Ingredienser
-
400 gram torskefilet
-
200 gram frosne grønne erter
-
1 ts meierismør
-
2 egg
-
hvitløksfedd
-
150 gram meierismør
-
fersk gressløk
-
2 løk
-
15 rosenkål
-
salt og pepper
-
2 ss olje til steking
Fremgangsmåte
Torsk med ertepure og eggesmør er utrolig godt! Server med ovnsbakte eller kokte poteter og jeg kan garantere deg at dette blir en middagsfavoritt 🙂
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
Fres en halv finhakket løk og et fedd hvitløk i en kjele med litt olje. La ertene stå til det begynner å koke, la det koke i 1 minutt! |
3
Ferdig
|
Sil deretter av vannet, men ta vare på litt. Ha ertene over i en blender, med litt smør. Kjør de i blenderen og tilsett litt vann fra kokingen om nødvendig. Du skal ikke ha så mye vann i, da blir den for tynn. Tilsett vann slik at blenderen akkurat klarer å blande ertene. Kjør lenge så det blir en fin puré. |
4
Ferdig
|
Lag eggesmør:Kok egg til de er hardkokte. |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Mens fisken stekes ferdig i ovnen kan du steike løkbåtene og rosenkålen i en varm steikepanne med litt olje. Strø på salt, pepper og finhakket gressløk. |
7
Ferdig
|