Ingredienser
-
Marengsbunn:
-
3 stk eggehvite
-
ett lite dryss med salt
-
60 gram sukker
-
60 gram melis
-
Gul krem:
-
4 stk (størrelse M/L) eggeplommer
-
1.75 dl kremfløte
-
100 gram sukker
-
15 gram maizenna
-
2 ts vaniljesukker
-
ett lite dryss med salt
-
150 gram meierismør
-
Bær:
-
ferske jordbær
-
bringebær
-
bjørnebær
-
rips
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!
Helt siden jeg lagde denne deilige pavlovabomben i 2019, har jeg tenkt at jeg vil lage mini-pavlovabomber. Nå har jeg endelig lagd noen deilige små mini-pavlovabomber som jeg ble veldig fornøyd med. Jeg synes de ble så fine og ikke minst veldig gode. I motsetning til den store pavlovabomben som bestod av marengsbunn, gul krem, pasjonsfruktkrem og bær, består disse små herlighetene kun av marengsbunn, gul krem og bær. Om du allikevel ønsker pasjonskrem, kan du servere det ved siden av.
SE STEG FOR STEG FREMGANGSMÅTE I VIDEO PÅ INSTAGRAM ♥
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å få med deg når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Tips:
- Lag den gule kremen dagen i forveien, slik at den er helt avkjølt og kald når den sprøytes på kaken.
- Lag marengsbunnen dagen før eller noen timer før slik at den også er helt avkjølt før kaken skal monteres ? Hvis du skal være veldig tidlig ute, kan du lage både bunnen og kremen 2-3 dager i forveien. Kremen oppbevares i en tett boks i kjøleskapet. Marengsen oppbevares på benken under et rent kjøkkenhåndkle.
- Jeg bruker en stor sprøytetipp til å sprøyte ut både marengsen og den gule kremen. Om du ikke har sprøytetipp eller sprøytepose går det helt fint å bare smøre både marengsen og den gule kremen utover med en slikkepott ❤️
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 110 grader, varmluft. Finn frem alle ingrediensene. |
2
Ferdig
|
LAG MARENGSBUNNENESkill eggehvite fra eggeplommen. Veldig viktig at du ikke får spor av eggeplommene i eggehviten., da vil du ikke klare å vispe marengsen. Ha eggehvitene i en bakebolle med salt. Ta vare på eggeplommene til den gule kremen. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
Tilsett litt og litt sukker mens du visper på medium styrke og ha deretter i litt og litt melis. Ikke ha på full styrke og ikke visp for lenge, da blir marengsen porøs og knudrete. Når marengsen er blank og fast er den ferdig. Ha marengsen over i en sprøytepose med stor sprøytetipp, slik at du får et fint mønster på kaken. Jeg bruker tipp #8 fra wilton. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du smøre marengsen utover med en slikkepott. |
5
Ferdig
|
Du får ni porsjons-marengser på ett stekebrett. Begynn ytterst og klem marengsen ut av sprøyteposen og klem inn mot midten. Jeg sprøyter ut så det blir seks "kronblader", slik at de blir formet som en blomst. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
Ta brettet ut av ovnen og marengsene stå på det varme stekebrettet til de er avkjølt. Skal du bruke kakebunnene dagen etterpå? Avkjøl de - dekk med et rent kjøkkenhåndkle og oppbevar på kjøkkenbenken. |
8
Ferdig
|
LAG GUL KREM |
9
Ferdig
|
Visp godt sammen med en ballongvisp. Sett deretter kjelen på varmen (middels varme) og VISP GODT hele tiden, til kremen begynner å tykne. Det er VIKTIG å røre godt i bunnen, slik at den ikke svir seg eller klumper seg. Den blir tykkere jo varmere den blir. Det vil skumme litt i starten, men vil tykne etterhvert. |
10
Ferdig
|
VIKTIG: La kremen småkoke i ETT MINUTT, mens du rører godt! Dette for å få vekk maizenasmaken og for at den skal bli tykk. |
11
Ferdig
|
Trekk kjelen vekk fra varmen når den har kokt i ett minutt. Visp inn LITT og LITT smør om gangen. Det er viktig å ikke ha for mye smør i, for da kan kremen skille seg. Ha kremen over i en skål og dekk med plastikkfolie helt nedtil kremen, slik at det ikke blir snerk og slik at det ikke blir kondens. La kremen kjøle seg litt ned på benken, før du setter den kaldt, gjerne over natten. |
12
Ferdig
|
Monter kakene |
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
6 Kommentarer Skjul Kommentar
Nydelige pavlovaer:)
Kan jeg fryse marengsen med gulkremen?
Sånn at jeg bare kan ta de opp og fylle de med bær når de skal brukes?
Det går nok, men kaken blir seigere etter frysing, men for kremens del går det fint ☺️
Skal døra stå på gløtt m tresleiv mens den steker? Blir den da myk inni?
Du kan sette en tresleiv i åpningen på ovnen, slik at den står litt på gløtt. Da vil fuktigheten i ovnen gå ut og man får en sprøere pavlova. Hvis ikke vil pavlovaen bli litt myk inni.
Disse søte små bombene ser fantastiske ut og jeg gleder meg til å bake og smake. Flinke Ida ❤️
Så koselig å høre ❤️