Ingredienser
-
Deig:
-
850 gram hvetemel
-
0.5 pakke fersk gjær
-
5 dl H-melk
-
150 gram melis
-
150 gram meierismør
-
1 ts kardemomme
-
Topping:
-
1 boks vaniljekrem
-
2 ts kanel
-
sukker
-
2 ss meierismør
-
200 gram melis
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få opp ingredienslisten! 🙂
Bollefocaccia med vaniljekrem smaker like godt som den ser ut på bildene! Jeg elsker gjærbakst, og i hvert fall denne typen! Deilig “focaccia” laget av bolledeig, fylt med vaniljekrem, kanel, sukker og penslet med smør før den stekes og toppes med melis er bare så utrolig digg!
Bollefocaccia med vaniljekrem blir som en stor skolebolle, bare at den ser mye tøffere ut, og det er bedre å servere i et selskap der det også er andre kaker, siden du kan dele den opp i små delikate biter.
Hvis du ikke skal servere bollefocacciaen samme dag som den lages anbefaler jeg at den fryses ned, selvom den skal serveres neste dag. Den blir akkurat som nybakt om du tiner focacciaen på benken en times tid, før du varmer den 3-4 minutter i ovnen på 150 grader. Om du oppbevarer den i en plastikkpose vil den bli seig/tørr. Dette gjelder så og si all type bakeverk. Ha melis på rett før servering!
Vaniljekremen kan du også lage selv, men om du ikke har tid til det kan du kjøpe ferdig i butikken. Jeg vil legge ut oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem etterhvert på bloggen, men i denne oppskriften har jeg brukt ferdig vaniljekrem 🙂
Følg meg gjerne på instagram – idamariesmat
Du vil få det beste resultatet om du bruker kjøkkenmaskin med eltekrok til denne oppskriften. Det gjelder egentlig alle typer gjærbakst. I hvert fall de jeg har lagt ut oppskrift på her på bloggen. Du kan også kna for hånd, men det kan ta litt tid. Da kan det være lurt å smelte smøret sammen med melken, i stedet for å tilsette det til slutt.
Steg
1
Ferdig
|
Ha hvetemel, melis og kardemomme i bakebollen. |
2
Ferdig
|
Kutt smøret i terninger og ha i en skål, dette skal has i deigen helt til slutt, så sett smøret til sides så det blir mykt. |
3
Ferdig
|
Varm opp halvparten av melken til den er fingervarm, bland med resten av den kalde melken og bland deretter inn gjæren. |
4
Ferdig
|
Ha melk og gjær oppi bakebollen med de tørre ingrediensene, og la maskinen gå på middels hastighet i ca. 10 minutter. Det er viktig å la deigen få elte lenge for at bollene skal bli myke og luftige. |
5
Ferdig
|
Tilsett deretter litt og litt smør i terninger. Det vil bli litt klissete med en gang, men la maskinen gå på lav hastighet helt til alt smøret er blandet godt inn i deigen. Kjør på med litt høyere hastighet de siste 2 minuttene. Dekk deigen til med et rent kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse. |
6
Ferdig
|
Sett ovnen på 190 grader over og undervarme! |
7
Ferdig
|
Når deigen har oppnådd dobbel størrelse, ha deigen over på kjøkkenbenken og kna den litt for hånd. |
8
Ferdig
|
Ha deretter bakepapir oppi en stor ildfast form eller i en langpanne, og ha deigen oppi. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
En Kommentar Skjul Kommentar
Den her skal prøves idag ?