Mini-pavlovabomber

0 0
Mini-pavlovabomber

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Marengsbunn:
3 stk eggehvite
ett lite dryss med salt
60 gram sukker
60 gram melis
Gul krem:
4 stk (størrelse M/L) eggeplommer
1.75 dl kremfløte
100 gram sukker
15 gram maizenna
2 ts vaniljesukker
ett lite dryss med salt
150 gram meierismør
Bær:
ferske jordbær
bringebær
bjørnebær
rips
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten Free
  • Laktose
Kjøkken:

Ingredienser

  • Marengsbunn:

  • Gul krem:

  • Bær:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Helt siden jeg lagde denne deilige pavlovabomben i 2019, har jeg tenkt at jeg vil lage mini-pavlovabomber. Nå har jeg endelig lagd noen deilige små mini-pavlovabomber som jeg ble veldig fornøyd med. Jeg synes de ble så fine og ikke minst veldig gode. I motsetning til den store pavlovabomben som bestod av marengsbunn, gul krem, pasjonsfruktkrem og bær, består disse små herlighetene kun av marengsbunn, gul krem og bær. Om du allikevel ønsker pasjonskrem, kan du servere det ved siden av.

SE STEG FOR STEG FREMGANGSMÅTE I VIDEO PÅ INSTAGRAM ♥

Mini-pavlovabomber

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å få med deg når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😊

Tips:

  • Lag den gule kremen dagen i forveien, slik at den er helt avkjølt og kald når den sprøytes på kaken.
  • Lag marengsbunnen dagen før eller noen timer før slik at den også er helt avkjølt før kaken skal monteres 😊 Hvis du skal være veldig tidlig ute, kan du lage både bunnen og kremen 2-3 dager i forveien. Kremen oppbevares i en tett boks i kjøleskapet. Marengsen oppbevares på benken under et rent kjøkkenhåndkle.
  • Jeg bruker en stor sprøytetipp til å sprøyte ut både marengsen og den gule kremen. Om du ikke har sprøytetipp eller sprøytepose går det helt fint å bare smøre både marengsen og den gule kremen utover med en slikkepott ❤️
(Visited 12 702 times, 13 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 110 grader, varmluft. Finn frem alle ingrediensene.

2
Ferdig

LAG MARENGSBUNNENE

Skill eggehvite fra eggeplommen. Veldig viktig at du ikke får spor av eggeplommene i eggehviten., da vil du ikke klare å vispe marengsen. Ha eggehvitene i en bakebolle med salt. Ta vare på eggeplommene til den gule kremen.

3
Ferdig

Visp eggehvitene og salt til luftig skum.

4
Ferdig

Tilsett litt og litt sukker mens du visper på medium styrke og ha deretter i litt og litt melis. Ikke ha på full styrke og ikke visp for lenge, da blir marengsen porøs og knudrete. Når marengsen er blank og fast er den ferdig.

Ha marengsen over i en sprøytepose med stor sprøytetipp, slik at du får et fint mønster på kaken. Jeg bruker tipp #8 fra wilton. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du smøre marengsen utover med en slikkepott.

5
Ferdig

Du får ni porsjons-marengser på ett stekebrett. Begynn ytterst og klem marengsen ut av sprøyteposen og klem inn mot midten. Jeg sprøyter ut så det blir seks "kronblader", slik at de blir formet som en blomst.

6
Ferdig

Stek på 110 grader varmluft, i ca. 1 time. Du kan sette en tresleiv i åpningen på ovnen, slik at den står litt på gløtt. Da vil fuktigheten i ovnen gå ut og man får en sprøere pavlova.

7
Ferdig

Ta brettet ut av ovnen og marengsene stå på det varme stekebrettet til de er avkjølt. Skal du bruke kakebunnene dagen etterpå? Avkjøl de - dekk med et rent kjøkkenhåndkle og oppbevar på kjøkkenbenken.

8
Ferdig

LAG GUL KREM

Mål opp alle ingrediensene og ha alt utenom meierismøret i en kjele. Kutt meierismøret i terninger og sett til sides.

9
Ferdig

Visp godt sammen med en ballongvisp. Sett deretter kjelen på varmen (middels varme) og VISP GODT hele tiden, til kremen begynner å tykne. Det er VIKTIG å røre godt i bunnen, slik at den ikke svir seg eller klumper seg. Den blir tykkere jo varmere den blir. Det vil skumme litt i starten, men vil tykne etterhvert.

10
Ferdig

VIKTIG: La kremen småkoke i ETT MINUTT, mens du rører godt! Dette for å få vekk maizenasmaken og for at den skal bli tykk.

11
Ferdig

Trekk kjelen vekk fra varmen når den har kokt i ett minutt. Visp inn LITT og LITT smør om gangen. Det er viktig å ikke ha for mye smør i, for da kan kremen skille seg. Ha kremen over i en skål og dekk med plastikkfolie helt nedtil kremen, slik at det ikke blir snerk og slik at det ikke blir kondens. La kremen kjøle seg litt ned på benken, før du setter den kaldt, gjerne over natten.

12
Ferdig

Monter kakene

Legg de små marengsbunnene på et kakefat. Ha gjerne litt gul krem under hver kake slik at de ikke sklir rundt på kakefatet. Ha den gule kremen over i en sprøytepose med samme tipp som du brukte til marengsen. Sprøyt den gule kremen oppå bunnene. Start ytterst og klem ut kremen innover mot midten.

13
Ferdig

Ha deretter på bær/frukt og sprøyt gjerne på en liten stjerne med gul krem.

14
Ferdig

Se så nydelige! De smaker helt fantastisk med vaniljeis på siden!

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Eggerøre med gressløk
forrige
Eggerøre med gressløk
Kyllingsalat med søtpotet og granateple
neste
Kyllingsalat med søtpotet og granateple
Eggerøre med gressløk
forrige
Eggerøre med gressløk
Kyllingsalat med søtpotet og granateple
neste
Kyllingsalat med søtpotet og granateple

4 Kommentarer Skjul Kommentar

Du kan sette en tresleiv i åpningen på ovnen, slik at den står litt på gløtt. Da vil fuktigheten i ovnen gå ut og man får en sprøere pavlova. Hvis ikke vil pavlovaen bli litt myk inni.

Disse søte små bombene ser fantastiske ut og jeg gleder meg til å bake og smake. Flinke Ida ❤️

Legg Til Din Kommentar

+