Ingredienser
-
2 stk focacciabrød
-
Sennepsdressing:
-
4 ss majones
-
2 ss ravigottesaus
-
1 ss rømme
-
1 ts grovkvernet pepper
-
0.5 ts salt
-
Fyll:
-
400 gram kyllingfilet
-
4 skiver bacon
-
blandet salat
-
0.5 løk
-
8 cherrytomater
-
Valgritt:
-
poteter
-
ketchup
Fremgangsmåte
Jeg blir så glad når jeg får servert en god sandwich med hjemmelaget brød, frisk dressing og andre gode smaker. Focacciasandwich med kylling, bacon og sennepsdressing er en veldig god lunsj, og kan også serveres til middag med litt stekte poteter ved siden av.
Du kan lage focacciabrødet selv ved å følge oppskriften jeg har lagt ut på bloggen. Hvis du ikke har mulighet til å lage focacciabrødet selv, anbefaler jeg deg å kjøpe focacciabrødet de selger på Rema1000. Det stekes i ovnen i 5 minutter og er et veldig godt alternativ. Et slikt focacciabrød holder til 4 porsjoner.
Steg
1
Ferdig
|
Kutt poteter og stek dette om du vil ha det ved siden av. |
2
Ferdig
|
Bland sammen ingrediensene til sennepsdressingen. Smak til med litt sitronsaft om du har det. Ravigottesaus får du kjøpt i alle dagligvarebutikker, og står i hyllen ved ketchup og dressinger (gul flaske). |
3
Ferdig
|
Stek bacon. Vask salat. Kutt løk og cherrytomater. |
4
Ferdig
|
Beregn 1 kyllingfilet pr. person. Del kyllingfileten på langs slik at de ikke blir så tykke. Ha på salt og pepper. |
5
Ferdig
|
Varm opp en stekepanne til den er god og varm. Ha på litt nøytral stekeolje og stek kyllingfiletene ett par minutter på hver side. Sett deretter på lokk på stekepannen og skru ned varmen. La kyllingen stå å "steke" seg ferdig. Ikke stek for lenge slik at den blir tørr. |
6
Ferdig
|
Varm focacciabrødene litt i ovnen. Del på langs og smør god med sennepsdressing på bunnen og toppen. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Denne gleder jeg meg til å prøve Ida! Jeg kan kanskje bytte til speltmel? Da får Christer spist den også 🙂
Jeg er litt usikker på det desverre 🙂 Men skal gi beskjed hvis jeg tester det ut 🙂