Ingredienser
-
75 gram Oh my cod - tørrfisksnacks
-
2 porsjoner Fersk torskefilet
-
Ertepuré:
-
350 gram frosne erter
-
1.5 dl hvitvin
-
3 stk sjalottløk
-
1 stk hvitløksfedd
-
2 ss meierismør
-
Smørsaus:
-
3 dl kremfløte
-
3 stk sjalottløk
-
150 gram meierismør
-
en liten bunt fersk gressløk
-
4 ss sitronsaft
-
Valgfritt tilbehør:
-
Amandinepoteter
-
asparges
Fremgangsmåte
Reklame – Tuvsjyen Saltstraumen
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» litt lengre opp på siden her, så vil du få frem ingredienslisten!
Det er ikke ofte jeg legger ut reklameinnlegg her på bloggen, men da Tuvsjyen tok kontakt med meg om et samarbeid, ble jeg så nysgjerrig. De som kjenner meg vet at jeg er utrolig glad i fisk, og jeg har masse erfaring i å lage spennende fiskeretter fra de ulike restaurantene jeg har jobbet på. Det finnes så utrolig mange sauser, tilbehør og ulike kombinasjoner som passer til fisk. Når jeg fikk vite om tørrfiskesnacksen til Tuvsjyen, synes jeg dette hørtes spennende og godt ut. Det første som slo meg var å lage torsk med ertepuré og tørrfisksnacks!
Litt om produktet: “Oh my cod” er et innovativt, sunt og smakfullt proteinsnacks av tørket torsk. Her tas tørrfisken til nye høyder, da den er krydret med sukkertare og havsalt som er utvunnet i Saltstraumen. Tørrfisksnacksen kan spises som den er og smaker utrolig godt ved siden av øl. Den kan også benyttes på og i ulike matretter som fingermat/tapas, som topping på fiskeretter, supper, salater og pasta. Jeg skulle ønske dette produktet var på markedet, da jeg jobbet på restaurant! Da skulle jeg brukt det på mange ulike retter som et sprøtt og salt innslag! Du kan bestille snacksen her.
Her skal du få oppskriften på torsk med ertepuré og tørrfisksnacks! Jeg synes denne retten ble utrolig god da man får det salte fra tørrfisksnacksen, det søte fra ertepuréen og syrligheten fra smørsausen! Følg steg for steg fremgangsmåte, så kommer du deg i mål med en nydelig rett, som både du og dine gjester vil bli imponert over.
Ta kontakt om det er noe du lurer på – følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter❤️
Steg
1
Ferdig
|
Start med å finne frem og gjøre klar alle ingrediensene. Du kan starte med å sette på poteter til koking, om du ønsker å ha det til som metningsgarnityr. |
2
Ferdig
|
Lag ertepuré: |
3
Ferdig
|
Ha alt over i en blender sammen med smør og et par klyper med salt. Kjør lenge, til puréen blir glatt! Tilsett litt vann om den blir for tykk. Smak til med mer salt om den trenger det. Ha puréen over i en kjele og varm opp rett før servering. Den trenger ikke så på varmen hele tiden mens du lager de andre tingene, da vil grønnfargen bli litt blass. |
4
Ferdig
|
Lag smørsaus:Ha fløte og finhakket sjalottløk i en kjele med høye kanter slik at fløten ikke koker over. Kok på høy varme i noen minutter, til fløten blir redusert og tykkere i konsistensen. Trekke kjelen vekk fra varmen, og visp inn litt og litt smør. Sausen skal ikke koke etter dette, da kan den skille seg. Du kan varme den forsiktig opp. Ha i finhakket gressløk og sitronsaft før servering, og smak til med salt og finkvernet sort pepper. |
5
Ferdig
|
Stek fisk:Sett ovnen på 180 grader, varmluft eller over- og undervarme. Ha salt på begge sidene av fiskefileten. Ha 4 ss stekeolje i en stekepanne og varm den godt opp. Ha fiskefiletene i stekepannen og ha på høy varme. La de ligge å steke uten at du snur de rundt, i ca. tre minutter. Når fiskestykkene har fått en gylden stekeskorpe på den ene siden, legg fisken over i en ildfast form med stekeskorpen opp, og sett i forvarmet ovn i 3-4 minutter. Ta fisken ut og la den hvilke noen minutter på benken, mens du forsiktig varmer opp puréen og sausen. |
6
Ferdig
|
Ønsker du asparges til, koker du disse ett minutt i kjelen med potetene, før du siler vekk vannet. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|