TEMPURA SCAMPI MED CHILIMAJONES

4 2
TEMPURA SCAMPI MED CHILIMAJONES

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
500 gram frossen scampi
Tempurarøre
120 gram hvetemel
100 gram maizenna
2.5 dl farris/boblevann
1 ts bakepulver
0.5 ts chilipulver Bruk mer om du ønsker den sterkere
salt og pepper
Chilimajones
200 gram majones
1 lime
1.5 ts chilipulver
Annet:
1 liter solsikke-/raps-/soyaolje til steking
Inneholder:
  • Gluten
  • Spicy
  • 40 minutter
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • Tempurarøre

  • Chilimajones

  • Annet:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Noe av det jeg liker aller best når jeg spiser på sushirestaurant er de friterte scampiene! Her skal du få oppskrift på fantastisk gode tempura scampi med chilimajones!??

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

TIPS:

  • Kjøp scampi som er merket med “ASC” sertifisert. Det betyr at de er sertifisert i henhold til bærekraftig produksjon og produsenten har en bevisst policy på å redusere skader på miljøet. Tin scampiene i kaldt vann (ved hurtitining) eller i kjøleskapet over natten.

TIPS TIL FRITERING:

  • Ha klart et lokk som passer kjelen du skal fritere i. Hvis det skulle ta fyr, skal lokket skyves forsiktig oppå kjelen for å kvele flammer.
  • ALDRI ha vann i varm olje. Da tar det fyr! Hvis det skulle begynne å brenne, se punktet over!
  • Ikke forlat rommet når du har olje på komfyren! Du må alltid holde et øye med frityrkjelen.
  • IKKE LA UNGER GJØRE DETTE ALENE!
  • Når du er ferdig med friteringen, sett kjelen til sides og la oljen kjøle seg ned! IKKE HURTIGKJØL MED VANN!?

Ser det ikke godt ut? <3

(Visited 70 904 times, 4 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag tempurarøre

Bland alle ingrediensene til tempurarøren godt sammen med en visp. La stå å svelle på benken mens du skreller scampi og lager chilimajones. Hvis du ikke vil lage tempurarøren selv, kan du kjøpe posen på bildet. Den blandes kun med vann, og da er røren klar. Fås kjøpt hos de fleste asiatiske matvarebutikker.

2
Ferdig

Skrell scampi

Skrell scampi. Ta ut skittstrengen ved å lage et snitt på baksiden av scampien. Jeg pleier også å lage snitt på tvers på innsiden av scampien, knekker den så litt bakover, slik at de blir rette og slik at de ikke bøyer seg når de stekes.

3
Ferdig

Bland sammen majones med chilipulver og limesaft, smak til med litt salt. Juster chilimengden etter eget ønske.

4
Ferdig

FRITERING AV SCAMPI

Les tips til fritering, i starten av innlegget. Ha de ferdigrensede scampiene oppi tempurarøren.

5
Ferdig

Ha nøytral olje i en kjele og varm opp. Sjekk at oljen er klar for fritering ved å stikke en tresleiv eller et annet treredskap ned i oljen. Hvis det starter å boble/frese umiddelbart, er oljen klar. Du kan også måle med et termometer. Oljen skal være 180-200 grader. Når oljen har oppnådd ønskelig temperatur, kan det være lurt å skru ned varmen til medium varme. Feks 4 av 9 i styrke.

6
Ferdig

Bruk en gaffel og løft opp en og en scampi av røren. Ha en og en scampi over i den varme oljen. Stek 7-8 stk om gangen.

7
Ferdig

Når scampiene har fått en fin, gylden farge, løftes de opp av oljen og legges på en rist med kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle under. Slik at oljen renner av.

8
Ferdig

Legg den ferdig stekte scampien på en tallerken og ha over chilimajones og koriander om du har det ?

9
Ferdig

Nyt denne deilige retten som siderett til sushi, med ris eller som snacks!

10
Ferdig

Scampiene kan også brukes i makiruller! Du finner full oppskrift på bloggen på spicy tempura scampi maki! ❤️

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Spicy tempura scampi maki
forrige
SPICY TEMPURA SCAMPI MAKI
neste
Verdens beste kyllingsuppe
Spicy tempura scampi maki
forrige
SPICY TEMPURA SCAMPI MAKI
neste
Verdens beste kyllingsuppe

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Denne blir perfekt hver gang for min del. Sikkert på at du har lest rett? 2,5 dl boblevann og ikke 25 dl boblevann?

Legg Til Din Kommentar

+