Ingredienser
-
600 g ørret-/laksefilet
-
400 g kokte kikerter i lake
-
2 avokado
-
0.5 rødløk
-
200 g spinat
-
1 spisemoden mango
-
0.5 agurk
-
1 granateple
-
6 ss majones
-
1 ss srirachasaus (sterk chilisaus)
-
2 lime
-
Litt Blandingskrydder / grillkrydder
-
Litt olivenolje/raps, solsikke eller soya
-
Litt salt og pepper
-
Litt sesamfrø
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Denne oppskriften på ørretsalat med guacamole og sprøstekte kikerter, er helt super både som salat, men også inni wraps. Server til middag eller lunsj! Denne retten faller i smak for både store og små. Kombinasjonen av både søtt, salt og syrlig, gjør dette til en smakseksplosjon du kommer til å bli hekta på.
Bruk gjerne de grønnsakene du har tilgjengelig, men mango, granateplekjerner og guacamolen er viktig for smakens skyld. De sprøstekte kikertene er også et must, da de tilfører god krunsj og god smak til retten. Om du vil skippe kikertene, kan det være et alternativ med tortillachips.
Dette kan du preppe i forveien:
- Rens granateplekjernene
- Kutt agurk og mango
- Sprøstek kikertene
- Lag guacamole
- Lag chilimajonesen
Da gjenstår det bare å steke laksen og legge opp salaten i skåler ♥ er du glad i gode salater bør du teste ut oppskriften på denne digge BLT pastasalaten.
Håper du liker denne oppskriften på ørretsalat med guacamole og sprøstekte kikerter.
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 200 grader varmluftSil vekk laken på kikertene og skyll kikertene godt i kaldt vann. Tørk kikertene med kjøkkenpapir og ha de utover et stekebrett. Ringle over litt olje og krydder - bland godt sammen. Stek i ovnen på ca. 200 grader med varmluft, i ca. 20 minutter til de er sprøstekte. Vend litt om på kikertene underveis. |
2
Ferdig
|
Lag chilimajonesBland sammen majonesen, srirachaen og halvparten av limesaften. |
3
Ferdig
|
Lag guacamole |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Stek fiskenHa litt olje på ørretstykkene og strø over salt, pepper og krydder. Jeg bruker en blanding jeg har laget selv av paprikapulver, hvitløkspulver, salt og pepper. Stek i en varm stekepanne til de får en gyllen og fin stekeskorpe på den ene siden. Snu rundt og la steke litt videre, før du skrur ned varmen og lar den steke ferdig. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|