Ingredienser
-
500 gram frossen scampi
-
Tempurarøre
-
120 gram hvetemel
-
100 gram maizenna
-
2.5 dl farris/boblevann
-
1 ts bakepulver
-
0.5 ts chilipulverBruk mer om du ønsker den sterkere
-
salt og pepper
-
Chilimajones
-
200 gram majones
-
1 lime
-
1.5 ts chilipulver
-
Annet:
-
1 liter solsikke-/raps-/soyaolje til steking
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Noe av det jeg liker aller best når jeg spiser på sushirestaurant er de friterte scampiene! Her skal du få oppskrift på fantastisk gode tempura scampi med chilimajones!??
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
TIPS:
- Kjøp scampi som er merket med “ASC” sertifisert. Det betyr at de er sertifisert i henhold til bærekraftig produksjon og produsenten har en bevisst policy på å redusere skader på miljøet. Tin scampiene i kaldt vann (ved hurtitining) eller i kjøleskapet over natten.
TIPS TIL FRITERING:
- Ha klart et lokk som passer kjelen du skal fritere i. Hvis det skulle ta fyr, skal lokket skyves forsiktig oppå kjelen for å kvele flammer.
- ALDRI ha vann i varm olje. Da tar det fyr! Hvis det skulle begynne å brenne, se punktet over!
- Ikke forlat rommet når du har olje på komfyren! Du må alltid holde et øye med frityrkjelen.
- IKKE LA UNGER GJØRE DETTE ALENE!
- Når du er ferdig med friteringen, sett kjelen til sides og la oljen kjøle seg ned! IKKE HURTIGKJØL MED VANN!?
Ser det ikke godt ut? <3
Steg
1
Ferdig
|
Lag tempurarøreBland alle ingrediensene til tempurarøren godt sammen med en visp. La stå å svelle på benken mens du skreller scampi og lager chilimajones. Hvis du ikke vil lage tempurarøren selv, kan du kjøpe posen på bildet. Den blandes kun med vann, og da er røren klar. Fås kjøpt hos de fleste asiatiske matvarebutikker. |
2
Ferdig
|
Skrell scampi |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
FRITERING AV SCAMPI |
5
Ferdig
|
Ha nøytral olje i en kjele og varm opp. Sjekk at oljen er klar for fritering ved å stikke en tresleiv eller et annet treredskap ned i oljen. Hvis det starter å boble/frese umiddelbart, er oljen klar. Du kan også måle med et termometer. Oljen skal være 180-200 grader. Når oljen har oppnådd ønskelig temperatur, kan det være lurt å skru ned varmen til medium varme. Feks 4 av 9 i styrke. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Alt for mye av Farris og boblevann.
Denne blir perfekt hver gang for min del. Sikkert på at du har lest rett? 2,5 dl boblevann og ikke 25 dl boblevann?