Ingredienser
-
500 gram hvetemel
-
3 dl vann
-
0.5 ss tørrgjær
-
6 ss olivenolje
-
1 ts sukker
-
1 ts salt
-
TOPPING:
-
Litt olivenolje
-
Litt maldonsalt
Fremgangsmåte
Minifocaccia er veldig godt, og helt supert å ha liggende i fryseren. Jeg bruker det til sandwicher, ved siden av supper, til pasta og tapas. Du kan lage de med maldonsalt eller med soltørkede, tomater og valgfrie urter som feks. rosmarin. Hvis du fryser de ned er det lurt å tine de på benken en times tid, før du varmer de 5 minutter i ovnen på 180 grader varmluft, slik at de blir sprø og god 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme. |
2
Ferdig
|
Ha lunkent vann, hvetemel, olivenolje, salt og gjær i en bakebolle og elt med eltekrok i ca. 5 minutter. |
3
Ferdig
|
La deigen heve på benken, dekket til med et rent kjøkkenhåndkle, i ca. 40 minutter. |
4
Ferdig
|
Del deigen i 8 like deler, og trill til de til runde boller. |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|