Ingredienser
-
SALATEN:
-
800 gram salmalaks/laks beregnet for sushi
-
1 stk avokado
-
1 hel mango
-
1 stk granateple
-
2 pk småsalat/babyleafs
-
4 stk vårløk
-
1 agurk
-
1 potte fersk koriander
-
chilimajonesKjøp chiliaioli i butikken eller lag majones og tilsett hvitløk og chili
-
PONZUSAUS:
-
0.5 finhakket rød chili
-
2 finhakkede hvitløksfedd
-
2 dl soyasaus
-
3 ss riseddik
-
1 lime
-
2.5 ss sukker
-
RØDLØKSCHUTNEY/SYLTET RØDLØK
-
3 stk rødløk
-
1.5 sitron
-
4 ss sukker
Fremgangsmåte
Annonse
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
I et samarbeid med Christiania Glasmagasin har jeg laget en superfresh sommersalat med deilig salmalaks, syrlig rødløk og en utrolig god ponzusaus ♥
Til denne salaten er det to ting du må lage, og det kan gjerne lages klart dagen i forveien; ponzusaus og rødløkschutney. Du kan også velge å koke sushiris slik jeg gjorde, om du ønsker en litt mer mektig salat. Resten må kuttes, og dette kan også kuttes klart dagen før om du ønsker det. Husk å legg hver ingrediens i egen skål, dekk med plastikkfolie og sett kaldt i kjøleskapet.
Alle kjøkkenredskapene og serviset i dette innlegget er fra Christiania Glasmagasin, og fås kjøpt i deres nettbutikk eller vanlig butikk, sjekk hvor nærmeste Christiania Glasmagasin ligger!?
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Ser det ikke godt ut? 🙂
Steg
1
Ferdig
|
LAG RØDLØKSCHUTNEY |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
LAG PONZUSAUSFinhakk rød chili og hvitløk. Gjerne litt koriander også om du har det. Bland sammen alle ingrediensene til ponzusausen. Bruk kun saften fra limen. Rør godt slik at sukkeret løses opp. |
5
Ferdig
|
KOK SUSHIRISØnkser du sushiris til denne retten, kan det være lurt å gjøre det en halvtime før. Hvis risen kokes dagen i forveien, er det viktig at risen kjøles raskt ned og dekkes til før den settes i kjøleskapet. Kok sushiris etter anvisning på pakken. Bland sammen 5 ss riseddik med 1.5 ss sukker, som du heller over og blander forsiktig inn i risen med en slikkepott, når risen er ferdig kokt. (Noen eddiker til sushi er allerede tilsatt sukker og salt. Les på flasken), |
6
Ferdig
|
LAG SALATEN: |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Er det chili majones du har pyntet med på toppen ?
Ja det stemmer 🙂