Ingredienser
-
500 gram kyllingfilet
-
Litt olje til steking
-
Grønnsakene
-
300 gram poteter
-
3 store gulrøtter
-
2 store rødløk
-
300 gram sellerirot
-
En halv sitron
-
150 gram grønnkål
-
Annet
-
150 gram fetaost blokk
-
1 stk granateple
-
Litt salt og pepper
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!♥
Jeg kan love deg at bakt grønnsakssalat med fetaost og kylling, kommer til å falle i smak. Dette er salaten jeg tyr til som tilbehør til grillmaten, men da uten kylling. Da griller jeg stenger av grønnsaker på grillen, kutter de opp og blander alt med fetaost og eventuelt ruccula og grønnkål. Denne salaten er mektig, i forhold til andre “vanlige salater”, så her er det ikke behov for brød ved siden av. På den andre siden skal det jo sies at godt brød og smør er digg til det meste, så det skader jo ikke 🙂
Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:
- Kutt grønnsakene i grove biter. For at potetene ikke skal bli brune, kan det være lurt å legge disse for seg selv i en skål med kaldt vann i kjøleskapet.
- Rens granateplet.
Det som gjenstår før servering:
- Stek kyllingfiletene.
- Stek grønnsakene i ovnen og vend inn fetaosten, grønnkålen og granateplet.
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Tagg meg gjerne eller send meg bilde om du tester denne oppskriften på grønnsakssalat med fetaost og kylling ♥
Steg
1
Ferdig
|
Forvarm ovnenSett ovnen på 200 grader med varmluft |
2
Ferdig
|
Bak grønnsakeneKutt grønnsakene i terninger/grove biter (gulrøttene, potetene, selleriroten og rødløken). Ha de i en ildfast form, ringle over litt olje og strø over salt og pepper. Bland det godt sammen. Legg en halv sitron oppi formen og sett den inn i ovnen i ca. 30 minutter. Rør rundt på grønnsakene ett par ganger, underveis. |
3
Ferdig
|
Stek kyllingfiletene |
4
Ferdig
|
Rens granatepletEt lite tips er å kutte av toppen på granateplet, deretter lage noen snitt i skallet der hvor du ser de hvite skilleveggene går. Fyll så opp en bakebolle med kaldt vann og dra granateplet fra hverandre under vannet. Da ungår du at det spruter granateplejuice på klærne dine. Løsne kjernene. Disse vil synke til bunn, mens skallet og rusk fra eplet vil flyte til toppen. |
5
Ferdig
|
Bland sammen salatenNår grønnsakene er møre, tar du den ildfaste formen ut av ovnen. Skvis sitronen over grønnsakene og smuldre over fetaostblokken. Rør dette godt rundt slik at fetaosten smelter inn i den varme grønnsaksblandingen. Ha deretter over grønnkålen og vend godt rundt på grønnsakene, til grønnkålen faller litt sammen. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Hei! Bruker du dressing eller annet tilbehør til denne retten?
Nei, pleier ikke det for den er liksom så saftig med grønnsakene og fetaosten/sitronsaften. Men om du vil er det sikkert godt med litt hvitløksdressing på siden ☺️