Ingredienser
-
Bunnen:
-
300 gram oreokjeks
-
100 gram meierismør
-
Sjokoladefyllet:
-
3 dl kremfløte
-
300 gram kokesjokoladeDu kan bruke melkesjokolade om du vil ha en mildere sjokoladesmak
-
2 plater gelatin
-
Oreokremen:
-
200 gram philadelphia naturell kremost
-
2 dl melis
-
2 dl kremfløte
-
75 gram oreokjeks
-
Valgfri pynt:
-
1 kurv ferske jordbær
-
75 gram oreokjeks
Fremgangsmåte
Oreokake er bare så godt, og er vel den kaken som forsvinner først på kakebordet!
Denne oppskriften er litt annerledes enn de vanlige oreokakene som ligger rundt på andre matblogger og nettsider. Egentlig kan vi kalle det en oreoterte, siden bunnen skal formes som en tertebunn og fylles med deilig sjokolade”pannacotta” og toppes med den tradisjonelle philadelphia-oreokremen.
Det kan være lurt å lage denne kaken dagen før, eller sette av god tid hvis du skal lage den samme dag som den skal serveres. Det å lage kaken tar ikke så lang tid, men den må stivne i fryser og i kjøleskap mellom hver prosess.
I stedet for å pynte med jordbær kan du bruke bringebær, bjørnebær eller blåbær. Skal kaken oppbevares ett par dager i kjøleskapet anbefaler jeg å servere bær ved siden av, slik at både kaken og bærene holder seg lengre. Kaken er ganske mektig, så du får 16 kakestykker ut av hele denne kaken.
Steg
1
Ferdig
|
BUNNEN |
2
Ferdig
|
BUNNENKle bunnen på en rund kakeform med bakepapir. Ha den knuste oreokjeks- og smørblandingen i kakeformen, og press den så jevnt du kan utover bunnen med fingrene og litt oppover kanten på kakeformen, akkurat som en tertebunn/paibunn. Sett deretter kakeformen i fryseren i ca 30 minutter slik at bunnen stivner. |
3
Ferdig
|
SJOKOLADEFYLLETNår bunnen står til avkjøling i fryseren, lager du sjokoladefyllet. Legg 2 gelatinplater i en bolle med kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha 3 dl kremfløte i en kjele og kok opp, trekk fløten vekk fra varmen og tilsett de bløte gelatinplatene som du tar opp fra vannet. Rør inn gelatinplatene så de smelter i den varme kremfløten, og tilsett biter av 300 gram kokesjokolade/melkesjokolade. |
4
Ferdig
|
SJOKOLADEFYLLET |
5
Ferdig
|
OREOKREMENOreokremen kan lages mens sjokoladefyllet stivner i kjøleskapet. |
6
Ferdig
|
SETT SAMMEN KAKEN |