Oreokake
Deilig oreokake med ferske jordbær

0 0
Oreokake

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Bunnen:
300 gram oreokjeks
100 gram meierismør
Sjokoladefyllet:
3 dl kremfløte
300 gram kokesjokolade Du kan bruke melkesjokolade om du vil ha en mildere sjokoladesmak
2 plater gelatin
Oreokremen:
200 gram philadelphia naturell kremost
2 dl melis
2 dl kremfløte
75 gram oreokjeks
Valgfri pynt:
1 kurv ferske jordbær
75 gram oreokjeks
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
  • Nøtter
Kjøkken:
  • 3 TIMER
  • Porsjoner 16
  • Enkel

Ingredienser

  • Bunnen:

  • Sjokoladefyllet:

  • Oreokremen:

  • Valgfri pynt:

Fremgangsmåte

Del

Oreokake er bare så godt, og er vel den kaken som forsvinner først på kakebordet!

Denne oppskriften er litt annerledes enn de vanlige oreokakene som ligger rundt på andre matblogger og nettsider. Egentlig kan vi kalle det en oreoterte, siden bunnen skal formes som en tertebunn og fylles med deilig sjokolade”pannacotta” og toppes med den tradisjonelle philadelphia-oreokremen.

Det kan være lurt å lage denne kaken dagen før, eller sette av god tid hvis du skal lage den samme dag som den skal serveres. Det å lage kaken tar ikke så lang tid, men den må stivne i fryser og i kjøleskap mellom hver prosess.

I stedet for å pynte med jordbær kan du bruke bringebær, bjørnebær eller blåbær. Skal kaken oppbevares ett par dager i kjøleskapet anbefaler jeg å servere bær ved siden av, slik at både kaken og bærene holder seg lengre. Kaken er ganske mektig, så du får 16 kakestykker ut av hele denne kaken.

Oreokake med jordbær

 

(Visited 2 433 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

BUNNEN

Kjør 300 gram oreokjeks i en foodprosessor eller knus kjeksen i en plastikkpose ved bruk av en kjevle. Når all kjeksen er knust, tilsett 100 gram smeltet smør og rør det godt sammen. Det skal se slik ut som på bildet over.

2
Ferdig

BUNNEN

Kle bunnen på en rund kakeform med bakepapir. Ha den knuste oreokjeks- og smørblandingen i kakeformen, og press den så jevnt du kan utover bunnen med fingrene og litt oppover kanten på kakeformen, akkurat som en tertebunn/paibunn. Sett deretter kakeformen i fryseren i ca 30 minutter slik at bunnen stivner.

3
Ferdig

SJOKOLADEFYLLET

Når bunnen står til avkjøling i fryseren, lager du sjokoladefyllet. Legg 2 gelatinplater i en bolle med kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha 3 dl kremfløte i en kjele og kok opp, trekk fløten vekk fra varmen og tilsett de bløte gelatinplatene som du tar opp fra vannet. Rør inn gelatinplatene så de smelter i den varme kremfløten, og tilsett biter av 300 gram kokesjokolade/melkesjokolade.

4
Ferdig

SJOKOLADEFYLLET

Når sjokoladen har smeltet og blandet seg med fløten og gelatinen. Ta sjokoladebunnen ut fra fryseren, og hell sjokoladefyllet forsiktig oppi. Sett den deretter inn i kjøleskapet og la den stå der i ca. 1,5 time til sjokoladefyllet har stivnet og blitt kaldt.

5
Ferdig

OREOKREMEN

Oreokremen kan lages mens sjokoladefyllet stivner i kjøleskapet.
Visp 2 dl kremfløte til krem og sett den til sides. Visp 200 gram philadelphia naturell kremost sammen med 2 dl melis. Når begge kremene er vispet, bland de godt sammen og tilsett en halv pakke med orekjeks som du har kuttet i grove biter.

6
Ferdig

SETT SAMMEN KAKEN

Når sjokoladefyllet har stivnet oppi sjokoladebunnen, ha oreokremen over kaken. Pynt med ferske jordbær og oreokjeks.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Smashboller
Ida Maries skoleboller
neste
Skoleboller
forrige
Smashboller
Ida Maries skoleboller
neste
Skoleboller

Legg Til Din Kommentar