SPICY TEMPURA SCAMPI MAKI

1 0
SPICY TEMPURA SCAMPI MAKI

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
500 gram rå scampi ASC vertifisert
1 agurk
Tempurarøre:
120 gram hvetemel
100 gram maizenna
1 ts bakepulver
2.5 dl farris/boblevann
0.5 ts chilipulver
salt og pepper
Chilimajones:
5 ss majones
1 ts chilipulver
1 lime
Sushiris:
4 dl geisha grøtris
6 dl kaldt vann
4 ss blue dragon riseddik
1.5 ss melis
0.5 ts salt
Annet:
1 liter solsikke-/raps-/soyaolje til steking
fersk koriander
syltet ingefær
wasabipaste
sesamfrø
Inneholder:
  • Gluten
  • Spicy
  • 1-2 timer
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • Tempurarøre:

  • Chilimajones:

  • Sushiris:

  • Annet:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Her skal du få steg-for-steg oppskrift på spicy tempura scampi maki! Det er litt jobb, men for dem som liker å lage mat, bruke litt tid og ende opp med et fantastisk resultat så anbefaler jeg å prøve! Dette er noe alle får til, man trenger bare litt tid. Sett av 1-2 timer, så har du god tid 🙂

Rullen består av tempura scampi (fritert), chilimajones, agurk og koriander, i tillegg til susiris og sesamfrø. Jeg bruker geisha sin grøtris, fremfor sushiris, da det er MYE billigere og det er samme ristype.

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

Ser det ikke godt ut? <3

Om du ikke orker å lage tempurarøren selv, går det an å bruke denne som kan kjøpes på de fleste innvandrerbutikker ?

 

(Visited 21 577 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag tempurarøre:

Visp godt sammen alle ingrediensene. Hvis det blir klumper, kan det være lurt å sile den. Når du har vispet sammen ingrediensene, sett den til sides, og la stå å svelle mens du gjør klart det andre. Den skal ha lik konsistens som en vaffelrøre.

2
Ferdig

Klargjør scampi:

Det er viktig å bruke rå scampi (ikke ferdig kokt/stekt). Jeg kjøper de som ligger i frysedisken og som er merket med "ASC" sertifisert. Det betyr at de er sertifisert i henhold til bærekraftig produksjon og produsenten har en bevisst policy på å redusere skader på miljøet. Tin scampiene i kaldt vann (ved hurtitining) eller i kjøleskapet over natten.

3
Ferdig

Skrell scampiene og skjær vekk skittstrengen.

4
Ferdig

Lag 4-5 snitt på innsiden av scampien og "knekk" scampiene bakover, slik at de blir rette og enklere å rulle i makirullen.

5
Ferdig

Sett scampien i kjøleskapet, enn så lenge.

6
Ferdig

Kok sushiris

Mål opp rett mengde med ris og ha over i en kjele/riskoker. Skyll risen med kaldt vann, helt til vannet er klart. Jeg pleier å fylle opp kjelen med vann, helle det ut og fylle opp med nytt vann. Dette gjentar jeg helt til vannet er helt klart (gjerne 8-10 ganger). Grunnen til at jeg gjør det er for å skylle vekk en del av stivelsen rundt risen, slik at den ikke skal bli så klissete. Når vannet er klart, hell av vannet og ha oppi rett mengde med vann.

7
Ferdig

Jeg bruker riskoker, og lar den koke til den er ferdig. Bruker du kjele kan det være lurt å koke opp på høy varme - til det begynner å koke. Rør litt rundt og skru ned varmen så det småkoker. Sett på lokk og la småkoke (uten å røre) i ca.15-20 minutter.

8
Ferdig

Når risen koker, blander du sammen riseddik, melis og salt i en liten skål. Rør godt slik at melis og salt løses opp i eddiken.

9
Ferdig

Når risen er ferdig kokt (test ved å smake - er riskornene litt harde, la stå noen minutter til på svak varme med lokk), hell risen over et fat eller ildfast form, for at den skal kjøles raskt ned. Hell over eddikblandingen og vend forsiktig inn i risen med en slikkepott.

10
Ferdig

Chilimajones:

Bland majones med limesaft, chilipulver og salt. Jeg hadde også oppi ett par ts med rød lodderogn, men dette er ikke nødvendig om du ikke har. Ha majonesen over i en sprøytepose eller i en skål.

11
Ferdig

Annet;

- Kutt agurk i tynne strimler, ca. like lange som bredden på nori-arket.
- Klipp vekk 1/4 av nori-arket - følg stripene på arket (jeg gjør dette fordi det kan fort bli litt for mye og rullene blir så store)
- Dekk en bambusmatte med plastikkfolie - så slipper risen å klistre seg fast

12
Ferdig

GJØR ALT KLART:

Nå har du chilimajones i en skål/sprøytepose. Risen er ferdig kokt og smakt til med eddiklaken. Agurken er kuttet i tynne strimler, og noriarkene er kuttet litt mindre. Finn frem en skål med vann til å dyppe fingertuppene i, slik at ikke risen fester seg til fingrene dine. Sesamfrø og koriander er også funnet frem. Gjør alt dette klart, før du setter i gang med å steke scampi.

13
Ferdig

Fritering av scampi:

Ha olje i en ren kjele og sett på medium-høy varme. Gjør klart en rist med tørkepapir/kjøkkenhåndkle under. Finn frem redskaper til å ta scampien opp av gryten med. Jeg bruker en fiskeøse med hull, slik at oljen renner av.

14
Ferdig

Test om oljen er varm nok ved å putte bakenden på en tresleiv eller en annen trepinne i gryten. Hvis den umiddelbart begynner å boble, er oljen varm nok. Hvis det ikke begynner å boble når du putter tresleiven oppi, er den ikke klar for fritering. Du kan også bruke termometer for å sjekke temperaturen - den skal være ca.180-200 grader. Ha et lokk tilgjengelig hvis det skulle ta fyr! ALDRI ha vann i varm olje for å kjøle ned oljen!

15
Ferdig

Ha scampiene oppi tempurarøren, og bland slik at alle scampiene blir dekket av røre.

16
Ferdig

Bruk gaffel og ta en og en scampi opp av røren, og legg de direkte i den varme oljen. Stek 6-7 stk om gangen.

17
Ferdig

Når scampiene har fått en gylden og fin stekeskorpe, løftes de opp av den varme oljen og legges direkte på en rist, slik at oljen renner av.

18
Ferdig

RULLING:

Legg nori-arket med den matte siden opp.

19
Ferdig

Dypp fingrene i vann og fordel risen utover arket. Press risen lett utover, ikke kna hardt slik at det blir hardt og kompakt.

20
Ferdig

Strø over sesamfrø

21
Ferdig

Løft opp arket med ris og sesamfrø, og snu rundt slik at risen blir liggende ned mot matten.

22
Ferdig

Legg scampi, agurk, koriander og chilimajones på langs

23
Ferdig

Bruk matten og rull det hele sammen. Sørg for at fyllet holdes i midten av rullen, og stram til slik at den festes godt på slutten av rullen

24
Ferdig

Når alle rullene er ferdige, kutt opp makirullene i passe tykke skiver. Bruk en skarp kniv, og tørk av kniven med en våt klut mellom hvert kutt, for at det ikke skal bli så mye søl.

25
Ferdig

Server med syltet ingefær, soyasaus og wasabi om du liker det. Topp også med rogn om du liker det :)

26
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
sashimisalat med rødløkschutney og ponzusaus
forrige
Sashimisalat med rødløkschutney og ponzusaus
neste
TEMPURA SCAMPI MED CHILIMAJONES
sashimisalat med rødløkschutney og ponzusaus
forrige
Sashimisalat med rødløkschutney og ponzusaus
neste
TEMPURA SCAMPI MED CHILIMAJONES

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar

+