Bakt grønnsakssalat med fetaost og kylling

0 0
Bakt grønnsakssalat med fetaost og kylling

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
500 gram kyllingfilet
Litt olje til steking
Grønnsakene
300 gram poteter
3 store gulrøtter
2 store rødløk
300 gram sellerirot
En halv sitron
150 gram grønnkål
Annet
150 gram fetaost blokk
1 stk granateple
Litt salt og pepper
Inneholder:
  • Laktose

Ingredienser

  • Grønnsakene

  • Annet

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!♥

Jeg kan love deg at bakt grønnsakssalat med fetaost og kylling, kommer til å falle i smak. Dette er salaten jeg tyr til som tilbehør til grillmaten, men da uten kylling. Da griller jeg stenger av grønnsaker på grillen, kutter de opp og blander alt med fetaost og eventuelt ruccula og grønnkål. Denne salaten er mektig, i forhold til andre “vanlige salater”, så her er det ikke behov for brød ved siden av. På den andre siden skal det jo sies at godt brød og smør er digg til det meste, så det skader jo ikke 🙂

Bakt grønnsakssalat med fetaost og kylling

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

  • Kutt grønnsakene i grove biter. For at potetene ikke skal bli brune, kan det være lurt å legge disse for seg selv i en skål med kaldt vann i kjøleskapet.
  • Rens granateplet.

Det som gjenstår før servering:

  • Stek kyllingfiletene.
  • Stek grønnsakene i ovnen og vend inn fetaosten, grønnkålen og granateplet.

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

Tagg meg gjerne eller send meg bilde om du tester denne oppskriften på grønnsakssalat med fetaost og kylling ♥

(Visited 7 420 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Forvarm ovnen

Sett ovnen på 200 grader med varmluft

2
Ferdig

Bak grønnsakene

Kutt grønnsakene i terninger/grove biter (gulrøttene, potetene, selleriroten og rødløken). Ha de i en ildfast form, ringle over litt olje og strø over salt og pepper. Bland det godt sammen. Legg en halv sitron oppi formen og sett den inn i ovnen i ca. 30 minutter. Rør rundt på grønnsakene ett par ganger, underveis.

3
Ferdig

Stek kyllingfiletene

Varm opp en stekepanne med litt olje til den blir skikkelig god og varm. Strø salt på kyllingfiletene og stek de noen minutter på hver side, til en gyllen stekeskorpe. Skru ned varmen, til de er gjennomstekt. La kyllingfiletene hvile noen minutter før du kutter dem i store terninger.

4
Ferdig

Rens granateplet

Et lite tips er å kutte av toppen på granateplet, deretter lage noen snitt i skallet der hvor du ser de hvite skilleveggene går. Fyll så opp en bakebolle med kaldt vann og dra granateplet fra hverandre under vannet. Da ungår du at det spruter granateplejuice på klærne dine.

Løsne kjernene. Disse vil synke til bunn, mens skallet og rusk fra eplet vil flyte til toppen.

5
Ferdig

Bland sammen salaten

Når grønnsakene er møre, tar du den ildfaste formen ut av ovnen. Skvis sitronen over grønnsakene og smuldre over fetaostblokken. Rør dette godt rundt slik at fetaosten smelter inn i den varme grønnsaksblandingen. Ha deretter over grønnkålen og vend godt rundt på grønnsakene, til grønnkålen faller litt sammen.

6
Ferdig

Ha deretter oppi kyllingbitene og granateplekjernene.

7
Ferdig

Salaten serveres lun.

Håper du likte denne oppskriften :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Kylling og potetstappe med soya- og limesmør
forrige
Kylling og potetstappe med brokkolini og soya-limesmør
BLT pastasalat med kylling
neste
BLT pastasalat med kylling
Kylling og potetstappe med soya- og limesmør
forrige
Kylling og potetstappe med brokkolini og soya-limesmør
BLT pastasalat med kylling
neste
BLT pastasalat med kylling

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Nei, pleier ikke det for den er liksom så saftig med grønnsakene og fetaosten/sitronsaften. Men om du vil er det sikkert godt med litt hvitløksdressing på siden ☺️

Legg Til Din Kommentar

+