Ingredienser:
-
600 g kyllingfilet
-
1 ss revet ingefær
-
1 ss gult karripulver
-
1 blomkål
-
Suppebase
-
0.5 purreløk
-
2 gulrøtter
-
1.5 rødløk/løk
-
0.5 squash
-
1 paprika
-
3 sjampinjonger
-
1 terning kyllingkraft/kyllingbuljong
-
10 dl vann
-
4 dl kokosmelk
-
4 ss creme fraiche
-
Annet
-
Litt salt og pepper
-
Noen ss olivenolje/raps, solsikke eller soya
Før du starter:
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Her om dagen lagde jeg kylling- og blomkålsuppe med ingefær og kokosmelk, på rester jeg hadde i kjøleskapet. Selve suppebasen består av en haug med ovnsbakte grønnsaker, som jeg kjører glatt med en stavmikser i kyllingkraft, kokosmelk og creme fraiche.
I ingredienslisten finner du alle grønnsakene jeg brukte i suppa, men om du ikke har noe av det eller har andre type grønnsaker så går dette fint. Bruk det du har ❤️
Dette kan du preppe i forveien:
- Kutt og bak grønnsakene i ovnen – kjør glatt med varm kyllingkraft/buljong, kokosmelk og creme fraiche
- Kutt blomkålbuketter
- Kutt og marinér kyllingen
Da gjenstår det bare å varme opp suppebasen, steke kyllingbitene og blomkålen ett par minutter og la de trekke ferdig i sausen.
Håper du liker denne oppskriften på kylling- og blomkålsuppe med ingefær og kokosmelk. Hvis du er glad i gode supper har jeg mange andre suppeoppskrifter på bloggen, som denne supergode kyllingsuppa❤️
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer! Tagg meg gjerne eller send meg bilde om du tester denne oppskriften🫶🏼
Fremgangsmåte:
|
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 220 grader med varmluft |
|
2
Ferdig
|
|
|
3
Ferdig
|
Kutt blomkålen i passe store buketter og legg til sides på en tallerken. |
|
4
Ferdig
|
|
|
5
Ferdig
|
Varm opp en romslig gryte og ha i litt olje. Vent til gryta er varm, før du har oppi de marinerte kyllingbitene. La de steke ett minutt på den ene siden til de begynner å få god farge. Tilsett blomkålbukettene og la de steke med kyllingen et halvt minutt. Ikke la kyllingbitene gjennomstekes, de skal trekke ferdig i suppa. Legg kyllingen og blomkålen over på en tallerken. |
|
6
Ferdig
|
|
|
7
Ferdig
|







