Skoleboller
Deilige hveteboller fylt med vaniljekrem!

0 0
Skoleboller

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1600 gram hvetemel
1 liter H-melk
300 gram melis
300 gram meierismør
1 ts kardemomme
1 pakke fersk gjær
2 pakker vaniljekrem
2 stk egg
Topping:
3 ss vann
300 gram melis
2 stk kokos Til pensling
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 TIMER
  • Porsjoner 40
  • Enkel

Ingredienser

  • Topping:

Fremgangsmåte

Del

Jeg elsker å lage skoleboller! Det smaker så godt med den myke gule kremen inni, og ikke minst så ser de så gode og fine ut.

Denne oppskriften er enkel og deigen er helt fantastisk å jobbe med, jeg kan garantere deg at de blir like gode, om ikke bedre, enn de du kjøper hos bakeren!

Bollene blir supermyke og smaker som ferske også etter de har vært fryst. Hvis du ikke skal spise bollene samme dag de blir laget, kan det være lurt å fryse de, og ta de opp ett par timer før servering. De smaker som ferske hvis du varmer de forsiktig i stekeovnen eller noen sekunder i mikrobølgeovnen . Følg oppskriften så garanterer jeg deg verdens beste skoleboller 😀

Ida Maries skoleboller

Ida Maries skoleboller

(Visited 4 898 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha hvetemel, melis, kardemomme og fersk gjær i en bakebolle. Gjæren trenger ikke å røres ut i melken, men du kan bare smuldre den oppi med de tørre ingrediensene, og det vil blande seg godt inn når du har oppi melka og smøret.

2
Ferdig

Kutt smør i terninger og sett til sides på kjøkkenbenken, slik at smøret blir romtemperert. Du kan også varme smøret noen sekunder i mikrobølgeovnen, men pass på at ikke smøret smelter. Smøret skal eltes inn i deigen til slutt.

3
Ferdig

Varm deretter melken forsiktig opp i en kjele, til melken er fingervarm. Pass på at melken ikke er for varm, da kan du "drepe" gjæren.. Hell melken over de tørre ingrediensene og la deigen elte til alt er godt blandet, ca. 10 minutter.

4
Ferdig

Tilsett deretter litt og litt smør i terninger, mens maskinen går på lav hastighet. Når du har hatt i alt smøret, la maskinen elte videre i 5-10 minutter til deigen er smidig og slipper bollen. Det vil bli litt klissete med en gang smøret has oppi, men gi det litt tid så vil alt blande seg godt sammen.

5
Ferdig
ca. 45 minutter

Dekk bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og sett deigen til heving en lun plass. La deigen heve i ca. 45 minutter til deigen har blitt dobbel så stor, eller gjerne litt større.

Et lite tips kan være å sette bakebollen på varmekablene, eller fylle litt lunket vann i oppvaskkummen å sette bakebollen oppi der.

6
Ferdig

Når deigen har hevet seg til dobbel størrelse, har du deigen utover en ren kjøkkenbenk. I stedet for å strø mel utover benken, pleier jeg heller å ta en liten kladd med smør og gnir utover. Da slipper man så mye søl med hvetemelet, og smøret gjør at deigen blir godt å jobbe med og at den ikke klistrer seg fast.

7
Ferdig

Del deigen inn i fire like store emner, del hver del i ca. 10 like store emner og trill til fine runde boller. Legg bollene på et bakebrett med bakepapir og la stå i ca. 10 minutter.

8
Ferdig

Når bollene er trillet ut og de har stått i ca. 10 minutter, trykker du ut midten av bollene slik at du får plass til å fylle med vaniljekrem. Det er viktig at du presser ut en stor god sirkel, slik at ikke all vaniljekremen tyter ut av bollene når de stekes.

9
Ferdig

Fyll deretter bollene med vaniljekrem og la heve i ca. 10 minutter, før du pensler bollene med sammenpiskede egg.

10
Ferdig

Sett bollene inn i forvarmet ovn på 190 grader, over- og undervarme, midt i ovnen, i ca. 12 minutter, til bollene er gyldne og fine.

11
Ferdig

La bollene kjøle seg ned på rist. Når bollene er avkjølt kan du ha på melis som du har vispet sammen med litt vann, og deretter dyppe de i kokos..

12
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Oreokake
neste
Fiskegrateng
forrige
Oreokake
neste
Fiskegrateng

Legg Til Din Kommentar