Ingredienser
-
MÅ KUTTES:
-
360 gram salmalaks
-
1 stk spisemoden mango
-
3 stk vårløk vårløk
-
1 stk agurk
-
2 stk avokado
-
RØDLØKSCHUTNEY:
-
2 stk store rødløk
-
4 ss sitron
-
2 ss sukker
-
SUSHIRIS:
-
4 dl sushirisDu kan bruke geisha grøtris i stedet for! Mye billigere og det b
-
5 dl vann
-
0.5 dl riseddik
-
2 ss sukker
-
1 liten ts salt
-
VALGFRITT TILBEHØR:
-
syltet ingefær
-
sesamfrø
-
soyasaus
-
lime
-
fersk koriander
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» litt lengre opp på siden her, så vil du få frem ingredienslisten! ☺️
Sushibowl med salmalaks er noe for deg som er glad i sushi! ♥ Det som er bra med sushibowl er at du kan ha oppi akkurat det du selv liker best! Hvis du skal ha gjester er det bare å koke ris, lage rødløkschutney og kutte alt klart i skåler, så kan gjestene lage sine egne sushibowls! ? Perfekt klubbmat eller hvis du skal ha venner på middag!
Her kan nesten alt lages klart dagen i forveien. Det vil si; alle grønnsakene kan kuttes og legges i skåler, rødløkschutney kan lages ferdig og risen kan kokes. Det eneste som bør kuttes opp like før maten skal serveres, er salmalaksen og avokadoen!
Følg steg for steg lengre ned i oppskriften, så har du plutselig servert tidenes beste og fineste sushibowl med salmalaks!?
Er du glad i tempura scampi?
Da bør du prøve ut denne oppskriften! Det er utrolig godt ved siden av sushibowl eller bare som snacks med deilig chilimayo! ?
Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ☺️❤️
Steg
1
Ferdig
|
Start med rødløkschutneyDenne må stå litt i kjøleskapet for å få frem smak og den knallrosa fargen, så start med denne! |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
Kutt frukt og grønnsakerFinsnitt vårløk. Ha i en skål og dekk med plastikkfolie. |
4
Ferdig
|
Kutt mango i terninger eller skiver. Ha i en skål og dekk med plastikkfolie. |
5
Ferdig
|
Skrell agurk. Del i to på langs og skrap ut det bløteste i midten av agurken med en skje. Kutt i terninger eller stenger. Legg i en skål og dekk med plastikkfolie. |
6
Ferdig
|
Kok sushirisMål opp ris og ha over i en kjele. Skyll med kaldt vann og rør litt rundt. Vannet vil bli hvitt og grumsete. Hell ut vannet (ikke risen), og fyll opp med kaldt vann igjen. Rør rundt og hell ut vannet. Gjenta prosessen helt til vannet er helt klart. Hell til slutt av alt vannet, og fyll opp med vann som er oppgitt i ingredienslisten. |
7
Ferdig
|
Sett risen på middels/høy varme til det begynner å koke. Rør en gang i bunn av kjelen så risen ikke setter seg fast. Sett på lokk og skru ned platen. Jeg har på 3 av 9 i styrke. La småkoke/trekke i ca. 20 minutter. Ikke rør i risen underveis. |
8
Ferdig
|
Mens risen koker, blander du sammen sukker, salt og riseddik. Rør sammen til sukkeret og saltet er oppløst. |
9
Ferdig
|
Når risen er ferdig kokt, heller du risen over i stor bakebolle. Bruk en slikkepott og vend inn litt og litt av riseddiken. Du skal ikke bruke alt, men bruk ca. litt over halvparten. Du skal ikke mose risen så vær forsiktig og vendt rundt slik at det blir godt blandet inn. |
10
Ferdig
|
TIPS!Det beste er om du koker og gjør risen klar like før servering, men du kan også lage den klar dagen i forveien. Da er det viktig å kjøle risen raskt ned etter du har vendt inn eddiken. Når risen er litt mer avkjølt så sett risen i kjøleskapet og ha den der frem til servering. |
11
Ferdig
|
KUTT LAKS OG AVOKADOLaks og avokado pleier jeg å vente med å skjære opp til rett før servering. Fisken er best når den er helt fersk og avokadoen blir fort brun hvis du kutter den lenge før. Kutt fisken i 0,5 cm tykke skiver, eller del i terninger. Del avokadoen i to, fjern steinen og ta avokadoen ut av skallet med en spiseskje. Del deretter avokadoen i skiver. |
12
Ferdig
|
Server alt i skåler på bordet, eller legg opp på tallerkener til gjestene dine. |
13
Ferdig
|