Gunnars Fiskelykke – Overnatting på Barøy fyr

Reklame for Gunnars Fiskelykke

Ett litt annerledes innlegg fra meg denne gangen! Jeg som til vanlig bare legger ut oppskrifter og tips til enklere matlaging, tenkte at Ida Maries mat handler om mer enn bare oppskriftene jeg utvikler! Det handler også i bunn og grunn om min interesse for råvarer og ingredienser jeg selv finner i naturen som sopp, bær, fisk og skalldyr, i tillegg til restaurantbesøk og gode matopplevelser sammen med venner og familie! Jeg har lyst til å dele litt mer enn bare oppskrifter fremover, og starter derfor med dette innlegget fra min sommerferie i Nord-Norge – nærmere bestemt Lødingen!

Jeg var så heldig å kommer i kontakt med Gunnars Fiskelykke og fikk oppleve å overnatte i fyrvokterboligen på en Barøy utenfor Lødingen ❤️ Her ligger en video jeg la ut på YouTube.

GUNNARS FISKELYKKE:

Gunnars fiskelykke legger til rette for gode fiskeopplevelser utenfor Lødingen, der Vestfjorden, Tysfjorden, Ofotfjorden, Efjorden og Tjelsundet møtes. Her tilbyr Gunnar nordnorske fiskeeventyr med stødige og godt utstyrte båter, med ekkolodd, kart-plottere, sløyebenk i båten og alt du kan trenge av fiskeutstyr, redningsvester, kniver etc.

Gunnar tilbyr også guidede fisketurer, ørnsafari, omvisning på Barøy fyr og i området rundt Lødingen/Barøy. Han byr på spennende historier og er svært opptatt av at kundene skal få gode natur- og fiskeopplevelser – Han er derfor ikke vond å be når det kommer til tips til hemmelige og gode fiskeplasser ?

Forutenom solide og gode fiskebåter, guidede fisketurer og ørnsafari, legger Gunnar også til rette for overnatting i fyrvokterboligen Barøy, noe vi var så utrolig heldige å få oppleve! Jeg kan med hånden på hjerte si at dette er en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme – og at jeg har hatt min beste sommerferie noensinne! Vi gleder oss stort til neste tur nordover! ♥

Gunnars fiskelykke

LØDINGEN:

Lødingen ligger ca. 1 times kjøretur fra Evenes flyplass og har flere overnattingsmuligheter som hotell, motell, AirBnB leiligheter og Lødingen Camping – som ligger på båthavna der Gunnar leier ut båtene sine i fra. Ønsker du å legge sommerferien din til Lofoten-området, kan jeg anbefale deg å ta turen til Lødingen. Der er det billige overnattingsmuligheter og du kan lett oppsøke de kjente byene og stedene rundt omkring i Lofoten med bil. Fra Lødingen tar det 1 time med bil til Sortland, 1 time til Harstad, 1,5 time til Svolvær og 2 timer til Henningsvær.

Gunnars Fiskelykke
Lødingen båthavn

BARØY

Vi leide båt av Gunnar fra Lødingen båthavn, og vi ble guidet over fjorden til Barøy! Det var rolig på sjøen og turen fra Lødingen til Barøy tok rundt 10-15 minutter. Er det mer vind og store bølger, kan du beregne 20-30 minutter over med båt.

På Barøy er det stor brygge og tilhørende naust som Gunnar har fyllt med alt som trengs av fiskestenger, reinsdyrskinn, bålpanner, kniver, vanndunker, fakler osv.

Ved naustet er det fint å sitte ute og nyte lange kvelder på brygga med god mat og drikke.

Første kvelden vi kom, spiste vi reker! Så idyllisk og koselig, med måkeskrik og lyden av havet!

På vei ut forberedte Gunnar oss på at nå skulle vi ut på “Farmen” og det var jammen meg ikke langt i fra! Det var virkelig så idyllisk både inne og utenfor fyrvokterboligen! ?

FYRVOKTERBOLIGEN:

For en utrolig koselig og fin plass!! Den nydelige utsikten utover Lødingen, ofotoen og Loftofen. Det gamle i huset er bevart, og man kan finne alt fra fyrvokterens sko, til matvarer fra 50-tallet, gamle malerier, bilder og skrivebøker fra fyrvokterne som bodde der før!

MAT

Det ble tilsammen tre dager på øya, noe som betyr at vi også spiste masse god mat! Av multer vi fant på øya lagde vi deilig multesyltetøy! Da moste vi litt multer med en gaffel og tilsatte sukker til det smakte godt?

Smakte nydelig på nystekte vafler med rømme! Oppskrift på det jeg mener er verdens beste vafler finner du her! ?

Vi spiste også mye annen god mat der ute, som deilig Fish and Chips laget på fersk torsk fisket rett utenfor Barøy, med deilig remulade. Oppskrift finner du her!

For de som kjenner meg vet at jeg elsker karri! Derfor lagde jeg også min populære kyllingsuppe med karri, bare at jeg byttet ut kylling med biter av breiflabbhale! Oppskrift på suppen finner du her! Ha biter av breiflabb i helt på slutten, noen få minutter før servering! ❤️


Alt i alt hadde vi en helt fantastisk opplevelse fra start til slutt, med mange flotte turer på sjøen med masse fisking og utflukter til andre øyer i nærområdet! Vi var heldige å oppleve utrolig masse disse dagene, en opplevlse av de skjeldne!

Vi satt ikke bare igjen med gode opplevelser, vi satt også igjen med mange kg fisk, som jeg filiterte, vakumerte og frøys ned! Noe ble det fiskekaker av ☺️

Neste gang du er i Lofoten-området anbefaler jeg på det sterkeste å ta kontakt med Gunnars fiskelykke for en skreddersydd pakke med opplevelser for livet!

Om du ønsker en liten fisketur eller om du ønsker guidet tur og overnatting i fyrvokterboligen på Barøy, så fikser Gunnar det meste! ?

Jeg legger med enda flere bilder så du kan ta en titt ☺️


Håper du likte dette, litt annerledes innlegget! Du kan følge Gunnars fiskelykke på Facebook og Instagram.

– Ida Marie ❤️

(Visited 1 382 times, 1 visits today)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar

+