Dronning Maud
med bringebærsaus

1 1
Dronning Maud

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
DRONNING MAUD:
4 stk egg
4 ss sukker
4 dl kremfløte
4 plater gelatin
1 plate kokesjokolade
BRINGEBÆRSAUS:
frosne bringebær
sukker
vann
vaniljesukker
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
Kjøkken:
  • 45 MINUTTER
  • Porsjoner 8
  • Middels

Ingredienser

  • DRONNING MAUD:

  • BRINGEBÆRSAUS:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet for å få frem ingredienslisten!

Har du smakt Dronning Maud før? Hvis ikke, så bør du det! Det er både den enkleste og en av de beste dessertene jeg vet om! ♥ Desserten er opprinnelig fra Haugesund og ble kalt for Haugesundsdesserten. Den ble laget av en lokal konditor da Dronning Maud og Kong Haakon besøkte byen under kroningsferden i 1906, og fikk derfor navnet Dronning Maud!

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Dronning Maud

(Visited 35 828 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Finn frem alle ingrediensene:

2
Ferdig

RASP SJOKOLADE

Start med å raspe sjokolade! Det blir stress å begynne med dette etterpå når alt det andre er klart.

TIPS 1: Legg sjokoladen du skal raspe i kjøleskapet noen minutter, slik at den ikke smelter så fort i hånda når du skal raspe.

TIPS 2: Hvis du har foodprosessor med knivblad, kan du også kjøre sjokoladen i denne, for å slippe raspejobben. Da er det lurt å hakke sjokoladen først i grove biter, før du kjører den i foodprosessoren. Pass på så du ikke kjører den så lenge at maskinen blir varm, og sjokoladen smelter.

3
Ferdig

BLØTLEGG GELATINPLATER

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. Disse må bløtes i minimum 10 minutter. Det gjør ingenting om de ligger lengre.

4
Ferdig

VISP KREMEN

Visp kremfløten til en myk krem. Den skal ikke stivpiskes! Dette går veldig raskt, så følg med!
Sett kremen i kjøleskapet når du skal vispe eggedosis. Det er viktig at kremen holder seg kald.

5
Ferdig
10-15 minutter

LAG EGGEDOSIS

Bland sukker og egg i bakebollen og la kjøkkenmaskinen gå på full hastighet med visp, til eggedosisen blir luftig og fast. La maskinen gå i ca. 10 minutter. Det er viktig å ikke stoppe maskinen/vispingen når du går videre på neste steg. Hvis den blir stående for lenge, vil du slå luften ut av eggedosisen når du begynner å røre i den igjen.

6
Ferdig

SMELT GELATIN

Når eggedosisen begynner å bli ferdig, må du smelte gelatinen. Ta gelatinplatene opp av vannet, og skvis ut mest mulig av vannet. Legg de myke gelatinplatene i en liten kjele, og tilsett 2 spiseskjeer vann. Bruk en slikkepott og rør godt rundt hele tiden mens den smelter. Varm gelatinen opp til det begynner å småkoke og trekk vekk fra varmen. Dette går veldig fort, så pass på hele tiden!

7
Ferdig

FALLGRUVE

Nå skal gelatinen blandes med eggedosisen, og det er her mange ofte går på en smell! Den største feilen mange gjør når de lager Dronning Maud eller andre fromasjer/mousser, er at de får klumper fra gelatinen. Det MÅ du unngå! Så les godt igjennom neste steg!

8
Ferdig

Bland gelatin med eggedosis

1. For det første er det viktig at gelatinen er kokvarm.

2. Deretter er det viktig å finne frem en slikkepott.

3. Hell en tynn stråle med den varme gelatinen i eggedosisen mens du rører godt rundt og i bunn av bakebollen, med slikkepotten. Sørg for å helle gelatinen i midten av eggedosisen og ikke langs kanten. Det som kan skje er at gelatinen kan stivne langs kanten av den kalde bakebollen, og når du da rører drar du klumper av gelatin inn i fromasjen.

9
Ferdig

Bland eggedosis og krem

Når gelatinen er blandet godt inn i eggedosisen, kan du ta den myke kremen ut av kjøleskapet. Vend kremen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Pass på at du ikke rører for kraftig, da vil du slå luften ut av eggedosisen, men du må røre såpass lenge at det blir blandet godt sammen.

10
Ferdig

Sett desserten sammen:

Legg lag for lag (forsiktig) med raspet sjokolade og krem/eggedosisblandingen.

Du kan enten legge desserten opp i en stor skål, så gjestene kan forsyne seg selv. Eller så kan du kan også legge den opp i porsjonsglass/skåler. Da kan det være lurt å ha krem- og eggedosisblandingen i en sprøytepose og sprøyte det rett oppi glassene og ha raspet sjokolade mellom lagene.

11
Ferdig

AVKJØL

Desserten må stå i kjøleskapet i 3 timer eller lenger for at den skal stivne.

Desserten kan fint lages ett par dager i forveien. Dekk til med plastikk så den ikke trekker til seg smak i kjøleskapet.

12
Ferdig

Lag bringebærsaus

Jeg synes det er godt med noe frisk til en slik dessert, så hvis du ønsker kan du lage en god bringebærsaus.
Ha litt frosne bringebær i en blender med litt vann, sukker og vaniljesukker. Kjør sammen og smak til med mer sukker om du trenger det. Sil bringebærsausen om du ønsker uten kjerner.

Når moussen har stivnet, har du bringebær saus på det øverste laget, eller serverer sausen i en liten skål ved siden

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kjøttkaker i brun saus
neste
Omelett
forrige
Kjøttkaker i brun saus
neste
Omelett

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar

+