Ingredienser
-
8 stk rispapir
-
600 gram (med skall) ferske reker
-
2 stk gulrot
-
0.5 sommerkål/nykål/crispysalat
-
8 ts sesamfrø
-
1 pk glassnudler
-
1 ss Soyasaus (midre salt/less salt)Kikkoman soyasaus med grønt lokk
-
fersk koriander
-
SOYA-CHILIDIPP
-
5 ss sweet chili saus
-
5 ss less salt soyasausKikkoman soyasaus med grønt lokk
-
0.5 lime
-
skiver rød chilikan sløyfes
-
1 ss sesamfrø
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Sommerruller med reker og grønnsaker, servert med soya-chilidipp! ❤️
Disse rullene har mange ulike navn; sommerruller, vietnamesiske vårruller, myke vårruller eller ferske vårruller! En skikkelig frisk og god rett som passer perfekt til å servere i klubb, som forrett, til lunsj eller som en av flere retter på tapasbordet! Hvis du skal servere disse i feks. klubb, kutter du og gjør alt klart på forhånd, så kan alle rulle sine egne sommerruller med valgfritt fyll.
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
I denne oppskriften har jeg regnet 4 stk pr. person. Hvis du skal servere disse som forrett, holder det med 1-2 pr. person.
TIPS TIL ANNET FYLL:
- Rå laks (sashimi), avokado, nudler, sesamfrø, agurk og koriander
- Reker, mango, avokado, nudler, salat, sesamfrø og koriander
- Kylling, agurk, gulrøtter, nudler, vårløk og mango
- Scampi (stekt eller friterte), sushiris, avokado, agurk og koriander
Pakken med rispapir ser slik ut:
Steg
1
Ferdig
|
Gjør klar alle ingrediensene |
2
Ferdig
|
Kok nudleneKok opp vann i en kjele. Når vannet koker, ha nudlene oppi, og kok i 3-4 minutter. Hell nudlene over i et dørslagsil, og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Bruk en ren saks og klipp nudlene i kortere strimler og bland så 1 ss med soyasaus inn i nudlene. Legg nudlene i en skål, dekk til med plastikk/lokk og sett i kjøleskapet, imens du gjør klar de andre ingrediensene. |
3
Ferdig
|
Kutt gulrøtter i tynne strimler |
4
Ferdig
|
Kutt kål/salat |
5
Ferdig
|
Stek/rist sesamfrø |
6
Ferdig
|
Skrell rekene |
7
Ferdig
|
Sett frem alle ingrediensene |
8
Ferdig
|
Brett sommerrulleneLegg ETT rispapir i vannet om gangen, i ca 20-30 sekunder til papiret blir litt bløtere (det skal bli litt seigt i konsistensen). Pass på at det ikke ligger for lenge i vannet, slik at det blir altfor bløtt/geleaktig. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
Legg rullene med litt mellomrom på en talerken, gjerne med litt bakepapir i bunn. |
12
Ferdig
|
Lag soya-chilidippBland sammen sweet chilisaus, soyasaus (less salt), saft fra lime, sesamfrø og skiver av fersk rød chili. Du kan droppe chili om du ikke liker det så sterkt. Dette bestemmer du selv. |
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
|
15
Ferdig
|