Torsk, ertepuré og eggesmør

0 0
Torsk, ertepuré og eggesmør

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
400 gram torskefilet
200 gram frosne grønne erter
1 ts meierismør
2 egg
hvitløksfedd
150 gram meierismør
fersk gressløk
2 løk
15 rosenkål
salt og pepper
2 ss olje til steking
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
  • 1 time
  • Porsjoner 2
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Torsk med ertepure og eggesmør er utrolig godt! Server med ovnsbakte eller kokte poteter og jeg kan garantere deg at dette blir en middagsfavoritt 🙂

 

(Visited 5 366 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Rens rosenkål og del i 2, del en løk i båter.

2
Ferdig

Fres en halv finhakket løk og et fedd hvitløk i en kjele med litt olje.
Når løken begynner å bli blank, tilsett de frosne ertene. Steik disse med løken og hvitløken, før du dekker det med vann og ett par klyper salt.

La ertene stå til det begynner å koke, la det koke i 1 minutt!
Det er viktig at disse ikke står å koker lenge, da mister ertene farge.

3
Ferdig

Sil deretter av vannet, men ta vare på litt.

Ha ertene over i en blender, med litt smør. Kjør de i blenderen og tilsett litt vann fra kokingen om nødvendig. Du skal ikke ha så mye vann i, da blir den for tynn. Tilsett vann slik at blenderen akkurat klarer å blande ertene. Kjør lenge så det blir en fin puré.

4
Ferdig

Lag eggesmør:

Kok egg til de er hardkokte.
Smelt smør.
Kutt egg i små terninger og bland det med smeltet smør. Ha oppi finhakkede urter (persille eller gressløk). Smak til med litt salt og kvernet pepper.

5
Ferdig

Strø salt og pepper på fiskefiletene. Varm opp en steikepanne med litt olje.
Legg fiskefiletene oppi og la de steke ett par minutter på hver side så de får en gylden brun stekeskorpe. Stek de ferdig i ovnen i ca 5 minutter til fiskestykkene er ferdige.

6
Ferdig

Mens fisken stekes ferdig i ovnen kan du steike løkbåtene og rosenkålen i en varm steikepanne med litt olje. Strø på salt, pepper og finhakket gressløk.

7
Ferdig

Legg ertepuré på tallerken, ha deretter på de stekte grønnsakene, ha fiskestykket oppå og ha over eggesmøret! Dette er bare så utrolig godt, og passer til store og små!

Server gjerne med kokte poteter om du vil :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Blomkålpurésuppe med sprøstekt spekeskinke
neste
Kylling i kremet karrisaus
forrige
Blomkålpurésuppe med sprøstekt spekeskinke
neste
Kylling i kremet karrisaus

Legg Til Din Kommentar