Sushibowl med salmalaks

0 0
Sushibowl med salmalaks

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
MÅ KUTTES:
360 gram salmalaks
1 stk spisemoden mango
3 stk vårløk vårløk
1 stk agurk
2 stk avokado
RØDLØKSCHUTNEY:
2 stk store rødløk
4 ss sitron
2 ss sukker
SUSHIRIS:
4 dl sushiris Du kan bruke geisha grøtris i stedet for! Mye billigere og det b
5 dl vann
0.5 dl riseddik
2 ss sukker
1 liten ts salt
VALGFRITT TILBEHØR:
syltet ingefær
sesamfrø
soyasaus
lime
fersk koriander
  • 45
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • MÅ KUTTES:

  • RØDLØKSCHUTNEY:

  • SUSHIRIS:

  • VALGFRITT TILBEHØR:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» litt lengre opp på siden her, så vil du få frem ingredienslisten! ☺️

Sushibowl med salmalaks er noe for deg som er glad i sushi! ♥ Det som er bra med sushibowl er at du kan ha oppi akkurat det du selv liker best! Hvis du skal ha gjester er det bare å koke ris, lage rødløkschutney og kutte alt klart i skåler, så kan gjestene lage sine egne sushibowls! 😍 Perfekt klubbmat eller hvis du skal ha venner på middag!

Her kan nesten alt lages klart dagen i forveien. Det vil si; alle grønnsakene kan kuttes og legges i skåler, rødløkschutney kan lages ferdig og risen kan kokes. Det eneste som bør kuttes opp like før maten skal serveres, er salmalaksen og avokadoen!

Følg steg for steg lengre ned i oppskriften, så har du plutselig servert tidenes beste og fineste sushibowl med salmalaks!😍

Sushibowl med salmalaks
Er du glad i tempura scampi?

Da bør du prøve ut denne oppskriften! Det er utrolig godt ved siden av sushibowl eller bare som snacks med deilig chilimayo! 😍

Tempura scampi med chilimajones

Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ☺️❤️

(Visited 17 632 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Start med rødløkschutney

Denne må stå litt i kjøleskapet for å få frem smak og den knallrosa fargen, så start med denne!

2
Ferdig

Finkutt rødløk. Ha i en liten kjele med sukker og sitronsaft. Bruk en slikkepott og rør rundt. Varm opp til det begynner å småkoke. La koke 1-2 minutter, før du har det over i en skål. La den kjøle seg litt ned på benken, før du dekker med plastikkfolie og setter i kjøleskapet.

3
Ferdig

Kutt frukt og grønnsaker

Finsnitt vårløk. Ha i en skål og dekk med plastikkfolie.

4
Ferdig

Kutt mango i terninger eller skiver. Ha i en skål og dekk med plastikkfolie.

5
Ferdig

Skrell agurk. Del i to på langs og skrap ut det bløteste i midten av agurken med en skje. Kutt i terninger eller stenger. Legg i en skål og dekk med plastikkfolie.

6
Ferdig

Kok sushiris

Mål opp ris og ha over i en kjele. Skyll med kaldt vann og rør litt rundt. Vannet vil bli hvitt og grumsete. Hell ut vannet (ikke risen), og fyll opp med kaldt vann igjen. Rør rundt og hell ut vannet. Gjenta prosessen helt til vannet er helt klart. Hell til slutt av alt vannet, og fyll opp med vann som er oppgitt i ingredienslisten.

7
Ferdig

Sett risen på middels/høy varme til det begynner å koke. Rør en gang i bunn av kjelen så risen ikke setter seg fast. Sett på lokk og skru ned platen. Jeg har på 3 av 9 i styrke. La småkoke/trekke i ca. 20 minutter. Ikke rør i risen underveis.

8
Ferdig

Mens risen koker, blander du sammen sukker, salt og riseddik. Rør sammen til sukkeret og saltet er oppløst.

9
Ferdig

Når risen er ferdig kokt, heller du risen over i stor bakebolle. Bruk en slikkepott og vend inn litt og litt av riseddiken. Du skal ikke bruke alt, men bruk ca. litt over halvparten. Du skal ikke mose risen så vær forsiktig og vendt rundt slik at det blir godt blandet inn.

10
Ferdig

TIPS!

Det beste er om du koker og gjør risen klar like før servering, men du kan også lage den klar dagen i forveien. Da er det viktig å kjøle risen raskt ned etter du har vendt inn eddiken. Når risen er litt mer avkjølt så sett risen i kjøleskapet og ha den der frem til servering.

11
Ferdig

KUTT LAKS OG AVOKADO

Laks og avokado pleier jeg å vente med å skjære opp til rett før servering. Fisken er best når den er helt fersk og avokadoen blir fort brun hvis du kutter den lenge før. Kutt fisken i 0,5 cm tykke skiver, eller del i terninger. Del avokadoen i to, fjern steinen og ta avokadoen ut av skallet med en spiseskje. Del deretter avokadoen i skiver.

12
Ferdig

Server alt i skåler på bordet, eller legg opp på tallerkener til gjestene dine.

13
Ferdig

Strø over sesamfrø og server med soyasaus blandet med litt limesaft.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Indisk butter chicken
forrige
INDISK BUTTER CHICKEN
torsk med ertepuré og tørrfisksnacks
neste
Torsk med ertepuré og tørrfisksnacks
Indisk butter chicken
forrige
INDISK BUTTER CHICKEN
torsk med ertepuré og tørrfisksnacks
neste
Torsk med ertepuré og tørrfisksnacks

Legg Til Din Kommentar

+