Kjøttkaker i brun saus
med kålstuing, kokte poteter og gulrøtter!

0 0
Kjøttkaker i brun saus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
TIL KJØTTKAKENE:
400 gram kjøttdeig
1 løk
5 skiver rødbeter i lake
2.5 ss lake fra rødbetene
2 ss potetmel
1.5 dl melk
1 egg
1.5 ts salt
1.5 ts kvernet pepper
TIL DEN BRUNE SAUSEN:
3 ss meierismør
3 ss hvetemel
7.5 dl kjøttkraft Du kan bruke kjøttbuljongterning/pulver som du blander ut med vann.
4 skiver brunost
1 ss tyttebærsyltetøy
salt og pepper
TIL KÅLSTUINGEN:
40 gram meierismør
40 gram hvetemel
5 dl melk
400 gram hodekål
0.5 ts malt muskattnøtt
salt og pepper
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:

Det er de beste kjøttkakene vi har smakt noen gang!
- Tilbakemelding fra en leser :)

  • 60 MINUTTER
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • TIL KJØTTKAKENE:

  • TIL DEN BRUNE SAUSEN:

  • TIL KÅLSTUINGEN:

Fremgangsmåte

Del

Husmannskost er så utrolig godt, og kjøttkaker i brun saus er favoritten. Det er ikke ofte jeg spiser det, så når vi først har det til middag skal det lages skikkelig! Disse kjøttkakene er favorittkjøttkakene mine, de blir veldig saftige og smaker utrolig godt.

Jeg serverte kålstuing, kokte poteter og gulrøtter ved siden. Hvis du vil ha annet garnityr kan du for eksempel lage hjemmelaget potetstappe og koke brokkoli og blomkål!

Kjøttkakene kan fryses ned i den brune sausen. Så her er det bare å lage opp ekstra mye med en gang, så har du middagen klar til en annen gang 🙂

 

Kjøttkaker i brun saus

Kjøttkaker i brun saus med kålstuing

 

(Visited 11 179 times, 3 visits today)

Steg

1
Ferdig

LAG KJØTTKAKENE

Finhakk løk, gressløk og rødbeter. Finn frem egg, mål opp potetmel, melk, salt og pepper. Slik at du har alt klart i skåler. Hvis du finner frem alt sammen før du begynner selve matlagingen, blir det enklere og man klarer å holde mer orden på kjøkkenet.

2
Ferdig

Lag kjøttkakene

Bland kjøttdeigen godt sammen med salt og kvernet pepper. Du kan enten kna det sammen for hånd, eller blande det sammen i en kjøkkenmaskin. Jeg bruker kenwood med k-spade (grind).
Når du har blandet kjøttdeigen godt. Rør inn egg. Tilsett deretter potetmel og melk vekselvis mens maskinen går på lav hastighet.

VIKTIG: Sørg for at potetmelet er rørt godt inn før du tilsetter melk, og omvendt. Hvis ikke kan deigen skille seg.

Bland tilslutt finhakket løk, rødbeter og gressløk inn i deigen.

3
Ferdig

Form og stek kjøttkakene

Bruk en spiseskje som du dypper i kaldt vann, og form kjøttkakene i hånden, slik at du får de runde og fine. Stek kjøttkakene 2-3 minutter på hver side. Jeg bruker litt olje og litt smør i steikepannen når jeg steiker kjøttkakene. Jeg setter platen på 7 når jeg steker kjøttkakene, de trenger ikke bli gjennomstekte, siden de skal trekke ferdig i den brune sausen etterpå.

4
Ferdig

LAG SAUSEN

Smelt smør i en stekepanne med høy kant, ha oppi hvetemel og la det bli brunt under stadig omrøring. Pass på slik at det ikke blir for brunt.

5
Ferdig

Når smør- og melblandingen har fått en gylden farge, tilsett kraft/kjøttbuljong. Rør godt for å unngå klumper, og la det koke i 10-15 minutter.
Tilsett brunost og tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper. Smak ellers til med salt og pepper.
PS! Blir sausen for tynn, tilsett et par teskjeer hvetemel som du først rører ut i kaldt vann.
Ha oppi litt sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge på sausen!

Når sausen smaker godt, ha de stekte kjøttkakene oppi og la de trekke i sausen på svak varme i 10 minutter. Kjøttkakene vil også være med på å gi god smak til sausen, så det kan være lurt å smake til sausen etter de er hatt oppi.

6
Ferdig

Lag kålstuing om du ønsker det

Når kjøttkakene trekkes ferdig i sausen kan du lage kålstuing hvis du ønsker det.
Smelt smør, ha i hvetemel og rør godt om. Tilsett litt og litt melk mens du rører godt med visp.
Når alle klumpene er borte lar du sausen koke i 10 minutter for å få vekk all melsmaken. Husk å rør!

Smak til sausen med salt og malt muskatnøtt. Sausen skal være litt tykk før du tilsetter kålen.
Kutt kålen i tynne strimler, la det koke i sausen ett par minutter på svak varme under lokk.

7
Ferdig

SERVER

Server kjøttkakene med deilig kålstuing, kokte poteter og gulrøtter. Tyttebærsyltetøy er såklart et must :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Gratinert kyllingfilet i tandoorisaus
Dronning Maud
neste
Dronning Maud
forrige
Gratinert kyllingfilet i tandoorisaus
Dronning Maud
neste
Dronning Maud

Legg Til Din Kommentar

+