Ingredienser
-
DRONNING MAUD:
-
4 stk egg
-
4 ss sukker
-
4 dl kremfløte
-
4 plater gelatin
-
1 plate kokesjokolade
-
BRINGEBÆRSAUS:
-
frosne bringebær
-
sukker
-
vann
-
vaniljesukker
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet for å få frem ingredienslisten!
Har du smakt Dronning Maud før? Hvis ikke, så bør du det! Det er både den enkleste og en av de beste dessertene jeg vet om! ♥ Desserten er opprinnelig fra Haugesund og ble kalt for Haugesundsdesserten. Den ble laget av en lokal konditor da Dronning Maud og Kong Haakon besøkte byen under kroningsferden i 1906, og fikk derfor navnet Dronning Maud!
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Steg
1
Ferdig
|
Finn frem alle ingrediensene: |
2
Ferdig
|
RASP SJOKOLADEStart med å raspe sjokolade! Det blir stress å begynne med dette etterpå når alt det andre er klart. TIPS 1: Legg sjokoladen du skal raspe i kjøleskapet noen minutter, slik at den ikke smelter så fort i hånda når du skal raspe. TIPS 2: Hvis du har foodprosessor med knivblad, kan du også kjøre sjokoladen i denne, for å slippe raspejobben. Da er det lurt å hakke sjokoladen først i grove biter, før du kjører den i foodprosessoren. Pass på så du ikke kjører den så lenge at maskinen blir varm, og sjokoladen smelter. |
3
Ferdig
|
BLØTLEGG GELATINPLATER |
4
Ferdig
|
VISP KREMEN |
5
Ferdig
10-15 minutter
|
LAG EGGEDOSISBland sukker og egg i bakebollen og la kjøkkenmaskinen gå på full hastighet med visp, til eggedosisen blir luftig og fast. La maskinen gå i ca. 10 minutter. Det er viktig å ikke stoppe maskinen/vispingen når du går videre på neste steg. Hvis den blir stående for lenge, vil du slå luften ut av eggedosisen når du begynner å røre i den igjen. |
6
Ferdig
|
SMELT GELATINNår eggedosisen begynner å bli ferdig, må du smelte gelatinen. Ta gelatinplatene opp av vannet, og skvis ut mest mulig av vannet. Legg de myke gelatinplatene i en liten kjele, og tilsett 2 spiseskjeer vann. Bruk en slikkepott og rør godt rundt hele tiden mens den smelter. Varm gelatinen opp til det begynner å småkoke og trekk vekk fra varmen. Dette går veldig fort, så pass på hele tiden! |
7
Ferdig
|
FALLGRUVENå skal gelatinen blandes med eggedosisen, og det er her mange ofte går på en smell! Den største feilen mange gjør når de lager Dronning Maud eller andre fromasjer/mousser, er at de får klumper fra gelatinen. Det MÅ du unngå! Så les godt igjennom neste steg! |
8
Ferdig
|
Bland gelatin med eggedosis1. For det første er det viktig at gelatinen er kokvarm. 2. Deretter er det viktig å finne frem en slikkepott. 3. Hell en tynn stråle med den varme gelatinen i eggedosisen mens du rører godt rundt og i bunn av bakebollen, med slikkepotten. Sørg for å helle gelatinen i midten av eggedosisen og ikke langs kanten. Det som kan skje er at gelatinen kan stivne langs kanten av den kalde bakebollen, og når du da rører drar du klumper av gelatin inn i fromasjen. |
9
Ferdig
|
Bland eggedosis og krem |
10
Ferdig
|
Sett desserten sammen:Legg lag for lag (forsiktig) med raspet sjokolade og krem/eggedosisblandingen. Du kan enten legge desserten opp i en stor skål, så gjestene kan forsyne seg selv. Eller så kan du kan også legge den opp i porsjonsglass/skåler. Da kan det være lurt å ha krem- og eggedosisblandingen i en sprøytepose og sprøyte det rett oppi glassene og ha raspet sjokolade mellom lagene. |
11
Ferdig
|
AVKJØL |
12
Ferdig
|
Lag bringebærsausJeg synes det er godt med noe frisk til en slik dessert, så hvis du ønsker kan du lage en god bringebærsaus. Når moussen har stivnet, har du bringebær saus på det øverste laget, eller serverer sausen i en liten skål ved siden |
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Bruker du hele egget og ikke bare eggeplommen? 🙂
Bruker hele egget ja ☺️