Riskrem med jordbærsaus og brente mandler

0 0
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser:

Antall personer:
Riskrem
8 dl ferdig risengrynsgrøt
4 dl kremfløte
4 ts vaniljesukker
4 ts melis
Rød saus
200 gram frosne jordbær
0.5 ts vaniljesukker
1.5 ss melis
2 ss sitronsaft
Inneholder:
  • Laktose
  • Nøtter
Kjøkken:
  • 30 minutter
  • Porsjoner 8
  • Middels

Ingredienser:

  • Riskrem

  • Rød saus

Før du starter:

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet for å få frem ingredienslisten!

Riskrem med jordbærsaus og brente mandler er et fast innslag hos oss på julaften, og sikkert rundt om kring i mange andre norske hjem. For meg er det viktig med en fyldig og smakfull riskrem, med en søt og god rød saus. Hvis du har brente mandler, er det godt å hakke opp disse og strø over riskremen for et sprøtt element i desserten😍

Her skal du få min oppskrift på deilig riskrem med jordbærsaus og brente mandler! Om du ikke har brente mandler kan det være godt med knuste pepperkaker eller krumkaker til ✨

God jul ♥

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Riskrem med jordbærsaus og brente mandler

Tips:

• Koker du grøt kun til bruk i riskrem, kan du koke grøten sammen med en frøene fra en vaniljestang + vaniljestangen! Dette gir en veldig god smak til riskremen! 💛

• Mange synes det er stress å koke egen grøt for å lage riskrem! I vår familie har vi alltid risengrynsgrøt på lille julaften og koker derfor opp ekstra mye grøt, slik at vi har kald grøt til riskremen neste dag. Hvis du ikke koker grøt selv, kan du bruke Fjordland sin risengrynsgrøt. Pass på uansett hvilken grøt du bruker, at grøten skal være kald og at du smaker til riskremen til den smaker godt! 😍

(Visited 7 529 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte:

1
Ferdig

Lag riskrem:

Visp kremfløte, melis og vaniljesukker til myk krem. Rør inn kald grøt. Smak til med mer melis/vaniljesukker om du ønsker den søtere.
Om du ønsker en løsere riskrem, tilsett mer krem.

2
Ferdig

Ta ut frosne jordbær til tining. Når jordbærene er tint, men fremdeles kalde, kjøres de i blender med melis, vaniljesukker og sitronsaft. Tilsett mer melis om du ønsker den søtere. Oppbevar sausen i kjøleskapet.

3
Ferdig

Lag brente mandler

4
Ferdig

God jul ❤️

Ida Marie Aamot Storbakken

Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Brente mandler med maldonsalt
forrige
Brente mandler med maldonsalt
Pavlovabombe
neste
PAVLOVABOMBE!
Brente mandler med maldonsalt
forrige
Brente mandler med maldonsalt
Pavlovabombe
neste
PAVLOVABOMBE!

Legg Til Din Kommentar

+