Torsk med ertepuré og tørrfisksnacks

0 0
Torsk med ertepuré og tørrfisksnacks

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
75 gram Oh my cod - tørrfisksnacks
2 porsjoner Fersk torskefilet
Ertepuré:
350 gram frosne erter
1.5 dl hvitvin
3 stk sjalottløk
1 stk hvitløksfedd
2 ss meierismør
Smørsaus:
3 dl kremfløte
3 stk sjalottløk
150 gram meierismør
en liten bunt fersk gressløk
4 ss sitronsaft
Valgfritt tilbehør:
Amandinepoteter
asparges
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 1 time
  • Porsjoner 2
  • Middels

Ingredienser

  • Ertepuré:

  • Smørsaus:

  • Valgfritt tilbehør:

Fremgangsmåte

Del

Reklame – Tuvsjyen Saltstraumen 

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» litt lengre opp på siden her, så vil du få frem ingredienslisten!

Det er ikke ofte jeg legger ut reklameinnlegg her på bloggen, men da Tuvsjyen tok kontakt med meg om et samarbeid, ble jeg så nysgjerrig. De som kjenner meg vet at jeg er utrolig glad i fisk, og jeg har masse erfaring i å lage spennende fiskeretter fra de ulike restaurantene jeg har jobbet på. Det finnes så utrolig mange sauser, tilbehør og ulike kombinasjoner som passer til fisk. Når jeg fikk vite om tørrfiskesnacksen  til Tuvsjyen, synes jeg dette hørtes spennende og godt ut. Det første som slo meg var å lage torsk med ertepuré og tørrfisksnacks!

Litt om produktet: “Oh my cod” er et innovativt, sunt og smakfullt proteinsnacks av tørket torsk. Her tas tørrfisken til nye høyder, da den er krydret med sukkertare og havsalt som er utvunnet i Saltstraumen. Tørrfisksnacksen kan spises som den er og smaker utrolig godt ved siden av øl. Den kan også benyttes på og i ulike matretter som fingermat/tapas, som topping på fiskeretter, supper, salater og pasta. Jeg skulle ønske dette produktet var på markedet, da jeg jobbet på restaurant! Da skulle jeg brukt det på mange ulike retter som et sprøtt og salt innslag!  Du kan bestille snacksen her.

Torsk med ertepure og tørrfisksnacks

torsk med ertepuré og tørrfisksnacks

Her skal du få oppskriften på torsk med ertepuré og tørrfisksnacks! Jeg synes denne retten ble utrolig god da man får det salte fra tørrfisksnacksen, det søte fra ertepuréen og syrligheten fra smørsausen!  Følg steg for steg fremgangsmåte, så kommer du deg i mål med en nydelig rett, som både du og dine gjester vil bli imponert over.

Ta kontakt om det er noe du lurer på – følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter❤️

(Visited 10 061 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Start med å finne frem og gjøre klar alle ingrediensene. Du kan starte med å sette på poteter til koking, om du ønsker å ha det til som metningsgarnityr.

2
Ferdig

Lag ertepuré:

Stek finhakket sjalottløk og hvitløk i en kjele med litt olje til løken begynner å bli blank. Ha deretter på hvitvin og la det koke i ett par minutter. Ha deretter oppi de frosne ertene, rør rundt og la koke under lokk i maks ett minutt! (Koker man de lenger, vil den fine grønnfargen forsvinne).

3
Ferdig

Ha alt over i en blender sammen med smør og et par klyper med salt. Kjør lenge, til puréen blir glatt! Tilsett litt vann om den blir for tykk. Smak til med mer salt om den trenger det. Ha puréen over i en kjele og varm opp rett før servering. Den trenger ikke så på varmen hele tiden mens du lager de andre tingene, da vil grønnfargen bli litt blass.

4
Ferdig

Lag smørsaus:

Ha fløte og finhakket sjalottløk i en kjele med høye kanter slik at fløten ikke koker over. Kok på høy varme i noen minutter, til fløten blir redusert og tykkere i konsistensen. Trekke kjelen vekk fra varmen, og visp inn litt og litt smør. Sausen skal ikke koke etter dette, da kan den skille seg. Du kan varme den forsiktig opp. Ha i finhakket gressløk og sitronsaft før servering, og smak til med salt og finkvernet sort pepper.

5
Ferdig

Stek fisk:

Sett ovnen på 180 grader, varmluft eller over- og undervarme. Ha salt på begge sidene av fiskefileten. Ha 4 ss stekeolje i en stekepanne og varm den godt opp. Ha fiskefiletene i stekepannen og ha på høy varme. La de ligge å steke uten at du snur de rundt, i ca. tre minutter. Når fiskestykkene har fått en gylden stekeskorpe på den ene siden, legg fisken over i en ildfast form med stekeskorpen opp, og sett i forvarmet ovn i 3-4 minutter. Ta fisken ut og la den hvilke noen minutter på benken, mens du forsiktig varmer opp puréen og sausen.

6
Ferdig

Ønsker du asparges til, koker du disse ett minutt i kjelen med potetene, før du siler vekk vannet.

7
Ferdig

Legg opp på tallerken og strø over tørrfisksnacksen!

8
Ferdig

Ikke bare er tørrfisksnacksen god på smak, det tilfører også retten crunch og tekstur!

9
Ferdig

Perfekt som snacks ved siden av øl, for de som er glad i det!

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Sushibowl med salmalaks
neste
Mangochutney med chili
forrige
Sushibowl med salmalaks
neste
Mangochutney med chili

Legg Til Din Kommentar

+