til for å få en god eggerøre;

  1. Jeg pleier å bruke kremfløte, fremfor vann/melk når jeg skal lage en skikkelig god eggerøre. Til helgefrokosten bruker jeg melk/vann i røren, men når jeg skal lage til spesielle anledninger som nevnt over, bruker jeg fløte for å få en kremet, god og “luksuriøs” eggerøre.
  2. Jeg siler alltid eggerøren før jeg steker den. Dette for å fjerne de små “strengene” i eggene. I tillegg så er det en dobbel sikkerhet for å unngå eggeskall, for det er virkelig “no-go” i eggerøra!
  3. Finhakket, fersk gressløk er også noe som løfter eggerøren noen hakk.
  4. Eggerøren må stekes på svak-middels varme, under konstant omrøring og skal være helt uten brun stekeskorpe.

Eggerøre med gressløk

Håper du vil teste ut denne oppskriften på eggerøre med gressløk!

Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ♥

(Visited 2 000 times, 3 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha egg, kremfløte og salt i en bakebolle

2
Ferdig

Visp godt sammen ett par minutter, til røren blir tynnflytende og det legger seg litt skum på toppen

3
Ferdig

Varm opp en stekepanne med smør på svak-middels varme. På induksjonsplatetopp som går til 9 i styrke, setter jeg på styrke 4.

4
Ferdig

Når smøret har smeltet, heller du røren gjennom en sil - over i stekepannen.

5
Ferdig

Rør rundt med en stekespade eller en slikkepott som tåler varme. Rør systematisk fra den ene enden til den andre, slik at du sørger for at ingenting blir liggende for lenge. Du skal ikke få brun stekeskorpe på eggerøren.

6
Ferdig

Finkutt fersk gressløk og strø over eggerøren når eggerøren begynner å stivne litt.

7
Ferdig

Rør rundt og trekk stekepannen vekk fra varmen når den begynner å stivne, men fremdeles er litt blank. Den vil fortsette å steke ett minutt etter du har trukket stekepannen vekk.

8
Ferdig

Legg over i en skål og strø over finhakket gressløk. Nyt eggerøren som den er, eller på rundstykker eller nystekt brød med røykelaks og spekeskinke.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin
forrige
Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin
Mini-pavlovabomber
neste
Mini-pavlovabomber
Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin
forrige
Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin
Mini-pavlovabomber
neste
Mini-pavlovabomber

Legg Til Din Kommentar