Sommerruller med reker og grønnsaker
med sesamfrø og soya-chilidipp

0 0
Sommerruller med reker og grønnsaker

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
8 stk rispapir
600 gram (med skall) ferske reker
2 stk gulrot
0.5 sommerkål/nykål/crispysalat
8 ts sesamfrø
1 pk glassnudler
1 ss Soyasaus (midre salt/less salt) Kikkoman soyasaus med grønt lokk
fersk koriander
SOYA-CHILIDIPP
5 ss sweet chili saus
5 ss less salt soyasaus Kikkoman soyasaus med grønt lokk
0.5 lime
skiver rød chili kan sløyfes
1 ss sesamfrø
  • 1.5 time
  • Porsjoner 2
  • Middels

Ingredienser

  • SOYA-CHILIDIPP

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Sommerruller med reker og grønnsaker, servert med soya-chilidipp! ❤️

Disse rullene har mange ulike navn; sommerruller, vietnamesiske vårruller, myke vårruller eller ferske vårruller! En skikkelig frisk og god rett som passer perfekt til å servere i klubb, som forrett, til lunsj eller som en av flere retter på tapasbordet! Hvis du skal servere disse i feks. klubb, kutter du og gjør alt klart på forhånd, så kan alle rulle sine egne sommerruller med valgfritt fyll.

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Sommerruller med reker og grønnsaker

I denne oppskriften har jeg regnet 4 stk pr. person. Hvis du skal servere disse som forrett, holder det med 1-2 pr. person.

TIPS TIL ANNET FYLL:

  • Rå laks (sashimi), avokado, nudler, sesamfrø, agurk og koriander
  • Reker, mango, avokado, nudler, salat, sesamfrø og koriander
  • Kylling, agurk, gulrøtter, nudler, vårløk og mango
  • Scampi (stekt eller friterte), sushiris, avokado, agurk og koriander

Sommerruller med reker og grønnsaker

Pakken med rispapir ser slik ut:

(Visited 970 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Gjør klar alle ingrediensene

I stegene under, forklarer jeg hvordan du skal kutte grønnsakene, koke nudlene og riste sesamfrøene. Hvis du vil hoppe over det, kan du gå rett til steg nr.7 som viser hvordan du bretter og hvordan du lager dippen!

2
Ferdig

Kok nudlene

Kok opp vann i en kjele. Når vannet koker, ha nudlene oppi, og kok i 3-4 minutter. Hell nudlene over i et dørslagsil, og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Bruk en ren saks og klipp nudlene i kortere strimler og bland så 1 ss med soyasaus inn i nudlene.

Legg nudlene i en skål, dekk til med plastikk/lokk og sett i kjøleskapet, imens du gjør klar de andre ingrediensene.

3
Ferdig

Kutt gulrøtter i tynne strimler

Skrell gulrøttene. Del en gulrot i to.
1. Kutt av den ene siden på gulroten, som på første bildet over.
2. Legg den flate siden ned, slik at gulroten ligger stødig på skjærebrettet, og kutt tynne skiver av gulroten.
3. Legg deretter alle skivene oppå hverandre.
3. Kutt deretter i tynne strimler.

4
Ferdig

Kutt kål/salat

Kutt kål i tynne strimler og skyll i kaldt vann. Du kan bruke den type salat eller kål du liker best, eller har tilgjengelig. Det er godt med både crispy salat, isbergsalat, nykål/sommerkål.

5
Ferdig

Stek/rist sesamfrø

Ha lyse sesamfrø i en tørr, varm stekepanne. Stek ett par minutter, under stadig omrøring så de ikke svir seg. Stek til de er gyldenbrune som på bildet.

6
Ferdig

Skrell rekene

7
Ferdig

Sett frem alle ingrediensene

Legg alle ingrediensene i ulike skåler. Kok opp vann og ha over i en stor bakebolle (denne skal brukes til å dyppe rispapiret oppi).

8
Ferdig

Brett sommerrullene

Legg ETT rispapir i vannet om gangen, i ca 20-30 sekunder til papiret blir litt bløtere (det skal bli litt seigt i konsistensen). Pass på at det ikke ligger for lenge i vannet, slik at det blir altfor bløtt/geleaktig.

9
Ferdig

Legg det bløte rispapiret på en tallerken og legg ønsket fyll i midten som på bildene over.

(Jeg legger rekene i bunn, slik at de synes igjennom når rullen er ferdig).

10
Ferdig

1. Brett inn kantene fra hver side.
2. Brett deretter papiret godt over fyllet.
3. Rull deretter siste del av rullen. Prøv å få ut luften fra rullen og stram så godt du klarer.

11
Ferdig

Legg rullene med litt mellomrom på en talerken, gjerne med litt bakepapir i bunn.

12
Ferdig

Lag soya-chilidipp

Bland sammen sweet chilisaus, soyasaus (less salt), saft fra lime, sesamfrø og skiver av fersk rød chili. Du kan droppe chili om du ikke liker det så sterkt. Dette bestemmer du selv.

13
Ferdig

Server sommerrullene med soya-og chilidippen!

14
Ferdig

Ser det ikke godt ut? <3

15
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kyllingfilet med brie og sweet-chilisaus
eggesalat
neste
Eggesalat
forrige
Kyllingfilet med brie og sweet-chilisaus
eggesalat
neste
Eggesalat

Legg Til Din Kommentar