Fiskegrateng
med kokte poteter, smeltet smør og grønnsaker!

0 0
Fiskegrateng

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
700 gram filet av hvit fisk eller laks Du kan velge selv. Det er godt med torsk og lyr, men du kan også ha laks i om du liker det.
60 gram hvetemel
60 gram meierismør
1 liter H-melk
3 egg
1.5 dl makaroni
1/2 purreløk
1 løk
1/2 blomkål
TILBEHØR OM ØNSKELIG:
poteter
meierismør
gulrøtter
brokkoli
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 60 MINUTTER
  • Porsjoner 6
  • Middels

Ingredienser

  • TILBEHØR OM ØNSKELIG:

Fremgangsmåte

Del

Hjemmelaget fiskegrateng er så mye bedre enn den ferdige fiskegratengen du får kjøpt i frysedisken. Det tar omtrent like lang tid å lage fiskegrateng selv, som det tar å steke den frosne! Bare litt mer arbeid da 😉

Fiskegratengen kan serveres som den er, siden den både inneholder makaroni og litt grønnsaker. Men om du ønsker tilbehør ved siden er det godt med poteter, brokkoli, gulrøtter og litt smeltet smør, men dette velger du helt selv 🙂

Hjemmelaget fiskegrateng

(Visited 2 514 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Start med å sette på poteter og kok makaroni etter anvisningen på pakken. Kjøl ned makaronien i kaldt vann når den er ferdig og sett til sides.

2
Ferdig

KUTT ALT SOM SKAL KUTTES

Kutt blomkålen i små buketter.
Kutt løk og purreløk i små biter.
Kutt fiskefileten i store terninger og strø salt og pepper på.

3
Ferdig

Skill egg og visp eggehviter

Del eggehviter og eggeplommer fra hverandre og ha i separate skåler. Pass på at du ikke får eggeplommer i eggehviten, da klarer du ikke vispe eggehviten luftig. Visp eggehvitene til en hvit luftig konsistens med en miksmaster eller i en kjøkkenmaskin, du kan også vispe for hånd, men det tar litt lengre tid. Sett eggehvitene til sides, de skal blandes i sausen litt seinere i prosessen. Eggehviten skal se slik ut som på bildet over.

4
Ferdig

Lag sausen

Når du har kuttet alt, lagt det klart i skåler, pisket eggehvite, satt på poteter og makaroni, kan du begynne med sausen.
Smelt smør og tilsett hvetemel. Ha i litt og litt melk mens du rører godt rundt med visp for å unngå melklumper i sausen. Når sausen koker opp, skru ned til middels varme og la sausen koke i ca 10 min for å få bort melsmaken. Det er viktig at du rører hele tiden, for den hvite sausen kan svi seg fort.

5
Ferdig

Når sausen har kokt i 10 minutter tilsetter du finhakket løk og purreløk. Rør dette godt inn og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke videre i 2 minutter, ta deretter kjelen vekk fra varmen før du rører eggeplommene.

6
Ferdig

Tilsett deretter de små blomkålbukettene, den kokte makaronien og de rå fiskebitene. Bruk en slikkepott og rør det godt sammen. Rør deretter inn stivpisket eggehvite med en slikkepott. Vend de forsiktig inn til det er godt blandet. Ha deretter alt over i en ildfast form og strø over med griljermel.

7
Ferdig

Steg 7

Sett formen midt i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 30 minutter, over- og undervarme.
Når det er 5 minutter igjen av steketiden på fiskegratengen, må du huske å eventuelt koke tilbehøret, for eksempel brokkoli og gulerøtter. Fiskegratengen er ferdig når den har fått en gylden og fin stekeskorpe. Server fiskegratengen som den er, eller med poteter og smeltet smør om du liker det :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Ida Maries skoleboller
forrige
Skoleboller
neste
Gratinert kyllingfilet i tandoorisaus
Ida Maries skoleboller
forrige
Skoleboller
neste
Gratinert kyllingfilet i tandoorisaus

4 Kommentarer Skjul Kommentar

Jeg liker ikke fiskegrateng, men denne elsket jeg! Måtte jo prøve å lage den siden Ida la den ut på bloggen, og det angrer jeg ikke på!

Husker ikke nøyaktig målene på denne formen, men bedre å bruke en litt for stor enn litt for liten 😉

Legg Til Din Kommentar